TV TIPY 16.7. - 22.7. 2007

TV TIPY 16.7. - 22.7. 2007

VOD recenzia



16.7.
PONDELOK

21:45 Sedem rokov v Tibete (Seven Years in Tibet), USA, 1997 (Markíza)
Heinrich Harrer je rakúsky občan, ktorý opúšťa krajinu v roku 1939, kde zanecháva svoju ženu Ingrid bez ohľadu na to, či sa jej to páči alebo nie. Spolu s ďalšími mužmi ide do Himalájí, kde podniknú horolezeckú výpravu. Tam ho čakajú rôzne nepredvídané okolnosti a keď vypukne vojna, stane sa aj on vojnovým zajatcom. Ingrid mu odpovedá na list a oznámi mu, že sa im narodil syn a že sa chce rozviesť. Táto správa posmelí Harrera k rozhodnutiu - jemu a ešte niekoľkým mužom sa podarí ujsť z väzenského tábora, avšak len Harrer a Peter Aufschnaiter prežijú a stanú sa jedinými cudzincami v tibetskom zakázanom meste.

23:15 Brubaker (Brubaker), USA, 1980 (Jednotka)
Stane sa tým najhľadanejším mužom väzenia. Jeho vlastný správca. Henry Brubaker ako budúci správca väznice si zvolí netradičný vstup na svoje nové miesto. Prichádza tam inkognito ako väzeň, aby sa mohol na vlastnej koži presvedčiť, ako to tam funguje. Kam sa len pozrie, vidí veci tak, ako by sa v žiadnom prípade nemali diať a po odhalení pravej identity sa rozhodne dať všetko na pravú mieru. To sa však niekomu vôbec nemusí páčiť.


17.7.
UTOROK

22:05 Švindeľ (Rien ne va plus), Franc./Švajč., 1997 (Dvojka)
Betty a Viktor tvoria vekovo nerovnú dvojicu, ale napriek občasným škriepkam si dobre rozumejú. V obytnom prívese cestujú po krajine a na živobytie si zarábajú príležitostnými švindľami a drobnými podvodmi. Na jednom z rutinných záťahov sa však situácia náhle zmení, keď Betty príde s nápadom okradnúť pokladníka medzinárodnej organizácie. Ten má zo Švajčiarska vyviezť päť miliónov švajčiarskych frankov. Preto Betty a Victor podniknú dobrodružnú cestu, na ktorej prestáva byť jasné, kto chce vlastne koho podviesť. Už nejde o drobný podvod, ale o život. Zaplietli sa totiž do medzinárodnej finančnej záležitosti a čaká na nich veľa problémov.

23:25 Libertin (The Libertine), VB, 2004 (Markíza)
 V každej generácii sa objaví nejaká osobnosť, ktorá ma natoľko priaznivý vzťah k vyvolávaniu škandálov, rebélií a porušovaniu tabu, že sa jej skôr či neskôr podarí prekonať obecný svetový názor na to, čo to naozaj znamená byť slobodným človekom. V 17. storočí bol touto osobnosťou John Wilmot, známy aj ako Gróf z Rochesteru , ktorý prežil svoj krátky a divoký život ako stredoveká rocková hviezda a stal výrobcom problémov, géniom a jedným z najneskrotnejších roztopašníkov v histórii. 

TV Tipy 16.7. - 22.7. 2007 TV Tipy 16.7. - 22.7. 2007

18.7.
STREDA

21:50 Eva (Eva) Československo, 1980 (Dvojka)
Z archívu slovenskej televízie sa na obrazovku dostane ďalší zabudnutý film. Tento krát to bude hudobná komédia, ktorej autorom je Juraj Jakubisko. V hlavných úlohách s Ivou Janžurovou, Jiřím Bartoškom a Júliusom Satinským.

00:55 Spomienky na hviezdny prach (Stardust Memories), USA, 1980 (Čt2)
Woody Allen tento krát natočil akýsi  film vo filme, pritom vytvoril postavu, ktorá mu je v mnohom veľmi podobná. Niektoré autobiografické prvky sú tu ale súčasťou jeho zámernej diváckej mystifikácie. Dôležité miesto vo vážnejšie poňatom príbehu má hotel Hviezdny prach, ktorého názov je odvodený od skladby Hoagyho Carmichaela, ktorú preslávil Louis Armstrong. Na tomto mieste hlavný hrdina v priebehu víkendového filmového festivalu stretáva neodbytné obdivovateľky a fanúšikov, rieši súkromné vzťahy a znovu prežíva niektoré tvorivé problémy.


19.7.
ŠTVRTOK

21:55 Až na koniec sveta (Sled kraja na sveta), Bulh/Nem/Gréc, 1998 (Dvojka)
Berto sa po rokoch vracia do rodného mesta Plovidvy, kde po stáročia vedľa seba žili Bulhari, Arméni, Turci, Židia, Rómovia i Gréci. Vynárajú sa mu spomienky na detstvo strávené v multietnickom prostredí, ktoré sa počas jeho neprítomnosti zmenilo na nepoznanie. Opäť stretáva prvú lásku Araxi a spoločne nostalgicky spomínajú na starý svet, ktorý navždy zmenilo štyridsať rokov socializmu a následne vystriedala mladá demokracia.
 
22:40 Votrelec 2 (Aliens), USA / VB, 1986 (Jednotka)
Pokračovanie kultového filmu Votrelec, ktoré režíroval James Cameron. Ripleyová prežila roky celkom sama. Keď dopravnú loď Nostromo nájde záchranná čata, dôstojníčka Ripleyová konečne môže veriť v návrat domov na Zem. Lenže pokoj môže trvať len krátko. Na nedávno kolonizovanej planéte sa objavujú problémy. Ripleyová so špeciálne vycvičenou jednotkou musí čeliť smrtiacemu útoku votrelcov.

TV Tipy 16.7. - 22.7. 2007 TV Tipy 16.7. - 22.7. 2007

20.7.
PIATOK

23:10 Tajná misia (Bravo Two Zero), VB / JAR, 1999 (Jednotka)
Skutočný príbeh vojenskej tajnej misie, ktorá sa pre Britániu stala jednou z najvýznamnejších svojho druhu od čias Búrskej vojny. Bravo Two Zero, tak sa  krycím menom volala tajná operácia ôsmich mužov, ktorí dostali v Perzskom zálive za nepriateľskou líniou za úlohu vyradiť riadené strely, ktoré Saddám Hussein tak rád používal k zastrašovaniu.

00:10 Traja králi (Three Kings), USA, 1999 (Markíza)
Malá skupina amerických vojakov, ktorí bojovali na území Iraku v priebehu vojny  v zálive, sa rozhodne zostať o niečo dlhšie, než v podobných situáciách býva zvykom. Rozhodli sa ukradnúť veľký náklad zlata, ktorý mal byť tajne ukrytý blízko ich základne. S mapou sa vydávajú na cestu, ktorá navždy zmení ich životy.
 

21.7.
SOBOTA

10:00 Pochybná žena (Notorious), USA, 1946 (Čt2)
Thriller režiséra Alfreda Hitchcocka zaujme pôsobivým a vynaliezavým spracovaním, skvelým scenárom a úžasným vedením kamery. Vynikajúce sú aj herecké výkony Ingrid Bergmanovej, Caryho Granta  a Clauda Rainsa. Film bol uvedený pod názvom Povestný muž. Nepresný preklad pred rokmi zaviedli filmoví historici Brož a Frída. Ten bol potom postupne prevzatý ďalšími publicistami a historikmi. Česká televízia sa rozhodla film uviesť pod názvom, ktorý presnejšie zodpovedá deju príbehu.

22:10 X-Men 2 (X2), USA, 2003 (Prima)
Narodili sa s jedinečnou genetickou mutáciou, ktorá im umožňuje vládnuť nadprirodzenými schopnosťami. Pod vedením profesora Charlesa Xaviera slúžia ľudstvu. Chránia svet. Ten im však nedôveruje a bojí sa ich. Po nezmyselnom pokuse o atentát na prezidenta Spojených štátov, ktorý údajne spáchal neznámy mutant, sa verejnosť dovoláva zákona, ktorý má dostať mutantov pod kontrolu. V čele anti-mutantového hnutia stojí armádny veliteľ a vedec Wiliam Stryker, o ktorom sa tvrdí že na mutantoch robil pokusy. Mutantov nenávidí a je rozhodnutý ich totálne zlikvidovať. X-Meni sa tak spolu so spojencami vydávajú na najnebezpečnejšiu misiu v živote.

23:50 Prvotný strach (Primal Fear), USA, 1996 (Markíza)
Hlavnou postavou príbehu je prominentný chicagský právnik Martin Vail, sebavedomý a samoľúby muž, ktorý si nerobí žiadne ilúzie o svojej práci a bez výčitiek v súdnej sieni manipuluje fakty aj ľudí. Prevezme obhajobu mladíka obvineného z vraždy biskupa. Ten trpí schizofréniou, čo Vail využije v svojej stratégii obhajcu. Tento krát však nie je on v pozícii manipulátora.  

TV Tipy 16.7. - 22.7. 2007 TV Tipy 16.7. - 22.7. 2007

22.7.
NEDEĽA

20:00 Stroskotanec (Cast Away), USA, 2000 (JOJ)
Tom Hanks ako manažér kuriérskej spoločnosti FedEx má svoj osobný aj pracovný život rozvrhnutý doslova na hodiny a jeho večne uponáhľaná profesia ho často úplne nečakane odvádza ďaleko od ženy, ktorú má rád. Jeho hektický životný štýl sa dramaticky zmení po havárii lietadla, ktorým cestoval. Prežil, ale ocitol sa na najodľahlejšom a najopustenejšom mieste, ktoré si dokázal predstaviť.

20:05 Vodný svet (Waterworld), USA, 1995 (Jednotka)
Budúcnosť ako zo zlého sna. Svet je pod vodou a tí, čo prežili, žijú na plávajúcich Atoloch. Sen o pevnej zemi však nikoho neopúšťa. Jeden z nich je vyvolený. Tento muž samotár tvrdí, že videl zem a smeruje za ňou. Len málokto mu verí, ale tento muž je výnimočný. Má totiž výnimočný dar - dokáže dýchať pod vodou a stretne ženu, ktorej telo ukrýva kľúč k nájdeniu vytúženej súše.

22:30 Tenká červená línia (The Thin Red Line), Kan./ USA, 1998 (Jednotka)
Druhá svetová vojna. Vylodenie vojakov v Tichomorí, kde práve začína bitka o Guadalcanal, bolo hladké, plné kúpania s domorodcami na panenských plážach. Lenže nástupom no bojisko sa prechádzka rajom mení na vojnové peklo. Ešte si celkom nestihli ohmatať tajomstvá života a už musia zomierať. Za ideály, ktoré im všetko vzali... Výpravný film s množstvom hereckých hviezd bol nominovaný na Oscara v siedmych kategóriách.

23:30 Čarodejnice z Eastwicku (The Witches of Eastwick), USA, 1987 (Markíza)
Veľmi voľná adaptácia knihy Johna Updikea, ktorá sa na príbehu troch osamelých žien zamýšľa nad vzťahmi medzi oboma pohlaviami. Snímka v sebe spája prvky bizarnej komédie, hororu aj satiry na morálku typického amerického malomesta. Predovšetkým sú Čarodejnice z Eastwicku zábavným, oddychovým filmom, ktorému dominuje strhujúci herecký výkon Jacka Nicholsona.


HIT TÝŽDŇA

19.7.
ŠTVRTOK

22:40 Votrelec 2 (Aliens), USA / VB, 1986 (Jednotka)
Pokračovanie kultového filmu Votrelec, ktoré režíroval James Cameron. Ripleyová prežila roky celkom sama. Keď dopravnú loď Nostromo nájde záchranná čata, dôstojníčka Ripleyová konečne môže veriť v návrat domov na Zem. Lenže pokoj môže trvať len krátko. Na nedávno kolonizovanej planéte sa objavujú problémy. Ripleyová so špeciálne vycvičenou jednotkou musí čeliť smrtiacemu útoku votrelcov.


SHIT TÝŽDŇA

22.7.
NEDEĽA

23:05 Vesmírna pechota 2 (Starship Troopers 2: Hero ...), USA,2004 (JOJ)
Voľné pokračovanie úspešného dobrodružného sci-fi hororu. Najlepšia vojenská jednotka pozemskej Federácie sa stretne v boji s hordou útočníkov z vesmíru, nepriateľskými a hrôzostrašnými Chrobákmi, ktoré obsadzujú obývateľné planéty vo vesmíre. Tentoraz sa však lesť nevydarila a nepriatelia na útočiacich pilotov už čakali. Lesť však nie je to jediné čo sa v prípade tejto dvojky nevydarilo.


autor Tomáš Daneček 16.7.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.