TV TIPY 21.5. - 27.5. 2007

TV TIPY 21.5. - 27.5. 2007

VOD recenzia



21.5.
PONDELOK

21:50 Taká normálna láska (Scenes From a Mall), USA, 1991 (Čt2)
Komédia o peripetiách jedného obyčajného manželského páru je dielom režiséra Paula Mazurského. V originále sa film volá Scény z obchoďáku, čo je ironickou parafrázou slávneho filmu Ingmara Bergmana Scény z manželského života. Snímka sa stala príležitosťou pre herecký koncert Bette Midler a Woodyho Allena, ktorý sa iba sporadicky objavuje vo filmoch iných režisérov.

04:35 Návrat oživených mŕtvol  (The Return of the Living Dead), USA, 1985 (MGM)
Prvý deň v práci vo vojenskom sklade štíhly Freddy spolu so svojim parťákom nevedomky uvoľnia nervový plyn z tajných vojenských barelov a zažijú neuveriteľnú hrôzu - plyn znovuoživí mŕtvoly ukryté vnútri barelov a nakoniec začnú vstávať mŕtvi aj na neďalekom cintoríne. Vyhladnutní zatúžia po ľudských mozgoch.


22.5.
UTOROK

22:00 Posledné pokušenie Krista (The Last Temptation of ...), USA, 1988 (Dvojka)
Adaptácia kontroverzného románu gréckeho spisovateľa Nikosa Kazantzakisa spracúva alternatívny príbeh Ježiša Krista. Film sleduje prerod človeka Ježiša na Boha Krista, opisuje jeho vnútorné pochybnosti, vzťah k učeníkom a k Márii Magdaléne, jeho utrpenie, ale najmä pokušenie najsilnejšie zo všetkých - pokušenie žiť životom obyčajného človeka. Posledné pokušenie Krista sa v niekoľkých bodoch zásadne rozchádza s evanjeliami a prezentuje Ježiša ako človeka plného pochybností a strachu.

23:20 Posledné volanie (Last Call),  Kanada / USA,  2002 (Jednotka)
Príbeh neopätovanej lásky a posledných mesiacov života slávneho spisovateľa F. Scotta Fitzgeralda (Jeremy Irons). Celý svoj život bojoval s neduhmi, ktoré ho obrali o veľa životných síl. V prvom rade alkohol a v druhom rade smutný osud jeho schizofrenickej ženy. Aj napriek búrlivému vzťahu s milenkou, chorej žene, zhoršujúcemu sa zdraviu a permanentnému alkoholizmu sa tento génius pera odhodlal napísať svoj posledný a pomerne ostrý román "Posledný magnát" z prostredia filmového priemyslu, ktorý mnohí kritici považujú za jeho najlepšiu knihu. Ohromný a dojímavý príbeh s excelentnými hereckými výkonmi Jeremy Ironsa a Neve Campbell.

TV Tipy 21.5. - 27.5. 2007 TV Tipy 21.5. - 27.5. 2007

23.5.
STREDA

17:10 Biela veľryba (Moby Dick), VB, 1956 (MGM)
Píše sa rok 1814. V malom prístavnom mestečku New Bedford sa chystá mladý Ishmael na lov. Spolu s indiánskym harpunárom Queequegom si najímajú loď "Pequod". Kapitánom velrybárského člnu je Achab, ktorý pred rokmi v boji s bielou veľrybou prišiel o nohu. Od tej doby zviera prenasleduje s rastúcou nenávisťou, ktorá sa prenáša aj na posádku.
 
22:35 Amíci (Yanks), NSR / USA / VB, 1979 (MGM)
Velká Británia, rok 1942. Do zeme prichádzajú americkí vojaci. Niektorí z nich tu nadviažu milostný vzťah, lebo mnoho anglických mužov je na fronte a ich partnerky sú  osamelé. Matt, Danny a John spoznali mladé ženy a zamilovali sa, iba Matt však chodí s nezadaným dievčaťom. Život všetkých komplikuje nielen vojna, ale aj zložité city.


24.5.
ŠTVRTOK

21:40 Pink Floyd: The Wall (Pink Floyd: The Wall),  VB 1982 (Čt2)
Vizuálne strhujúci film, ktorý rozpráva „príbeh“ rockovej superstar, hudobníka Pinka. Snímka začína (a v podstate sa aj celá odohráva) v hotelovej izbe, v Pinkovej hlave, keď sledujeme jeho spomienky na detstvo, stratu otca vo vojne, ale aj zážitky spojené s hudbou, sexom, drogami a alkoholom. Metaforické podobenstvo o rúcaní múrov, ako tých reálnych, tak aj imaginárnych. Hudobný sprievod je tvorený dvojalbumom skupiny Pink Floyd – The Wall, na základe ktorého film vznikol.

00:35 Dni hromu (Days of Thunder), USA, 1990 (JOJ)
Cole Trcikle (Tom Cruise), talentovaný a ctižiadostivý pretekár, chce preniknúť do tvrdého sveta automobilového športu a časom sa skutočne prepracováva k prvým víťazstvám. V ceste na vrchol mu pomôže významný promotér Tim  Daland (Randy Quaid), vďaka ktorému ho prijmú do tímu legendárneho trénera a mechanika v podaní Roberta Duvalla a pripravia na prestížny Winstonov pohár v Daytone. Po ťažkej havárii sa však pekný sen končí. S pomocou krásnej doktorky (Nicole Kidmanová) hľadá odvahu žiť ďalej.

TV Tipy 21.5. - 27.5. 2007 TV Tipy 21.5. - 27.5. 2007

25.5.
PIATOK

21:50 Vykúpenie z väznice Shawshank (The Shawshank ...), USA, 1994 (JOJ)
Bankára Andyho Dufresneho (Tim Robbins) nespravodlivo odsúdia na doživotie za vraždy, ktoré nespáchal. Nevinný finančník mlčky znáša príkorie a šikanovanie v prísnej väznici, pretože v ňom horí plameň viery a nádeje na svoju záchranu, ba dokonca pod vplyvom spoluväzňa v podaní Morgana Freemana dokáže zmeniť kruté pomery v ústave.

21:55 Môj nevlastný brat Frankenstein (Moj svodnyj brat ...), Rusko, 2004 (Dvojka)
Pokojný život rodiny fyzika Krymova naruší správa o príchode údajného syna Pavlika. Onedlho sa objaví zvláštny mladík - jednooký vojnový veterán z Čečenska. Film je pôsobivou reflexiou traumy Ruska, poznačeného čečenským konfliktom, ale aj prenikavou štúdiou šialenstva a paranoje vojnových veteránov.


26.5.
SOBOTA

22:25 Spartakus (Spartacus), USA, 1960 (Dvojka)
V dobe svojho vzniku bol tento historický epos režiséra Stanleyho Kubricka oslavovaný pre mnoho inovácií, ktoré priniesol Hollywoodu, okrem iného i pre odmietnutie tradičného happy-endu. Historický veľkofilm sa nakrúcal neuveriteľných 167 dní a získal štyroch Oscarov (kamera, kostýmy, výprava a herec vo vedľajšej úlohe – Peter Ustinov).

22:50 Obchodník so smrťou (Lord of War), USA, 2005 (Markíza)
Obchodník so smrťou je akčný dobrodružný príbeh nakrútený podľa skutočnej udalosti, odohrávajúci sa vo svete medzinárodného obchodu so zbraňami. Príbeh filmu hovorí o pozoruhodných výkonoch obchodníka so zbraňami Yuriho Orlova (Nicolas Cage). Yuri, ktorý sa pohybuje v najnebezpečnejších vojnových zónach sveta, hravo strčí do vrecka agenta Interpolu (Ethan Hawke), obchodných konkurentov a dokonca aj zákazníkov, medzi ktorých patrí väčšina najznámejších svetových diktátorov.

TV Tipy 21.5. - 27.5. 2007 TV Tipy 21.5. - 27.5. 2007

27.5.
NEDEĽA

20:05 Zlaté oko (Golden Eye), VB / USA,  1995 (Jednotka)
Je to už deväť rokov, čo sa agentom britskej tajnej služby podarilo infiltrovať do ruských zložiek a zmariť bioteroristický plán. Agent 006 Alec Trevelyan zomrel rukou krutého veliteľa Urumova a agent 007 Bond iba s námahou unikol smrteľnému nebezpečenstvu. Teraz je však situácia oveľa horšia. Smrtiaca satelitná zbraň „Zlaté oko“ sa dostala do nepovolaných rúk.

23:05 Červená rieka (Red River), USA, 1948 (Čt1)
Osadník Thomas Dunson spolu s nájdencom Matthewom vybuduje v Texase vlastné dobytkárske impérium. Pôda, na ktorej sa usadil, je na chov ideálna, avšak stádo o viac než deviatich tisícoch kusov dobytka  treba jedného dňa dopraviť k obchodníkom. Film Howarda Hawksa patrí v žánri westernu k tým najlepším. Veľkolepé scenérie so stádom tvoria pozadie príbehu o rivalite dvoch mužov, z ktorých každý presadzuje svoju vôľu iným spôsobom. Scenár vznikol na základe článku v časopise Saturday Evening Post.


HIT TÝŽDŇA
24.5.
ŠTVRTOK

21:40 Pink Floyd: The Wall (Pink Floyd: The Wall),  VB 1982 (Čt2)
Kultový film Pink Floyd: The Wall je jedným z mála filmových diel experimentujúcich s rýdzo hudobnou látkou. Na počiatku bolo mimoriadne úspešný dvojalbum populárnej skupiny Pink Floyd. Po úspechu jeho javiskového spracovania sa režisér Alan Parker ujal réžie celovečerného filmu, naposledy bola The Wall inscenovaná v scénickej podobe v roku 1989 pri príležitosti zbúrania Berlínskeho múru (ale bez Pink Floyd). Parkerov záujem o prepojenie hudobného námetu a hraného filmu sa na počiatku 80.rokov prejavil už snímkou Sláva. V náročnom filmovom projekte Pink Floyd: The Wall sa však tvorca priblížil poetike hudobného tvaru omnoho zaujímavejším a v kinematografických dejinách jedinečným spôsobom. Podľa scenára duchovného vodcu skupiny Rogera Waltersa vznikol film, ktorý je spleťou symbolických obrazov a animovaných sekvencií (Gerald Scarfe), voľne spojených piesňami a situáciami fiktívnej hlavnej postavy rockovej hviezdy Pinka. Hrdina sa zamkne v hotelovej izbe a v neurčenom časovom úseku sa vyrovnáva s patovou životnou situáciou. Vracajú sa mu spomienky na detstvo, ktoré do značnej miery určilo jeho nasledujúci život (tragická smrť otca v zákopoch druhej svetovej vojny, prehnaná ochranárska starostlivosť milujúcej matky). Samotársky chlapec mal problém v škole, ktorú vnímal ako neľútostný stroj, snažiaci sa všetko „zomlieť“. Aj neskôr si Pink ťažko hľadal záchytné body: výlučnosť rockovej hviezdy v ňom prehĺbila pocity osamelosti a deštruktívne sklony. Vystaval okolo seba akúsi ochrannú komunikačnú stenu, ktorá sa postupne stala väzením. Rozchod so ženou, ktorá už nedokázala znášať manželove výstrelky, únava z nekonečnej, vo svojej podstate publikom mapujúcej show a hlboká citová i názorová kríza dovádzajú Pinka na pokraj zrútenia. V halucinogénnych stavoch, podmienených tiež drogami, sa muž vracia ku kľúčovému okamžiku svojho života.


sHIT TÝŽDŇA
21.5.
PONDELOK

00:40 Čierny orol (Black Eagle), USA, 1988 (JOJ)
Jean-Claude Van Damme ako neľútostný agent KGB v súboji so špičkovým agentom CIA o nebezpečne cenný náklad havarovanej stíhačky... to si nesmiete nechať ujsť!


autor Tomáš Daneček 21.5.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.