TV TIPY 22.1. - 28.1. 2007

TV TIPY 22.1. - 28.1. 2007

VOD recenzia



22.01.
PONDELOK

21:45  Babka  (Babusya), Rus/Fran, 2003 (ČT2)
Chudobná dôchodkyňa Tusja nastupuje svoju púť za novým domovom, keď sa ukáže, že už ďalej nemôže zostať u svojej dcéry. Pre starenku nastáva búrlivé obdobie. Napriek tomu, že porodila mnoho detí a s jej ubytovaním by nemal byť problém, situácia je úplne opačná. Tusja postupne dochádza k horkému zisteniu - miesto pokojného a zaslúženého odpočinku ju pravdepodobne čaká iba ďalšia neistota.

22:20  Krstný otec 2 ½  (The Godfather), USA, 1974 (JOJ)
Mladučký Vito Andolini (Oreste Baldini) ako jediný z rodiny ujde krutému osudu, ktorý jeho rodičom pripravil neľútostný sicilský kmotor Don Francesco Ciccio (Giuseppe Sillato). Podarí sa mu utiecť do Ameriky, kde môže začať jeho pozvolná cesta, na konci ktorej bude všemocný a obávaný Vito Corleone (Robert De Niro)...


23.01.
UTOROK

22:00  Rogopag  (RoGoPaG), Fran/Tal., 1963 (Dvojka)
Poviedkový film nesie titul podľa začiatočných písmen mien štyroch režisérov: Roberta Rosselliniho, Jeana-Luca Godarda, Piera Paola Pasoliniho a Uga Gregorettiho. Leitmotívom všetkých štyroch poviedok je ironický pohľad na súčasný život a jeho hodnoty.

22:40  Pravdivá romanca  (True Romance), USA, 1993 (JOJ)
Romantická láska kvitne aj v brutálnom svete narkomafie. Cesta za šťastím dvoch mladých zaľúbených stroskotancov s kufrom plným drog bude nesmierne krvavá, pretože chladnokrvní zabijaci sú im neustále v pätách... Keď sa osamelý mladík Christian Slater zoznámi s krásnou Patriciou Arquetteovou, netuší, že je to prostitútka, ktorú tajne najal jeho brat, aby ho zviedla na cestu neresti. Mladý pár sa zosobáši, mladík zastrelí manželkinho pasáka Garyho Oldmana a získa jeho kufor s drogami. Manželia chcú narkotiká predať v Kalifornii, ale pôvodní majitelia kufra na čele s Dennisom Hopperom sú im v pätách... Americký akčný kriminálny thriller režiséra Tonyho Scotta.

TV Tipy 22.1. - 28.1. 2007 TV Tipy 22.1. - 28.1. 2007

24.01.
STREDA

22:55  Krátky film o zabíjaní  (Krótki film o zabijaniu), Poľsko, 1987 (Dvojka)
Rozšírená verzia piateho dielu televízneho projektu Dekalóg režiséra Krzysztofa Kieslowskeho je variáciou na piate prikázanie Desatora "Nezabiješ" a polemikou s morálnou oprávnenosťou trestu smrti. Zaznamenáva chladnú premyslenú vraždu bez motívu a rovnako chladnú premyslenú a absurdnú popravu. Prostredníctvom paralelnej montáže konfrontuje osudy troch neznámych ľudí, ktorých cesty sa v jeden deň náhodou pretnú: nesympatického taxikára, zasmušilého mladíka a optimistického čerstvého advokáta. V niekoľkých okamihoch sa z nich stanú obeť, vrah a obhajca.

23.10  Zubaté ostrie  (Jagged Edge), USA, 1985 (Markíza)
V San Franciscu je v sídle manželov Forresterových nájdená brutálne zavraždená Page Forresterová (Maria Mayenzetová) a jej služobná, ktoré vrah zabil loveckým nožom so zubatým ostrím. Hlavným podozrivým sa stane jej manžel Jack (Jeff Bridges). Ten bol údajne páchateľom omráčený, ale vyšetrovatelia jeho výpovedi neveria. Nakoniec má dobrý motív, pretože po Page zdedí majetok v hodnote niekoľko miliónov dolárov, ale aj vydavateľstvo, ktoré doposiaľ viedol. Okresný prokurátor Krasny (Peter Coyote) Jacka nakoniec obviní z dvojnásobnej vraždy, napriek tomu, že jeho vinu preukazujú iba nepriame dôkazy... 


25.01.
ŠTVRTOK

22:40  Šesť statočných  (Šest statočných), ČR/SR, 1999 (ČT2)
Celovečerný film zložený zo 6 krátkych filmov - 3 českých a 3 slovenských začínajúcich autorov.
Keď nie, tak nie - réžia Vladimír Král.  Film o drezúre slonov, o tom, ako sa neoplatí ničit si niektorými vecami nervy.
Tomík - réžia  Vojtěch Mašek. Absurdný príbeh exhibicionistu a jeho rodičov.
Rojkovia - réžia Jaroslav Vojtek. Príbeh o zložitosti vzťahov v mladom manželstve.
Pražské nokturno - réžia Tereza Kučerová. Sprostredkováva neurotický pocit z velkomesta.
Zloději - réžia Martin  Repka. Oleg zo svojho bytu pozoruje realitu na našich  sídliskách.
O kouzelném zvonu - réžia Aurel Klimt. Obyvatelia mestečka Podkrkavice získajú darom z Tibetu zvon, ktorý v nich svojou harmóniou prebúdza dobrosrdečnosť

03:05  V koži Johna Malkovicha  (Being John Malkovich) USA, 1999 (Markíza)
Bábkoherec Craig (John Cusack) si nemôže nájsť poriadnu prácu, a tak predvádza svoje predstavenia, plné sklamania a nešťastných lások, priamo na newyorských uliciach. Jeho žena Lotte (Cameron Diazová) je posadnutá zvieratami. Predáva domácich maznáčikov a doma ich má tiež niekoľko. Jej favoritom je retardovaný šimpanz Elijah, ktorému sa Lotte pokúša pomôcť a vyriešiť jeho psychologické problémy. Craig je bez  peňazí, preto prijme miesto účtovníka v podniku so šéfom, ktorý má už 105 rokov, a senzačnou kočkou Maxine (Catherine Keenerová). Na prvý pohľad sa do nej zaľúbi, ale Maxine o neho nestojí. Našťastie iba do tej chvíle, kým vedľa Craigovho stola spoločne nájdu  tunel, ktorým sa vchádza  do „Johna Malkovicha“. Prídu na to, že z tohto zvláštneho objavu by mohla byť celkom slušná živnosť. Obaja začnú predávať pätnásťminútové pobyty „v koži Johna Malkovicha“ za 200 dolárov  a  vzrušujúce „cestovanie“ tiež sami vyskúšajú. Surrealistická cestovná kancelária je na svete! 

TV Tipy 22.1. - 28.1. 2007 TV Tipy 22.1. - 28.1. 2007

26.01.
PIATOK

21:05  Posledný ostáva  (Last Man Standing), USA, 1996 (Markíza)
Bruce Willis predstavuje záhadného cudzinca, ktorý zablúdi do malého texaského mesta, ochromeného bojom dvoch chicagských gangsterských bossov a skorumpovanou políciou. Tajomný John Smith sa tak ocitá v smrteľne nebezpečnej hre medzi troma ohňami, a keď sa  na scéne objaví aj krásna Felina, nemilosrdnej vojne už nemožno zabrániť.

22:00  Ráno v Benátkach  (Lundi matin) Fran/Tal, 2002 (Dvojka)
Ráno v Benátkach rozpráva príbeh o tajomstve, ktoré v sebe môže skrývať každá ľudská existencia. Vincent je obyčajný Francúz, ktorý žije v malom meste a pracuje v miestnej továrni. Nenávidí pondelňajšie rána, kedy musí znovu vyfajčiť rannú cigaretu pred bránou továrne a nastúpiť na svoju pravidelnú šichtu. Prepadá pocitom odcudzenia v zamestnaní i uprostred vlastnej rodiny. Jedného dňa mu dôjde trpezlivosť a vydá sa do Benátok. Tu chce nájsť útočisko pred svojou nudnou existenciou a začať nový život ako maliar. Na putovaní za slobodou sa v krásnych kulisách starobylých Benátok stretáva s bizarnými postavami - transvestitmi, mníškami, klaviristom žijúcim zo zašlej slávy, miestnymi remeselníkmi a gondoliermi. Režisérovi Iosselianimu sa podarilo so suchým humorom priblížiť životný pocit človeka, ktorý chce zo svojho života niečo urobiť, no nevie čo, ani ako.


27.01.
SOBOTA

22.05  Takmer dokonalý zločin  (The Gift), USA, 2000 (JOJ)
Vdova Cate Blanchettová zdedila po starej matke schopnosť "vidieť" udalosti, ktoré sa ešte len stanú. Je poznanie budúcnosti naozaj darom? Nie je skôr prekliatím? Pátranie po beštiálnom vrahovi bohatej nymfomanky ohrozí na živote nielen ju, ale aj jej deti! Americký thriller režiséra Sama Raimiho.

00:35  Intimita  (Intimacy) Franc/VB/Ger/Spa, 2001 (ČT2)
Režisér Patrice Chéreau, ktorý je u nás známy predovšetkým vďaka historickému veľkofilmu Kráľovná Margot, natočil  príbeh z dnešného Londýna, ktorý rozpráva o vzťahu muža a ženy založenom na sexualite a ktorý, ako obaja dúfajú, zostane  takto vymedzený. Najprv obom vyhovuje vzťah bez otázok a odpovedí, v ktorom nevedia nič o minulosti ani prítomnosti toho druhého. Erotické scény sú síce plné neovládateľnej vášne, ale zároveň smútku, chladu a odcudzenia. Nepísané a nikdy nevyslovené pravidlá tohto vzťahu poruší muž. Chce sa dozvedieť viac o žene ktorá ho takmer mlčky navštevuje každú stredu a jedného dňa sa ju rozhodne sledovať.

TV Tipy 22.1. - 28.1. 2007 TV Tipy 22.1. - 28.1. 2007

28.01.
NEDEĽA

20.00  Prison Break: Útek z väzenia  (Prison Break), USA, 2005 (JOJ)
Prečo Michael Scofield, mladý, vzdelaný, prenikavo inteligentný a finančne zaistený muž prepadne banku? Prečo pri súdnom rokovaní pristúpi na všetky podmienky a bez odvolania prijíma päťročný trest vo väzení Fox River? Pretože v tomto väzení čaká na popravu jeho brat Lincoln Burrows. Michael verí v jeho nevinu, a aby mu zachránil život, prichádza za ním s dokonalo premysleným plánom úteku! Americký kriminálny seriál ktorý rozhodne stojí za vašu mimoriadnu pozornosť.

22.20  Charlotte Gray  (Charlotte Gray), Anglicko, 2002 (ČT1)
Hlavnou hrdinkou je mladá Škótka Charlotte Gray, ktorá prichádza do Londýna pomáhať raneným. Vďaka výbornej francúzštine, ktorú pochytila na štúdiách padá do oka vláde, ktorá hľadá spolupracovníkov, ktorí by sa dokázali nenápadne infiltrovať v okupovanom Francúzsku a slúžiť ako spojka pre letectvo. Charlotte váha. Napriek svojmu jasnému postoju k vojne, napriek svojej láske k Francúzsku, váha. Je totiž normálnym, čestným človekom, ktorý sa reálne bojí o svoj život. Keď jej však život skomplikuje náhla láska (mladý anglický pilot), a jej strata (zostrelenie), neváha. Je totiž normálnou, zaľúbenou ženou, ktorá pre svojho milovaného urobí čokoľvek. Prejde výcvikom a zoskočí v kolaborantskej republike Vichy.


HIT TÝŽDŇA
28.1
nedeľa

20.00  Prison Break: Útek z väzenia  (Prison Break), USA, 2005 (JOJ
Áno, tohtotýždňovým hitom je inteligentný seriál americkej produkcie. Nech to znie akokoľvek zvláštne, je to tak... To ale neznamená, že si televíziu zapnete až v nedeľu večer. Určite si nenechajte ujsť ani Krstného otca, Krátky film o zabíjaní, V koži Johna Malkovicha (až na ten čas) či sobotnú Intimitu.

 

sHIT TÝŽDŇA
26.1.
Piatok

23.00  Syndikát smrti  (Lethal), USA, 2005 (Markíza)
Anatolij Federov (Lorenzo Lamas) je bývalý člen KGB, z ktorého sa stal vysoko postavený člen ruskej mafie. Ako najnebezpečnejší pašerák prísne tajných dokumentov, ktoré sú dôležité pre americkú bezpečnosť, Federov sprostredkuje obchod s čínskou triádou. Súčasťou obchodu je i krádež americkej vojenskej technológie a jej ponuka cudzím nepriateľským režimom. Super názov a super film!

 


autor Tomáš Daneček 22.1.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.