DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Október so sebou priniesol skutočne veľké množstvo nových DVD titulov. Poďme sa pozrieť na niekoľko z nich ... 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

CAPOTE

Píše sa rok 1959 a Truman Capote (Philip Seymour Hoffman), autor Raňajok u Tiffanyho a obľúbená postava americkej smotánky, si práve číta jeden článok na poslednej strane New York Times. Správa hovorí o vražde štyroch členov známej farmárskej rodiny Clutterových z mesta Holcomb v Kansase. Podobné príbehy sa v novinách objavujú skoro každý deň, ale tento Capota neobvykle zaujal. Vidí v ňom príležitosť, ako obhájiť svoju dlhodobú teóriu, že skutočný príbeh sa v rukách skúseného románopisca môže stať rovnako zaujímavým ako vymysleným. Aký vplyv môžu mať vraždy na život v onom malom meste? Túto otázku si zvolí ako hlavnú tému svojej reportáže a presvedčí časopis The New Yorker, aby ho na miesto zločinu vyslal...


16 BLOKOV

Jack Mosley dostane neplánovanú úlohu. Eskortovať nejakého niktoša pred súdny tribunál. Je to iba o 16 blokov ďalej a sú na to dve hodiny času. Brnkačka. Jack má dokonca dosť času zastaviť sa v obľúbenom kráme pre trochu tekutého posilnenia. Zaznie výstrel a ospalému (ale dobrému) úvodu je koniec. Začína naháňačka. Mosley a práskač Eddie (asi nebude taký niktoš) sa skryjú v malej krčme a zavolajú policajné posily. Presne v tomto momente sa mení príbeh filmu na „príbeh“ filmu. Neviem, či sa niečo stalo scenáristovi (pri pohľade na jeho portfólio asi nič), alebo či dobrovoľne začal neuveriteľným spôsobom vŕšiť jedno trápne klišé na druhé a „posúvať“ film po nezmyselných zastávkach k svojmu cieľu. Už prvý dialóg dvoch skorumpovaných policajtov bol ťažkou ranou do zátylku, keď prednášali vety absolútne bez kontextu deja, ale s evidentným žmurkaním na diváka v zmysle: „Bacha, toto je dôležité!“ (recenzia filmu)


BAMBUĽKINE DOBRODRUŽSTVÁ I.

Rozmanité dobrodružstvá malého päťročného dievčatka Bambuľky, ktorú dostal v balíku dedo Jozef. Láskavý, chápavý a múdry dedo Jozef Bambuľku vychováva tak, aby sa dozvedela a spoznala veľa nielen o základných pravidlách slušného správania sa, ale aj o tom, ako spoznávať svet okolo nás a čo dobré nám môže priniesť život.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

DOBA ĽADOVÁ 2

Vo filme Doba ľadová 2 sa vracajú naši hrdinovia z prostredia pod bodom mrazu: chlpatý mamut Manny, leňochod Sid, šablozubý tiger Diego a prehistorická kryso/veverička, večná smoliarka Kryserka. Naša trojica hrdinov stále drží spolu a užíva si výhod sveta, ktorý je v stave topenia. Žijú v primitívnej verzii vodného parku, nabitého vodnými kĺzačkami, bazénmi s vlnami a množstvom zvierat, užívajúcich si slniečka. Manny vidí okolo seba rodiny držiace spolu a cíti sa pripravený založiť si svoju vlastnú. Nikto ale už celú večnosť nezazrel iného mamuta, Manny sa obáva, že môže byť posledným žijúcim mamutom. Potom ale stretne Ellie... Dobré na tom je, že Manny stretol poslednú samicu mamuta na svete... (recenzia filmu)


GEJŠA

Adaptácia rovnomennej knihy Arthura Goldena je pod režijnou taktovkou Rob Marshalla, z istého uhľa pohľadu, veľmi podobná jeho doteraz najväčšiemu úspechu - muzikálu Chicago. V tomto umelo nablýskanom svete farieb, hudby a hraných pocitov v nekončiacom kruhu estrád, platilo počas predstavenia v žiari reflektorov iba jedno pravidlo - „aj keď srdce krváca, tvár sa musí smiať!“. O skrývanie, zastieranie a hlavne potlačovanie citov ide aj v príbehu Čijo - malého dievčatka násilím vytrhnutého z rodinného kruhu do prostredia a života gejší, kde s dospievaním zažíva utrpenie, bolesť a poníženie. Nachádza tu i lásku na celý život, k naplneniu ktorej však bude treba prejsť dlhú cestu plnú strastiplných zákutí.  (recenzia filmu)


HORY MAJÚ OČI – BEZ CENZÚRY

Remake hororu Wesa Cravena z roku 1977. Spoločnosť Fox Searchlight Pictures na jej realizáciu najala mladého režiséra Alexandra Aja (Noc s nabrúsenou britvou). Dej pripravovaného filmu bude sledovať príbeh rodiny Carterovej na karavanovom výlete do púšte, ktorá však kedysi slúžila skúškam jadrových zbraní. Tie zanechali na tamojších obyvateľoch určité nepríjemné stopy. Rodinka Carterových sa tak dostane do konfliktu s rodinkou Mutantových… (recenzia filmu)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

KARCOOLKA

Zo známej rozprávky vznikol divoký detektívny príbeh plný humoru, akcie, napätia, adrenalínu a pesničiek. Začína sa od konca , ktorý poznáme všetci – vlk zožerie Červenú čiapočku a …. prichádza investigatívny detektív, ktorý si predvolá všetkých podozrivých a pozorne vypočuje ich jednotlivé verzie, aby sa dopátral pravdy. Nie je to vôbec jednoduché a vynárajú sa stále nové a nové otázky: čo nosila Karcoolka v košíčku po lese? Prečo sa vlámal vlk a neskôr drevorubač do babičkinej chalúpky? Je vlk naozaj ten zloduch? Kto si robil zálusk na výborné recepty na koláčiky a prečo? Čomu sa venuje babička vo voľnom čase? Prečo zaznie nakoniec pesnička Červená je modrá? Detektív to naozaj nemá ľahké a výsledok jeho pátrania je naozaj prekvapujúci! (recenzia filmu)


ZATHURA – VESMÍRNE DOBRODRUŽSTVO

Vždy, keď ich otec (Tim Robbins) odíde do práce a staršia sestra má na nich dozerať, začnú si, šesťročný Danny a desaťročný Walter liezť na nervy alebo sa začnú strašne nudiť. Raz, keď sa medzi sebou začnú hádať, sa Danny zrazu ocitne zamknutý v temnej a strašidelnej pivnici, kde nájde starú drevenú hru Zathura. Raz keď sa mu nepodarí prinútiť Waltera, aby sa ju zahrali spolu, začne sa hrať sám. Už od prvého ťahu je však jasné, že Zathura nie je obyčajná hra – Dannyho figúrka sa pohybuje sama od seba a akonáhle vstúpi na políčko meteorický roj, dom začnú bombardovať skutočné meteory... (recenzia filmu)


LIBERTINE

V každej generácii sa objaví nečakaná osobnosť, ktorá má natoľko priaznivý vzťah k vyvolávanou škandálov, rebélií a porušovaniu tabu, že sa jej skôr alebo neskôr podarí prekonať všeobecný svetový názor na to, čo to naozaj znamená byť slobodným človekom. V 17. storočí bol touto osobnosťou jednoznačne John Wilmot, známy tiež ako Earl z Rochesteru – prehnaný a talentovaný mladík, ktorý prežil svoj krátky a divoký život ako stredoveká rocková hviezda a stal sa známym problémistom, géniom a jedným z najneskrotnejších roztopašníkov v histórii. V novom filme Laurince Dunmorea Libertin predvádza vzrušujúci, poburujúci a nakoniec aj dojemný príbeh muža, ktorý porušoval všetky pravidlá modernej spoločnosti už v dobe, kedy sa ešte len písala, herec Johnny Depp, ktorý bol v minulosti dvakrát nominovaný na Oskara®. Príbeh sa odohráva v dobe osvietenia, kedy rýchly vývoj v oblasti vedy, náboženstva, umenia a rastúci pocit sexuálnej slobody prispel k vzniku moderného sveta – dokumentuje Earlov rýchly vzostup a ešte rýchlejší pád. (recenzia filmu)

             

LEMRA LEMRAVÁ

Tripp (Matthew McConaughey) nie je ani v tridsaťpäťke ochotný vyletieť z rodného hniezda. Jeho zúfalým rodičom ale práve došla trpezlivosť. Dohovoria sa preto s rozkošnou Paulou (Sarah Jessica Parker), ktorá má geniálny plán ako ich synáčika konečne postaviť na vlastné nohy. Taká je východzia situácia romantickej komédie režiséra Toma Deya (Showtime) a zároveň nový trend, ktorý sa začal šíriť medzi slobodnými tridsiatnikmi po celom svete. „Prečo by sa mal Tripp sťahovať od rodičov, keď mu pri nich nič nechýba, vo svojej izbe má všetko čo potrebuje k životu a mama mu perie špinavé prádlo?“ hovorí McConaughey. Jeho pohľad na svet sa zmení, keď stretne Paulu, ktorá vo všetkých smeroch spĺňa parametre ideálnej ženy. Až na to, že sa jedná o profesionálnu konzultantku, ktorý Trippa zbalí len preto, aby ho vyhnala od rodičov. Lenže čo sa stane, keď sa do svojej obete zamiluje? (recenzia filmu)


SYRIANA

Film je adaptáciou knihy bývalého agenta CIA Roberta Baera "See No Evil: The True Story of a Ground Soldier in the CIA's War on Terrorism" (Nevidieť zlo: Skutočný príbeh vojaka vo vojne CIA s terorizmom) z roku 2003. Stredný východ – nikde inde na svete nezohrávajú politika, ropa a terorizmus takú dôležitú úlohu ako práve tu. Držiteľ Oscara za scenár k filmu "Traffic – Nadvláda gangov" Stephen Gaghan sa tentoraz zameral na vysokú politickú hru dotýkajúcu sa práve Stredného východu. Syriana zachytáva podobne ako Traffic osudy niekoľkých ľudí, ktorí sa ocitnú uprostred nemilosrdného zápasu o moc a bohatstvo. Robert Bear (George Clooney), veterán CIA, strávil celú svoju kariéru vyšetrovaním teroristov po celom svete. Postupne, ako sa nebezpečenstvo terorizmu zvyšovalo, Bear sledoval, ako sa dotovanie CIA znižovalo, politika víťazila nad zdravým úsudkom a varovné signáli všetci ignorovali... Avšak od chvíle, kedy ropný magnát (Matt Damon) a jeho žena (Amanda Peet) čelia rodinnej tragédii, sa jeho zápas stáva osobným... (recenzia filmu)


PRIME

Čerstvo rozvedená 37-ročná žena si nájde mladého milenca. Jej psychologička, s ktorou rozoberá svoje milostné aféry, má úžasného a dokonalého syna. Čo sa stane, keď obe zistia, že ide o toho istého muža? Ben Younger vraj strávil nad scenárom 8 rokov a z filmu skutočne cítiť starostlivú a poctivú robotu. Namiesto série trápnych gagov, na ktorú sa mohla takáto zápletka zvrhnúť, sa pred divákom odvíja celkom realisticky poňatý príbeh nerovného vzťahu a rôznych komplikácií, ktoré ho sprevádzajú. Rafi a David cítia prirodzenú vzájomnú neistotu a len postupne sa začínajú “udomácňovať,” keď sa zrazu všetko začne vyvíjať nesprávnym smerom. Našťastie sa všetko drží v rámci komickej nadľahčenosti, aj keď sa príbeh viackrát priblíži k nebezpečnej hranici moralizovania (najmä o generačných vzťahoch). Humor je založený na výborných dialógoch a najmä rozhovory Rafi s dr. Metzgerovou sú napísané priam dokonale. (recenzia filmu)


autor Peter Konečný 25.10.2006
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.