TV TIPY 31.7. - 6.8. 2006

TV TIPY 31.7. - 6.8. 2006

VOD recenzia



31.7.
pondelok

21.25  Hollywood, Hollywood  (Full Frontal), USA, 2002 (ČT2)
Film sleduje dva dni v živote niekoľkých ľudí, ktorí majú spoločné to, že sa majú zúčastniť na oslave 40. narodenín producenta Gusa Deviosa. Okrem toho sú poprepájaní komplikovanou sieťou vzťahov a známostí, ktorá sa plynutím času postupne vynára na povrch. Dvaja z týchto ľudí sú herci, ktorí práve spolu hrajú v jednom filme a zábery z neho sa voľne prelínajú s ostatným dejom...

22.05  Malí kovboji  (The Cowboys), USA, 1972 (Prima)
Starý farmár Wil Andersen (John Wayne) si najíma jedenásť chlapcov, aby hnali jeho stádo štyroch stoviek kusov dobytka na trh. Na dlhej ceste na nich však čaká pasca. Americký western režiséra Marka Rydella.

TV Tipy 31.7. - 6.8. 2006 TV Tipy 31.7. - 6.8. 2006

1.8.
utorok

21.00  Talentovaný pán Ripley  (The Talented Mr. Ripley), USA, 1999 (JOJ)
Tom Ripley (Matt Damon) má talent dokonale napodobňovať ľudí, čo náležite využije a votrie sa do priazne bohatého a rozmaznaného Dickieho (Jude Law) a jeho priateľky Marge (Gwyneth Paltrow). Rýchlo si zvykne na prepych a luxusný život. Až natoľko, že je preň schopný vraždiť. Film režiséra Anthony Minghella (Anglický pacient).

21.50  Krajina v hmle  (Topio stin omichli), Fran./Grec./Tal., 1988 (Dvojka)
Existenciálna road movie. Súrodenci - 14-ročná Voula a 5-ročný Alexander - vyrastajú v Grécku iba s matkou, ktorá im tvrdí, že ich otec odišiel do Nemecka. Deti sa rozhodnú svojho otca vyhľadať a vydávajú sa na cestu nehostinnou krajinou, aby na konci cesty prišli na to, že príbeh o nemeckom otcovi bol iba výmyslom, ktorým chcela matka uspokojiť ich zvedavosť. Na svojom putovaní deti prežijú množstvo zážitkov a stretnú rôznych ľudí. Prostredníctvom tejto cesty sa dostávajú za hranicu detstva a dospievajú. Téma putovania, hľadania lepšej budúcnosti i pocit zúfalstva z nemožnosti túto lepšiu budúcnosť nájsť, sú Angelopoulosovými typickými témami. Film získal na MFF Benátky Strieborného leva, bol ocenený i na MFF v Berlíne a získal cenu za najlepší film na European Film Award.


2.8.
streda

22.35  Ďaleká zem  (The Far Country), USA, 1954 (Dvojka)
Píše sa rok 1896 a na Klondikeu zúri zlatá horúčka. Jeff Webster, muž bez škrupúľ, ktorý sa nestará o nič iné iba o zbohatnutie, vidí svoju veľkú príležitosť v obchode s hovädzím dobytkom. So stádom cestuje z Wyomingu do Seattleu, potom loďou do Skagway a ďalej cez hory až do Dawsonu. Tu sa spolu so svojím partnerom Benom Tatumom zapletú do zlatkopeckého biznisu. Hoci sa stanú svedkami mnohých krívd a neprávostí na chudobných ľuďoch, Jeff sa stará predovšetkým o seba. Až do chvíle, keď sa nespravodlivosť dotkne jeho samého... Klasický western v hlavnej úlohe s Jamesom Stewardom.

22.55  Nebo  (Heaven), Fran./VB/USA, 2002 (Markíza)
Dvadsaťdeväťročná Philippa Paccardová (Cate Blanchettová) je čerstvo ovdovená britská učiteľka, žijúca v talianskom Turíne, ktorá sa márne dovoláva spravodlivosti vo veci manželovej tragickej smrti. Pretože miestna polícia ignoruje jej obvinenia, rozhodne sa vziať spravodlivosť do vlastných rúk. Na MFF v Berlíne 2002 získal režisér Tom Tykwer nomináciu na Zlatého medveďa. Film bol ocenený striebornou Nemeckou filmovou cenou a Cate Blanchettová získala za svoj herecký výkon  Zlatú kameru.

01.45  Manželstvo po taliansky  (Marriage Italian Style), Tal./Fran., 1964 (Markíza)
Mladý úspešný obchodník Domenico (Marcello Mastroiani) cieľavedome pracuje na svojej kariére, a tak mu na vážnu známosť nezostáva priveľa času. To však neznamená, že by sa krásnym ženám vyhýbal – práve naopak. Je stálym a veľmi obľúbeným hosťom miestneho verejného domu, kde sa pokúša o každé nové dievča. Jedného dňa mu padne do oka sedemnásťročná Filumena (Sophia Lorenová), s ktorou sa môže porozprávať ako s rovnocenným partnerom. Po niekoľkých týždňoch Domenico poprosí matku, aby Filumenu prijala do domu ako služobnú. Tá si mladé dievča veľmi obľúbi, a preto priviera oči nad jej vzťahom s Domenicom.

TV Tipy 31.7. - 6.8. 2006 TV Tipy 31.7. - 6.8. 2006

3.8.
štvrtok

20.05  Tisícročná včela  (2), ČSR/Nem., 1983 (Jednotka)
Najstarší syn Martina Pichandu, Samo, úspešne vyriešil svoj ľúbostný problém, keď si na radu tisícročnej včelej matky zo sna "vymuroval" nevestu. Krátko po tomto škandále sa so svojou láskou oženil a zároveň sa vydala aj jeho sestra Kristína. Valent mal väčšie ambície ako jeho súrodenci. Študoval v Prahe právo a po dokončení štúdia sa stal spolumajiteľom Ružomberských garbiarní a zaťom statkára Haderpána, ktorý mu túto "šancu" spolu s dcérou Hermínou ponúkol. Tak sa Valent Pichanda zaradil medzi najbohatších ľudí v kraji. 

21.50  Teória letu  (The Theory of Flight), UK, 1998 (Dvojka)
Rojko Richard je posadnutý túžbou lietať a preto neustále konštruuje rôzne nefunkčné lietajúce stroje. Pri jednom z neúspešných letov je zatknutý a po opakovaných výstrahách potrestaný verejnou službou. Stáva sa opatrovateľom v domove pre ťažko fyzicky postihnutých. Tu stretáva Jane - mladú ženu umierajúcu na motoneurónovú poruchu. Medzi nimi vzniká priateľstvo a Jane poprosí Richarda o pomoc pri realizovaní jej jedinej túžby: skôr než zomrie, chce stratiť panenstvo. Keď Richard napokon súhlasí, začína sa šialené dobrodružstvo s hľadaním vhodného gigola. Vo filme podáva skvelý herecký výkon Helena Bonham Carter v úlohe postihnutej, no duševne silnej a odhodlanej ženy.

22.00  Amores Perros  (Amores Perros), Mexiko, 2000 (ČT2)
Život človeka sa skladá z detailov a drobností, ktoré ho dokážu doslova obrátiť naruby. V Mexico City sa pri automobilovej nehode prekrížia cesty troch ľudí a odhalia sa tak prízemné stránky ľudskej povahy. Tínedžer Octavio (Gael García Bernal) sa rozhodne utiecť s manželkou svojho brata Susanou (Vanessa Bauche). Jeho pes Cofi sa stane krutým nástrojom k získaniu peňazí a ešte viac skomplikuje citlivý trojuholník vášne, v ktorom sa odopieraná láska stáva cestou, z ktorej nie je úniku.


4.8.
piatok

23.50  Obvinený  (The Guilty), USA/Kanada, 2000 (Film+)
Keď sa úspešný právnik Callum (Bill Pullman) snaží zviesť svoju asistentku Sophiu (Gabrielle Anwar), fyzicky ju napadne a vďaka tomu sa dostáva do problémov. Sophia sa vyhráža, že mu zničí manželstvo aj kariéru. Všetko skomplikuje Nathan (Devon Sawa), mladý zlodej, ktorý zistí, že je synom Calluma...

00.05  More duší I  (Sea of Souls I.), VB, 2004 (Markíza)
Sea of Souls je pozoruhodná mysteriózna miniséria plná záhad a tajomných udalostí. Doktor Douglas Monaghan (Bill Paterson) oslovil odborníkov, ktorí sa zaoberajú paranormálnymi a nevysvetliteľnými javmi a zostavil z nich tím na Clydeovej univerzite. Tí majú pracovať na zvláštnych, takmer nepochopiteľných a nevysvetliteľných javoch. Čo je pre jedného neotrasiteľný fakt, môže iného nútiť k pochybnostiam. Svet je plný vecí, ktorým nerozumieme.

TV Tipy 31.7. - 6.8. 2006 TV Tipy 31.7. - 6.8. 2006

5.8.
sobota

21.15  Rio Bravo  (Rio Bravo), USA, 1959 (ČT1)
Obyvatelia mesta Rio Bravo sa nemôžu sťažovať na nedostatok vzrušenia. Keď Joe zastrelí neozbrojeného človeka, šerif ho zatkne a uväzní. Rančer Nathan so svojou bandou to však nenechá len tak. Joe je totiž je totiž jeho mladší brat. Šerif John stojí proti presile... Klasický western Johna Wayna.

22.10  Zvláštne dni  (Strange Days), USA, 1995 (Dvojka)
Píše sa rok 1999. Bývalý policajt Lenny Nero trávi posledné dni starého milénia priekupníctvom s pamäťovými diskami, na ktorých sú priamo z mozgovej kôry nahrané spomienky, zážitky a pocity. Jedného dňa sa k nemu dostáva takýto disk, na ktorom je nahraný zážitok vraha prostitútky. Lenny zavraždenú osobne poznal a preto sa podujme vraha vypátrať. Dostáva sa však stále hlbšie a hlbšie do špirály vydierania, vrážd a násilia. Podarí sa mu prežiť a prípad vyriešiť? Film vyniká unikátnou atmosférou sveta blízkej budúcnosti (v súčasnosti už minulosti) a nejednorozmerným riešením etických problémov technického pokroku.

22.40  Tango  (Tango), Francúzsko, 1993 (Jednotka)
Vincent (Richard Bohringer) má obdivuhodné povolanie. Je akrobatickým pilotom. Ak máte pevné nervy vo vzduchu, ešte neznamená, že na zemi sa nimi môžete pochváliť tiež. Je výročie svadby, ale pre Vincenta má trpkú príchuť. Objaví totiž neveru svojej ženy a svoje pevné nervy celkom stratí. Vyprevadí svoju ženu aj s milencom na onen svet a končí vo väzení. Po prepustení sa mu ozýva sudca (Philippe Noiret) so žiadosťou, aby pomohol jeho synovcovi. Vincent už je jednoducho na vraždy neverných žien expert...


6.8.
nedeľa

21.45  Frida  (Frida), USA/Kanada, 2002 (Jednotka)
Pripravte sa na to, že táto žena by zviedla kohokoľvek. Strhujúci životný príbeh výstrednej mexickej maliarky Fridy Kahlo (Salma Hayek). Jej život bol ako búrka, plný radosti, ale aj smútku. Lásky, ale aj sklamaní. Milostných afér a samozrejme, čo by to bol za život bez fatálneho vzťahu s jej manželom Diegom Riverom (Alfred Molina). Navyše, jej život nie je iba umenie. Stala sa známou aj vďaka politike, či sexuálnej revolúcii. Prvá polovica dvadsiateho storočia v Mexiku patrí tejto žene so všetkým, čo k tomu patrí. Mimoriadne úspešný film znamenal pre Salmu Hayek životnú úlohu, za ktorú si dokonca vyslúžila nomináciu na Oscara. Film zo šiestich nomináciami získal napokon dvoch Oscarov. Za najlepšiu hudbu a najlepšie masky...

23.05  Tajomná rieka  (Mystic River), USA, 2003 (Prima)
Vyrastali spolu v drsnej časti Bostonu. Jimmy Markum, Dave Boyle a Sean Devine trávili dni hraním baseballu na ulici v štvrti východného Buckinghamu. Nič sa tu nedialo, až kým Dave navždy nezmenil ich život. O dvadsaťpäť rokov neskôr sa všetci traja opäť stretávajú. Jimmyho devätnásťročná dcéra je totiž zavraždená. Sean, ktorý je policajtom, je nasadený na tento prípad. On a jeho partner sú posadnutí vyriešením tohto zločinu. Musia však byť o krok vpredu pred Jimmym, ktorý je plný hnevu a túžby nájsť vraha svojej dcéry. Dave je pod tlakom okolností nútený postaviť sa zoči-voči démonom z minulosti. Vyšetrovanie je stiesňujúce a tento hrozivý príbeh čoskoro naruší priateľstvo, rodinu a nevinnosť.

01.25  Ašoka  (Asoka), India, 2001 (Markíza)
Mladý princ Ašoka (Shahrukh Khan)  opustil svoje kráľovstvo a vydal sa hľadať lásku, šťastie a dobrodružstvo do susednej provincie. Jedného dňa sa zamiluje do krásnej dievčiny, princeznej Kaurwaki (Kareena Kapoorová) a onedlho ju požiada o ruku. Po svadbe sa  Ašoka  rozhodne na istý čas odísť za svojou matkou, ale osud sa s ním kruto zahrá. Mladík sa dopočuje, že bola brutálne zavraždená. S touto tragickou udalosťou sa nedokáže vyrovnať. Stvrdne mu srdce a celá zem pocíti pevnú vôľu a neľútostnú ruku bojovníka...


HIT rovnako ako aj sHIT týždňa nechávam na vás... Ja si však rozhodne nenechám ujsť utorňajšiu Krajinu v hmle a sobotné Zvláštne dni.

 


autor Peter Konečný 31.7.2006
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.