TV TIPY 5.3. - 11.3. 2007

TV TIPY 5.3. - 11.3. 2007

VOD recenzia



5.3.
PONDELOK

 
21:50 Rozhovor (The Conversation), USA, 1974 (ČT2)
Harry Caul je expert na bezpečnosť a dohľad. Odpočúvať ľudí a pozorovať ich kedykoľvek a kdekoľvek je jeho práca. Jedna z nahrávok, ktoré zhotovil, sa však stane vodítkom k nájdeniu vraha. A on začína mať strach, pretože sa pravdepodobne zaplietol do niečoho, čo poriadne smrdí. 

02:10 Volavka 2 (Mou gaan dou II), Hong Kong, 2003 (Film+)
Dvaja kadeti vedú paralelný a rovnako nebezpečný život. Jeden je vyslancom mafie, infiltrovaný v policajnom prostredí ako vyzvedač a druhý naopak vyzvedačom polície v kruhoch mafie. Špionážna dráma pokračuje na oboch stranách. Napriek rastúcej dôvere začína tak ako mafia, aj polícia cítiť šikovný podvod. Stres sa zvyšuje a Chan a Lau musia iba jediné. Dostať sa z tejto hry živí. 


6.3.
UTOROK

18:15 Pán Veľrýb (Whale Rider), Nový Zéland/Nem, 2002 (Film+)
Ústrednou postavou príbehu je Koro a jeho vnučka Pai. Koro mal odjakživa v malej komunite domorodých obyvateľov na Novom Zélande veľkú úctu a vážnosť. Narodil sa totiž s magickou schopnosťou rozumieť veľrybám. Ostrovania ho považujú za svojho najvýznamnejšieho obyvateľa, pretože práve s ním (a jeho schopnosťou) spájajú svoju identitu. Nadišiel však čas, aby Koro odovzdal svoje umenie a schopnosti mladšiemu nástupcovi.

21:55 Zem sa chveje (Terra trema: Episodio del mare, La), Tal, 1948 (Dvojka)
Druhý film režiséra Luchina Viscontiho je adaptáciou románu Giovanniho Vergu Dom u mišpule. Pôvodne bol zamýšľaný ako prvý diel trilógie o talianskych pracujúcich (ďalšie dva diely sa mali venovať baníkom a roľníkom). Visconti film nakrútil ako dokumentárnu drámu v autentickom prostredí, výlučne s nehercami, ktorí rozprávajú pôvodným sicílskym nárečím. Pripojil sa tak k sociálnemu i estetickému programu talianskeho hnutia neorealizmu. Príbeh mladého rybára Antoniho, ktorý sa neúspešne pokúsi skoncovať s mnohogeneračným vykorisťovaním rybárov, zachytáva ťažké životné podmienky sicílskych "robotníkov mora". Keď sa hlavnému hrdinovi podarí presvedčiť ostatných rybárov, aby sa osamostatnili od priekupníkov rýb, narážajú nielen na odpor predajcov, ale aj prírodných živlov.

TV Tipy 5.3. - 11.3. 2007 TV Tipy 5.3. - 11.3. 2007

7.3.
STREDA

 
22:05 Švédska trojka (Threesome), USA, 1994 (JOJ)
Mladá Alex prichádza na internát, kde má stráviť budúcich niekoľko rokov svojho života. Dôjde však k malému nedorozumeniu. Školský počítač ju považuje vďaka jej menu Alex za muža a pridelí jej spoločnú izbu s dvoma študentmi. Počítač sa nikdy nemýli a Alex je proti jeho rozhodnutiu bezmocná. Zmieri sa so svojím osudom a čoskoro začnú medzi troma spolubývajúcimi vznikať zložité vzťahy.

00:15 Laňka (The Doe Boy), USA/Jap, 2001 (ČT2)
Nepochybne veľmi osobný projekt debutujúceho scenáristu a režiséra Randyho Redroada sa zaoberá problémom identity a miesta v spoločnosti domorodých Američanov. Hrdina príbehu Hunter sa podobne ako celý rad iných dospievajúcich cítí osamelo a nedokáže sa zbaviť pocitu, že sa proti nemu postavil celý svet. Film vznikol v produkcii režiséra Chrise Eyrea, na Americkom festivale indiánskych filmov v roku 2001 získal päť indiánskych cien.


8.3.
ŠTVRTOK

21:55 Ďalších desať minút II (Ten Minutes Older), VB/Nem/Franc, 2002 (Dvojka)
Ambiciózny medzinárodný filmársky projekt spojil pätnásť režisérov svetového formátu. Každý z nich nakrútil filmovú poviedku s jednotnou a voľne poňatou témou času. Vznikli tak dva celovečerné filmy ktoré nesú názvy Trúbka a Čelo. Segment Spikea Leeho sa s režisérovým príznačným politickým radikalizmom volá We Wuz Robbed (Okradli nás) a zachytáva udalosti prehry Al Gorea v amerických prezidentských voľbách s Georgeom Bushom. Werner Herzog nakrútil dokument o prírodnom národe v amazonskej džungli, ktorý od objavenia bielymi ľuďmi čelí vymretiu na civilizačné choroby. Jim Jarmush v štýlovo čistej poviedke zachytil desaťminútovú pauzu filmovej herečky počas náročného nakrúcania. Wim Wenders zobrazil halucinácie človeka pod vplyvom LSD. Claire Denisová zachytila dialóg francúzskeho filozofa a jeho študenta, v ktorom diskutujú o probléme inakosti. Jean-Luc Godard zostrihom svojich filmov opäť potvrdil sám sebe, že je najväčším filmovým režisérom všetkých čias. Jiří Menzel vyrobil z archívne ho materiálu portrét herca Rudolfa Hrušinského od mladosti až po smrť.

23:10 Magnum Force (Magnum Force), USA, 1973 (Markíza)
Inšpektor Harry Callahan pátra po neznámom dopravnom policajtovi, ktorý vzal spravodlivosť do vlastných rúk a vraždí zločincov zo podsvetia celého San Francisca...

TV Tipy 5.3. - 11.3. 2007 TV Tipy 5.3. - 11.3. 2007

9.3.
PIATOK

00:15 Nenávisť (The Grudge), Japonsko, 2003 (JOJ)
Remake hororu JU-ON od toho istého režiséra. Film o smrtiacom dome, ktorý ukrýva kliatbu s názvom ju-on - každý, kto zomrie v návalu zlosti zostáva na mieste, kde býval. Ak sem príde niekto ďalší, zomiera a zrodí sa ďalšia kliatba. Oproti pôvodnému JU-ONu mal režisér Takashi Shimizu väčšie finančné prostriedky a tak sú efekty ešte strašidelnejšie. Tento snímok je jedným z hororov tzv. Novej vlny, ktorú odštartoval horor RING.

02:05 Sex, dievčatá, čokoľvek (High Fidelity), VB/USA, 2000 (JOJ)
Rob si vo svojich 30 rokoch uvedomuje, že nevie, kam vo svojom živote smeruje. Po odchodu priateľky Laury sa Rob dostáva do krízy a premýšľa o tom, čo viedlo k tomu, že ho všetky ženy opustili, že nedokončil vysokú školu, a že skončil ako majiteľ obchodíku s gramoplatňami, kde zamestnáva dvoch čudných hudobných fanúšikov. Rob začne preberať svoju súkromnú zbierku dosiek a rekapituluje jednotlivé momenty svojho sexuálneho života spojené s rôznymi piesňami a hudbou, ktorú v tej dobe počúval.


10.3.
SOBOTA

13:40 Vtedy na západe (C'era una volta il West), Tal/USA, 1968 (JOJ)
Jeden z najslávnejších westernov. Krásna Jill (Claudia Cardinale), bývalá prostitútka, si chce vziať ovdovelého farmára a začať nový život. Keď ale príde na farmu, zistí, že jej nová rodina je vyvraždená. Za tento  čin je zodpovedný staviteľ železnice, ktorý v nemilosrdnom boji o pozemky, kadiaľ má viesť trať, poštve na farmára zabijaka Franka (Henry Fonda) a jeho bandu. Jill sa rozhodne pomstiť a najme si  štvanca Cheynneho (Jason Robards) a cudzinca (Charles Bronson). 

22:00 Ulice Veľkomesta (City Streets), USA, 1931 (Dvojka)
Klasika žánru film noir v hlavnej úlohe s mladým Gary Cooperom. Nan, dcéra kšeftára a výpalníka, je zaľúbená do Kida, ktorý pracuje na strelnici. Napriek Naninmu nahováraniu nemá Kid ani najmenšiu chuť pridať sa ku gangu jej otca a získať tak dosť peňazí, aby svojej milej zabezpečil komfort, na aký si zvykla. Nan však radikálne zmení názor na profesiu svojho vyvoleného, keď ju otec zapletie do vraždy a ona si musí odkrútiť nejaký čas vo väzení. Zatiaľ čo je Nan vo väzení, jej otcovi sa podarí Kida presvedčiť, aby sa pridal k mafiánom. Keď ju však z väzenia prepustia, nechce mať už so svetom zločinu nič spoločného a snaží sa z neho dostať i Kida. Ale zdá sa, že na to je už prineskoro... 

22:05 Kill Bill (Kill Bill vol. 1), USA, 2003 (JOJ)
Bývalá členka špičkového zabijackeho komanda (Uma Thurman) sa rozhodne navždy skončiť s minulosťou a vydať sa. Jej svadobný deň sa však zmení v krvavé kúpele v okamihu, keď na ňu zaútočí jej bývalý šéf Bill (David Carradine) a zabije ju. Mladá žena však nezomrela, i keď si to všetci myslia...

00:30 Psycho (Psycho), USA, 1960 (Prima)
Anthony Perkins ako duševne chorý Norman Bates. Jeho starý ponurý dom slúži ako príležitostný motel a rozhodne nie je miestom pokojného odpočinku. O tom sa presvedčí aj Marion Craneová (Janet Leigh). Súkromný detektív (Martin Balsam) a Marionina sestra (Vera Miles) sa vydávajú po stopách zmiznutej mladej Marion. Smrteľné napätie stúpa, až nakoniec vyústi v strašný a nevyhnutný záver...

TV Tipy 5.3. - 11.3. 2007 TV Tipy 5.3. - 11.3. 2007

11.3.
NEDEĽA

13:30 Dokonalí anjeli (Perfect Little Angels) Can/USA, 1998 (Film+)
Tajomné miesto Elysium Medows a ešte tajomnejší doktor Lawrence. Ľudia, ktorí tu žijú, majú až podozrivo uhladené správanie. Študenti z tadiaľto síce vynikajúci v štúdiu, no všetkými ostatnými pohŕdajú a medzi seba nikoho nepúšťajú. Každý, kto sa prisťahuje do tejto oblasti, sa musí prispôsobiť podivným zvyklostiam, medzi ktoré patrí až neuveriteľné obdivovanie doktora Lawrenca, či odstránenie audiovizuálnej techniky z príbytkov.

20:00 Smrtonosná zbraň 2 (Lethal Weapon 2), USA, 1989 (Markíza)
Los Angeles. Policajti Martin Riggs a Roger Murtaugh sú na stope pašerákom drog. Sledovanie účtovníka Lea Getza, ktorý spreneveril mafiánske peniaze, ich privedie k juhoafrickému diplomatovi Ruddovi. Obaja detektívi majú dostatok dôkazov, ale Rudd a jeho zabijaci pod rúškou diplomatickej imunity nerušene pracujú ďalej.

00:25 Milujte svojho zabijaka (Confessions of a ...), USA/Can/Nem, 2002 (ČT2)
Bola to televízia, ktorá ho vyniesla na vrchol popularity, ale jeho najväčšie úlohy sa odohrávali mimo zákulisia štúdií a prenosových vozov. Príbeh legendárneho amerického showmana, ktorý žil dvoma životmi. Cez deň pracoval ako televízny scenárista a producent, v noci ako nájomný vrah v službách CIA.


HIT TÝŽDŇA

10.3.
SOBOTA

00:30 Psycho (Psycho), USA, 1960 (Prima)
Kultový horor Alfreda Hitchcocka. Marion Crane, sekretárka z Phoenixu, je znudená rutinným životom a jej najväčšou túžbou je zanechať nudnú prácu a začať odznova so svojím milencom Samom. To však nie je jednoduché, pretože jej milenec tvrdí, že sa nemôže oženiť a vybudovať sociálne zázemie kvôli peniazom, ktoré míňa na alimenty. Marion preto spreneverí značnú finančnú čiastku z realitnej kancelárie, v ktorej pracuje, a vydá sa za Samom do Kalifornie. Unavená po úteku a dlhej jazde, nájde útočisko pred búrkou v opustenom moteli, ktorý vlastnia matka a syn Batesovi. Z motela sa už živá nikdy nedostane. Pátra po nej nielen polícia, ale aj jej sestra s pomocou súkromného detektíva. Spolu odhaľujú hrozivé okolnosti Marioninho zmiznutia i tajomstvá, ktoré Norman Bates ukrýva pred svetom.

sHIT TÝŽDŇA

Shit nechávam tento týždeň výlučne na vás. Opäť je na výber tona „kvalitnej“ nemeckej produkcie :)


autor Tomáš Daneček 5.3.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.