TV TIPY 4.9. - 10.9. 2006

TV TIPY 4.9. - 10.9. 2006

VOD recenzia



4.9.
Pondelok

21.25  Laurel Canyon  (Laurel Canyon), USA, 2002 (ČT2)
O 10.50 je na JOJke Barón Prášil, ale s tým vás nechcem veľmi provokovať, keďže len málokto si ho bude môcť dovoliť sledovať. Večer na vás čaká Laurel Canyon, ulica v strede Hollywood Hills, kde žijú umelci a bohémovia, ku ktorým patrí i slobodomyseľná Jane (Frances McDormand). Matkin štýl života sa nepáči synovi Samovi (Christian Bale), ktorý sa na istý čas usadí v jej dome i so snúbenicou Alex (Kate Beckinsale). Tá podľahne čaru bohémskeho života.

02.20  Nežné kura  (Tendre poulet), Francúzsko, 1978 (JOJ)
Annie Girardotová a Philippe Noiret, bývalý spolužiaci a milenci, sa po rokoch stretnú, ale policajná inšpektorka musí profesorovi gréčtiny zatajiť svoje povolanie, pretože chlap neznáša policajtov. Okolo nich sa však vŕšia ďalšie a ďalšie vraždy a inšpektorka musí profesionálne konať - inkognito! Kedy svojej láske prezradí, že je šéfkou kriminálnej polície? Francúzska komédia Philippe de Brocu.


5.9.
Utorok

21.55  Okno do dvora  (Rear Window), USA, 1954 (Dvojka)
Fotograf Jeff je po úraze so zlomenou nohou dočasne pripútaný na invalidný vozík. Dlhú chvíľu si kráti pozorovaním susedských bytov cez okno, ktoré vedie do dvora. Ako pozorovateľ sa dozvedá množstvo skrytých detailov zo života svojich susedov, až nadobudne presvedčenie, že sa stal svedkom vraždy. Takto sa začína zložité pátranie a dokazovanie vraždy... Rafinovaná kriminálna zápletka je jednou z najlepších v brilantnej tvorbe Alfreda Hitchcocka.

23.00  Strážca pláže v zimnom období  (Čuvar plaže u zimskom ...), Juh., 1976 (ČT2)
Film je príbehom o prelome mladosti a dospelosti mladého Dragana, ktorý si po ukončení školy hľadá svoje prvé zamestnanie. Zároveň prežíva prvú veľkú lásku s Ljubicou. Po mnohých nedorozumeniach sa im podarí zosobášiť sa. Film Gorana Paskaljeviča.

TV Tipy 4.9. - 10.9. 2006 TV Tipy 4.9. - 10.9. 2006

6.9.
Streda

22.55  Slávnosť v botanickej záhrade  SR, 1969 (Dvojka)
Farebná feéria o potrebe zázraku v ľudskom živote, impresívne očarenie prírodou a radosťou zo života a pohybu. Mozaikovité rozprávanie o krčmárke Márii, večnej neveste, vytrvalo a márne vodiacej k oltáru otca svojich ôsmych dcér Pištu a o Pierrovi, ktorý svojím príchodom naruší pokoj vinárskej dediny Babindolu a naučí jej obyvateľov vychutnávať život. Film Ela Havettu.

23.40  Milenec  (L amant), Francúzsko/GB, 1992 (ČT1)
Saigon, koniec 20. rokov minulého storočia. Pätnásťročná školáčka sa vracia z prázdnin. Zaujme bohatého Číňana, ktorý jej ponúkne odvoz do Saigonu. Vznikne medzi nimi intenzívny vzťah. Styky bielej dievčiny so svetáckym Číňanom sa neutaja. Dráma režiséra Jeana-Jacquesa Annauda (Nepriateľ pred bránami)


7.9.
Štvrtok
  (Pozor! Na Jednotke začína o 22.00 tretia séria dvadsaťštvorky)

23.00  Férový zlodej  (The Good Thief), koprodukcia, 2002 (Markíza)
Bob Montagnet (Nick Nolte) žije v kozmopolitnom letovisku Nice a má dosť príležitostí k mierne nezákonnej obžive. Vie prehrávať, ale k jeho slabostiam patrí závislosť na riziku a heroíne. Nápad pozrieť sa na zúbok zbierke cenných obrazov v luxusnom kasíne Riviera mu dodá tú správnu hladinu adrenalínu. Bobo smelý plán však skomplikuje policajt Roger (Tchéky Karyo), priekupník s obrazmi, a krásna prostitútka Anna (Nutsa Kukhianidzeová) odkiaľsi z východu...

21.40  Stanley Kubrick: Život s filmom  (Stanley Kubrick: A ...), 2001 (ČT2)
Tento celovečerný dokument o Stanley Kubrickovi je zatiaľ najobsiahlejším portrétom presláveného režiséra. Jeho tvorcom a producentom je Kubrickov švagor Jan Harlan, ktorý mal samozrejme prístup k jeho rozsiahlemu archívu a taktiež vlastnú skúsenosť z dlhoročnej spolupráce... 

TV Tipy 4.9. - 10.9. 2006 TV Tipy 4.9. - 10.9. 2006

8.9.
Piatok

22.00  Malé katastrofy  (Sma Ulykker), Dánsko, 2001 (Dvojka)
Malé katastrofy môžu spôsobiť veľké škody. Matka troch detí a oddaná manželka zomrie pri autonehode. Nemocničný zriadenec John, ktorý bol štyridsať rokov jej manželom, sa síce tvári suverénne, ale pod maskou silného muža tají nielen smútok a zmätok, ale aj ťažkú srdcovú chorobu... Malé katastrofy sa stali najúspešnejším dánskym filmom roku 2001 a na MFF Berlinale získali Modrého anjela za najlepší európsky film.

22.05  Nočné hriechy  (Night Sins), USA, 1997 (Markíza)
Mladá a ambiciózna agentka FBI Megan O´Malleyová (Valerie Bertinelliová)  preberá vyšetrovanie v malom severskom mestečku Dear Lake, kde sa ocitá uprostred dramaticky vypätej situácie. Práve tu bol unesený malý osemročný chlapec, syn miestnej lekárky Hannah Garrisonovej (Karen Sillasová). Špecialistka na kriminálnu psychológiu sa púšťa do náročného vyšetrovania. Šerif  Mitch Holt (Harry Hamlin) je spočiatku presvedčený, že ide iba náhodu…

22.25  Fantóm Amsterdamu  (Amsterdamned), Holadnsko, 1988 (Film+)
Krátko pred začiatkom turistickej sezóny sa v Amsterdame odohrá séria vrážd. Svedkovia opisujú vraha ako obludu, ktorá sa pohybuje najradšej v blízkosti vodných kanálov. Vyšetrovaním prípadu poveria skúseného inšpektora Erica Vissera (Huub Stape). Fantóma som videl ako decko, takže sa dopredu ospravedlňujem za jeho (ne)kvalitu...

02.25  Lelíček v službách Sherlocka Holmesa  ČR, 1932 (JOJ)
Sherlock Holmes má dôležitú úlohu. Musí urýchlene nájsť dvojníka pre portorického kráľa Fernanda, aby ho zastupoval pri vladárskych povinnostiach. Dokonalého muža objaví v Prahe – je to po uši zadlžený svojrázny občan František Lelíček (Vlasta Burian).


9.9.
Sobota

21.10  Dannyho parťáci  (Oceans Eleven), USA/Austrália, 2001 (Prima)
150 miliónov dolárov, 11 zlodejov, 3 kasína a 1 noc. O tom je film Ocean's Eleven. Danny Ocean (George Clooney) nie je ani deň na slobode a už plánuje svoj ďalší prepad. Cieľom nie je tentokrát nič iné ako kasíno, vlastne 3 kasína, a to tie najväčšie v Las Vegas - Bellagio, Mirage a MGM Grand. Prečo? Najskôr pretože kasína sú v dnešnom modernom, zelektronizovanom svete, jediné inšitúcie, ktoré majú peniaze v hotovosti (podľa zákona musí byť kasíno každú noc schopné vyplatiť každého hráča pri stole). A ešte preto, ale to Danny nikdy nepripustí, že majiteľ týchto troch kasín, Terry Benedict (Andy Garcia), chodí s jeho ex-manželkou Tess (Julia Roberts).

21.55  Pravidlá boja  (Spartan), USA/Nemecko, 2003 (Markíza)
Keďže Robert Scott (Val Kilmer) je v špionážnom svete špičkový odborník, poveria ho úlohou do 48 hodín zistiť, kam zmizla bez stopy prezidentova dcéra Laura. V spolupráci s tímom zloženým z prezidentových poradcov, FBI a CIA sa Scott a jeho asistent Curtis (Derek Luke) snažia zistiť, či bola Laura unesená z politických dôvodov alebo sa stala obeťou obchodu s bielym mäsom. Skôr, než Scott stihne odletieť do Dubaja, objaví sa správa, že z mora bolo vytiahnuté telo Laury a profesora, s ktorým mala údajne milostný pomer. Scott a Curtis sú z prípadu okamžite odvolaní a vyšetrovanie je náhle ukončené. Obaja však veria, že dievča ešte žije, že niekto vie o prípade viac a čosi chystá…

22.00  Na západe nič nové  (All Quiet On The Western ...), USA, 1930 (Dvojka)
Adaptácia slávneho rovnomenného románu predstaviteľa "stratenej generácie" Ericha Maria Remarquea. Príbeh z 1. svetovej vojny sleduje skupinu mladých nemeckých chlapcov, ktorí sa pod vplyvom propagandy nechali naverbovať na front. V hrôzach vojny prechádzajú radikálnou premenou. Mladíci sa stávajú svedkami smrti a nezmyselného zabíjania a tak sa ich predstava o nepriateľovi, dobre a zle úplne rozplýva, aby ju nahradilo jediné: nenávisť k vojne a násilu. Toto silné protivojnové posolstvo získalo okrem iných ocenení i dvoch Oscarov - za najlepší film a najlepšiu réžiu.

01.45  Fahrenheit 9/11  (Fahrenheit 9/11), USA, 2004 (Markíza)
Protibushovský politický dokument amerického režiséra Michaela Moorea Fahrenheit 9/11 získal svojho času na MFF v Cannes Zlatú palmu za najlepší film. V prvej časti filmu predkladá ironický portrét Bushovej osobnosti a zaoberá sa okolnosťami a následkami teroristického útoku na WTC, vrátane vojny v Afganistane. Upozorňuje na Bushovo prehliadanie signálov o chystanom útoku, ale vracia sa tiež k jeho kontaktom so saudskoarabskou oligarchiou. Druhá časť je zameraná predovšetkým na vojnu v Iraku.

03.45  Interstate 60  (Interstate 60), USA/Kanada, 2002 (Prima)
Tridsaťdvaročný Neal Oliver (James Marsden) má pred sebou odrazu viac otázok, než odpovedí. Otec chce, aby študoval právo, on by však radšej maľoval. Nie je si istý, či má zostať s priateľkou, alebo radšej hľadať záhadnú ženu, o ktorej sníva a ktorá ho inšpiruje...

TV Tipy 4.9. - 10.9. 2006 TV Tipy 4.9. - 10.9. 2006

10.9.
Nedeľa

17.00  Kapitán  (Le Capitan), Francúzsko/Taliansko, 1962 (ČT2)
Píše sa rok 1616 a intrigy odporcov mladého kráľa Ludvika XIII. Usilujú o trón aj o jeho život. Ako jeden z mála nepodlieha rytier Francois de Capestang sile moci a bráni česť aj život zákonného následníka trónu. Samozrejme mu cestu skrížia nielen protivníci, ale aj krásne dievča… o dôvod viac, prečo v súbojoch nasadzovať život.

17.55  Adam Šangala  SR, 1972 (Dvojka)
Televízny film podľa rovnomenného Jégého románu o mladom slovenskom sedliackom chlapcovi zo 17.storočia. Po otcovej smrti, ktorého obesia za pytliactvo, rozhodne sa Adam Šangala odísť do sveta a stať sa pánom. Zapletie sa však do sporu s grófom Markočom, ktorý týra sedliacke dievča, zbije ho a musí utekať pred jeho pandúrmi. Na úteku stretne pôvabnú Betku, dcéru trnavského remeselníka, do ktorej sa zaľúbi, ale keďže Markočovi pandúri sú mu stále v pätách, na lásku niet času. Adam sa v zúfalom položení dá zverbovať za vojaka grófa Pálfyho...

21.45  Smrtiaca liečba  (Extreme Measures), USA, 1996 (Markíza)
Príbeh sa odohráva v súčasnom New Yorku a jeho hlavnou postavou je mladý anglický lekár Guy Luthan (Hugh Grant), ktorý sa vďaka záhadnému úmrtiu bezdomovca dostane na stopu poburujúcich lekárskych pokusov na ľuďoch. Tie na nič netušiacich bezdomovcoch praktizuje úspešný neurológ doktor Myrick (Gene Hackman) s cieľom nájsť liek na regeneráciu nervov a liečbu paraplegikov. Pracuje pre spoločnosť Triphas, financovanú rodinami chorých, ktorí sú neraz ochotní pre zdravie svojich blízkych dokonca i zabiť. Niet divu, že i doktor Luthan sa ocitne v ohrození života, keď sa pokúsi tajomstvo záhadných úmrtí odhaliť…

01.20  Vôňa ženy  (Scent of a Woman), USA, 1992 (Markíza)
Slepota zmenila plukovníka Franka Sladea (Al Pacino) na zatrpknutého, osamelého a cynického človeka, ktorému sa už nechce žiť. Než sa rozhodne definitívne skončiť so svojim životom, chce sa ešte raz poriadne zabaviť. Spolu so študentom Charliem  (Chris O´Donnell), ktorého mu Sladeova rodina najala ako opatrovníka, odchádza do New Yorku a  jeho posledný výlet sa  nekončí plánovanou samovraždou. Slade si s Charlieho pomocou začne znovu uvedomovať krásy života a pomaly sa zmení na energického muža, akým býval kedysi. Medzi slepcom a Charliem postupne vzniká sympatia a dôvera…


HIT TÝŽDŇA
8.9.
Piatok

22.05  Americká krása  (American Beauty), USA, 1999 (JOJ)
Onania v rannej sprche - to je to najkrajšie, čo ma tento a ďalšie dni zvyšku môjho života čaká - Lester Burnham (Kevin Spacey). Excelentná - 5 oscarová - dráma režiséra Sama Mendesa (Road to Perdition) sa pozerá na svet skutočne zblízka, veľmi zblízka...


sHIT TÝŽDŇA
5.9.
Utorok

01.55  Zajatci vesmíru  (Space Fury), USA, 2000 (JOJ)
Ktosi sa pokúša vybočiť vesmírnu loď z jej dráhy tak, aby pri páde na Zem spôsobila katastrofu a zničila Los Angeles. Ale prečo pritom musia zomierať aj moskovské prostitútky? Michael Paré v akcii…

 


autor Peter Konečný 4.9.2006
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.