TV TIPY 9.10. - 15.10. 2006

TV TIPY 9.10. - 15.10. 2006

VOD recenzia



9.10.
Pondelok

21.25  Farba šťastia  (A Boldogság színe), Maďarsko, 2003 (ČT2)
Chceme to isté, a predsa sa míňame... Maďarská dráma režiséra Józsefa Packovszkeho.

00.05  Simon Birch  (Simon Birch), USA, 1998 (JOJ)
Keď sa Simon Birch (Ian Michael Smith) narodil, nebol väčší ako otcova päsť. Lekári predpokladali, že úbohý novorodenec neprežije ani svoju prvú noc. Dieťa však prežilo. A aj ďalšia predpoveď, že sa nedožije ani týždňa, sa nesplnila. Pre Simona s ťažkou poruchou rastu je život príležitosťou, ako naplniť boží ""špeciálny plán"". Svoje poslanie vidí v nerozlučnom priateľstve s Joeom, ktorý márne hľadá svojho pravého otca a zo všetkých síl mu pomáha. Americká rodinná tragikomédia režiséra M. S. Johnsona. 


10.10.
Utorok

22.00  Marnie  (Marnie), USA, 1964 (Dvojka)
Marnie Edgarová, je mladá, pôvabná, no chladná blondína. Navyše, aj kleptomanka a profesionálna podvodníčka. Svoj atraktívny vzhľad využíva na to, aby si získala dôveru zamestnávateľov a keď sa naskytne prvá príležitosť, zmizne s peniazmi a zmení identitu. Zdá sa, že Marnie nemá žiadne city ani väzby na iných ľudí. Jediné, čo jej je na svete drahé, sú kone a jej matka. Po ďalšej vydarenej lúpeži sa Marnie zamestná vo vydavateľstve Marka Rutlanda. Ten v nej spozná hľadanú zlodejku, pretože bol klientom jej predchádzajúceho zamestnávateľa. Avšak namiesto toho, aby Marnie udal, tajne ju pozoruje a neskôr prinúti vydať sa za neho. Profil Alfreda Hitchcocka pokračuje...

00.00  Tajomné zlo  (The Hidden), USA, 1987 (Prima)
FBI pátra po vykrádačovi bánk z Los Angeles. Nejde totiž o obyčajného zločinca, ale pravdepodobne o mimozemskú entitu. Tento netvor je navyše mimoriadne brutálny a nezastaví sa pred ničím. Z nemocnice kde ho hospitalizovali, bez problémov utiekol. Sci-fi horor Jacka Sholdera.

TV Tipy 9.10. - 15.10. 2006 TV Tipy 9.10. - 15.10. 2006

11.10.
Streda

22.05  Dolores Claiborneová  (Dolores Claiborne), USA, 1995 (Prima)
Dolores Claiborneová (Kathy Bates) už mala raz skončiť za mrežami, ale vraždu manžela jej nedokázali. Tentoraz čelí podozreniu zo zabitia milionárky Very Donovanovej (Judy Parfitt), ktorej sa údajne zbavila pre peniaze. Stará pani totiž Dolores zanechala vyše 1,5 milióna dolárov. Krimi triller podľa knihy Stephena Kinga pod režisérskym vedením Taylora Hackforda (Diablov advokát)

22.45  Myšlienky vraha  (Criminal Minds), USA/Kanada, 2005-2006 (Markíza)
Kriminálny seriál nás zavedie do  elitného tímu analytikov FBI, ktorí zostavujú osobnostné profily masových vrahov a snažia sa preniknúť do ich temnej a komplikovanej mysle, aby mohli predísť ďalším vražedným útokom. Každý člen tímu prichádza s vlastným okruhom expertíz, ktoré presne vymedzujú útočníkove motivácie a určujú emocionálne impulzy, ktoré môžu odštartovať ďalší zločin.


12.10.
Štvrtok

22.05  Osvietenie  (The Shining), GB, 1980 (ČT2)
Neúspešný spisovateľ Jack Torrance (Jack Nicholson) prijme prácu správcu v luxusnom , ale odľahlom horskom hoteli Overlook, ktorý je cez zimu celkom odrezaný od sveta. Pre muža je to vítaná príležitosť nájsť pokoj na prácu. Lenže od prvej chvíle, ako Jack s maželkou Wendy a synom Dannym do hotela dorazia, zdá sa, že niečo nie je v poriadku. Snímka vznikla podľa románu Stephena Kinga a patrí medzi majstrovské diela psychologického filmového hororu. Réžia: Stanley Kubrick.

00.15  Efekt nula  (Zero Effect), USA, 1998 (Prima)
Najlepší a najvýstrednejší súkromný detektív Stark (Ryan O’Neal) má problém. Najal si ho muž, ktorý stratil kľúče od firemného sejfu a teraz je terčom vydierania. Skutočný motív celej kauzy sa však skrýva kdesi úplne inde, súvisí to dokonca so Starkovou krvavou minulosťou. Krimi komédia Jakea Kasdana (Orange County).

TV Tipy 9.10. - 15.10. 2006 TV Tipy 9.10. - 15.10. 2006

13.10.
Piatok

22.0  Sokoli  (Fálkar), koprodukcia, 2002 (Dvojka)
Podobenstvo o slobode, symbolizovanej sokolom, ktorý sa v ľudských rukách mení na tovar a nadobúda tržnú cenu. Príbeh sa odohráva v malom islandskom mestečku. Úprimná a predsudkami nezaťažená Dúa sa počas pobytu svojho starého strýka v nemocnici stará o jeho dom, psov i mladého raneného sokola. Do mestečka sa po tridsiatich rokoch vracia cudzinec, Američan Simon. Hoci Simon k Dúe cíti náklonnosť, nechce jej podľahnúť, pretože mu čosi našepkáva, že by mohla byť jeho dcérou. Do ich milostnej hry vstupuje frustrovaný policajt, ktorý definitívne vyprovokuje odchod dvojice z ostrova. So sokolom v klietke mieria do Nemecka...

23.45  Americké psycho  (American Psycho), Kanada/USA, 2000 (JOJ)
Portrét mladého, ambiciózneho psychopata, ktorý žije, pracuje a zabíja v New Yorku. Frustrácie, ktoré prináša luxusný život snoba, si Christian Bale vybíja brutálnym vraždením nepohodlných spolupracovníkov, bezbranných mileniek i neznámych ľudí. Alebo nie? Pozoruhodnú adaptáciu kontroverzného amerického románu spisovateľa Breta Eastona Ellisa nakrútila režisérka Mary Harronová, ktorá debutovala pozoruhodnou rekonštrukciou éry 60. rokov I Shot Andy Warhol (Strieľala som na Andyho Warhola, 1996). Aj v snímke Americké Psycho charakterizuje svojho hrdinu ako vyšinutého psychotika so sklonmi k násiliu a paranoje. Názov knihy a priezvisko hrdinu celkom jasne odkazujú na Hitchockovo Psycho z roku 1960 a jeho protagonistovi Normanovi Batesovi.


14.10.
Sobota

20.00  Posledný samuraj  (The Last Samurai), USA, 2003 (Markíza)
Japonsko - rok 1870. Občianska vojna mohutnie každým dňom. Jej epicentrum tvorí úsilie cisára pomocou svojej novozriadenej armády zlikvidovať kastu samurajov, ktorí odmietajú dobrovoľne vydať svoje územie. Na pomoc cisárovi prichádza veterán americkej občianskej vojny, kapitán Nathan Algren (Tom Cruise), ktorý so sebou prináša nielen najnovšie zbrane, ale aj ochotu a vôľu naučiť cisárovu armádu s nimi zaobchádzať. Po úspešnom tréningu nastáva prvý ostrý stret so samurajskými bojovníkmi, ktorí ale Algrenom vycvičenú armádu dokonale rozprášia. Zranený Algren sa ocitne v ich zajatí. Namiesto istej smrti však dostane možnosť spoznať samurajský spôsob života, ich kódex a motiváciu. Film režiséra Edwarda Zwicka.

21.05  JFK  (J.F.K.), USA, 1991 (JOJ)
Kevin Costner ako štátny zástupca spolu so svojím tímom po mnohých pátraniach a výsluchoch dochádza k záveru, že sa v prípade vraždy prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho verejnosť klame a v skutočnosti to nebol čin pomäteného jedinca, ale šlo o sprisahanie na najvyššej vládnej úrovni. Americký kriminálny thriller režiséra Olivera Stonea (Čata, Narodený 4. júla).

21.10  Test  (The Recruit), USA, 2003 (Prima)
James (Colin Farrell) absolvuje psychologické skúšky, ktoré ovplyvnia jeho ďalšiu kariéru. Ak ich zvládne, má šancu stať sa agentom CIA. Okrem toho však musí prežiť vo výcvikovom stredisku, kde sa vyučuje streľba, klamanie či zabíjanie. No rozlíšiť testy od reality bude ťažké. Do zákulisia výcviku agentov CIA v tajnom školiacom a výcvikovom stredisku, v kruhoch CIA prezývanom Farma, nás zavedie film Rogera Donaldsona s Al Pacinom a Colinom Farrellom v hlavných úlohách.

22.00  Minnie a Moskowitz  (Minnie nad Moskowitz), USA, 1971 (Dvojka)
Romantická komédia z dielne amerického nezávislého režiséra Johna Cassavetesa je poctou bláznivej, bezhlavej a slepej láske. Minnie Mooreová je kurátorka v múzeu, ktorá nestáca svoje romantické predstavy ani po rozchode so ženatým milencom. Seymour Moskowitz je neveľmi atraktívny a vôbec nie úspešný zamestnanec parkoviska. Minnie a Moskowitz nemajú nič spoločného, no slepá láska ich spojí, aby spolu prežili romantické štyri dni a štyri noci. V tomto civilne nakrútenom filme si väčšinu úloh zahrali režisérovi priatelia a rodina.

23.40  Traffic – Nadvláda gangov  (Traffic), USA, 2000 (ČT1)
Mexický policajt Javier Rodriguez (Benicio Del Toro) bojuje s všemocným drogovým kartelom v Tiujane. Dostáva sa do vplyvnej skupiny tvrdého generála Salazara (Tomas Milian), ale pravda a víťazstvo sa strácajú v pavučinách korupcie. Príbeh režiséra Stevena Soderbergha (Dannyho jedenástka, Solaris), ktorý si pod menom Peter Andrews sadol aj za kameru, vznikol na motívy rovnomenného britského seriálu. Osobitým spôsobom spracúva tému boja proti drogám - pomocou troch paralelných príbehov. Film získal množstvo cien, okrem iných aj štyri Oscary.

TV Tipy 9.10. - 15.10. 2006 TV Tipy 9.10. - 15.10. 2006

15.10.
Nedeľa

17.05  Mladý Frankenstein  (Young Frankenstein), USA, 1974 (ČT2)
Vnuk Dr. Frankensteina odchádza do starého rodinného sídla, aby prevzal dedičstvo. Súčasťou domu sú bláznivý sluha Igor a tajomná pani Blücherová. V pivnici domu čaká návod, ako oživiť človeka. Treba už len zohnať telo a vhodný mozog... Slávna komédia Mela Brooksa.

19.55  Pán prsteňov – Návrat kráľa  (LOTR III.), kopr., 2003 (Prima)
Nad Stredozemou sa zmráka. Brány temnej ríše Mordor sú otvorené a ako čierna záplava sa z nich valí obrovská armáda vedená samotným Sauronom. Má len jediný cieľ - zahubiť a zotročiť všetko živé. V ceste jej však stojí odvaha a chrabrosť bojovníkov z kráľovstiev Gondor a Rohan, ktoré sa museli spojiť v záujme záchrany ľudstva. Na ich čele bude stáť Aragorn, dedič gondorského trónu, a jeho verný priateľ, čarodejník Gandalf. Osudy ľudí, elfov, trpaslíkov a hobitov sú však aj v rukách Sama a Froda, ktorí na ceste do Mordoru vďaka zradnému Glumovi uviazli v priesmyku Cirith Ungol, stráženom obrovskou pavúčicou Odulou. Podarí sa im dostať až k Hore osudu, kde jedine môžu zničiť obávaný Prsteň moci?


HIT TÝŽDŇA
Ako to vidíte?


sHIT TÝŽDŇA
14.10
Sobota

23.10  StrachBodkaCom  (Fear.com), koprodukcia, 2002 (Markíza)
Séria úmrtí, má spoločné iba to, že ľudia umierajú od strachu, keď navštívia internetovú stránku fear.com. Tak sa jej jednoducho vyhnite a je po starostiach...

 


autor Peter Konečný 9.10.2006
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.