TV TIPY 21.1. - 27.1. 2008

TV TIPY 21.1. - 27.1. 2008

VOD recenzia



21.1.
PONDELOK

22:00 Smrť v Benátkach (Morte a Venezia), Tal/Franc, 1971 (Dvojka)
Film je dokonalou evokáciou atmosféry neskorej secesie, belle epoque i starého sveta, ktorý po 1. svetovej vojne zanikol. Predobrazom postavy Gustava von Aschenbacha bol hudobný skladateľ Gustav Mahler. Preto vo svojej adaptácii Visconti zmenil Aschenbachovu profesiu zo spisovateľa na hudobného skladateľa. S pomocou dokonalej scénografie a hudby Mahlera, Lehára a Musogorského vytvoril z predlohy, ktorá bývala považovaná za nesfilomavetľnú, reflexiu o podstate umeleckej tvorby, krásy a o dvoch silách riadiacich život človeka: sile lásky a sile smrti.
 
00:20 Annie Hall (Annie Hall), USA, 1977 (Čt2)
Film je doslova nabitý nápadmi a vtipmi, občas pripomína akúsi súčasnú komédiu mravov. Do intímneho denníku hrdinu sa tu a tam náhodou premietajú aj autobiografické prvky filmového tvorca. Woody Allen sa s iróniou, občas s kúsavou satirou dotýka najrôznejších prejavov pseudointelektuálstva, nacionalizmu a povrchných konzumných vzťahov súdobej spoločnosti.


22.1.
UTOROK

22:00 Špinavé ulice (Mean Streets), USA, 1973 (Dvojka)
Charlie vyrástol v newyorskom "Malom Taliansku" a jeho profesionálna dráha mu bola od začiatku predurčená. Pracuje ako výpalník pre strýka, mafiánskeho bossa, ale snaží sa robiť všetko správne a nikomu neublížiť. Hoci mu už ťahá na tridsiatku, žije u rodičov a rešpektuje nepísané zákony svojej komunity. Od detstva sa priatelí s bratrancom Johnny Boyom, problémovým výtržníkom a zlodejom. Johnny Boy kradne skôr zo zábavy ako pre peniaze, je impulzívny a bitkár, neprejavuje úctu k miestnym autoritám a odmieta sa zaradiť. Charlie ho z priateľstva, ale i z lásky k jeho sestre Therese, chráni. Hoci Theresa jeho city opätuje, Charlie sa snaží svoju lásku skrývať. Theresa totiž trpí epilepsiou, kvôli ktorej ju bigotné katolícke prostredie považuje za blázna.

23:15 Sniper z Bankoku (Bangkok Dangerous), Thajsko, 1999 (Film+)
Príbeh hluchonemého bitkára a jeho partnera z Bankoku. Jedného dňa dostanú novú úlohu týkajúcu sa čistiek v podsvetí. Hlavný hrdina sa zoznamuje s milujúcou ženou a začína pochybovať o správnosti svojich činov. Práve ten pocit však v jeho profesii predstavuje najväčšieho nepriateľa.

TV Tipy 21.1. - 27.1. 2008 TV Tipy 21.1. - 27.1. 2008

23.1.
STREDA

20:30 Julie na ceste domov (Julie Walking Home), Nem/Kan/Poľ, 2002 (Čt2)
Julie Makowská doposiaľ videla zmysel života v láske k manželovi a svojim dvom deťom Nicolasovi a Nicole. Po nečakanom návrate z pobytu na horách domov, sa jej tieto istoty náhle zrútia. Manžela pristihne s milenkou v posteli, a o pár dní neskôr lekár zistí u syna rakovinu a nedáva príliš nádejné vyhliadky. Keď sa Julie spamätá z prvého šoku, pokúsi sa bojovať za záchranu jeho života. Spoločne s Nicolasom odlieta do Poľska, aby našli pomoc u uznávaného liečiteľa

23:40 Chlapci neplačú (Boys Don't Cry), USA, 1999 (Čt2)
Film debutujúcej scenáristky a režisérky Kimberly Peirce vznikol na základe skutočných udalostí, na mnohých miestach zaskočí drsnosťou, surovosťou a až mrazivou sugestívnosťou rozprávaného príbehu. Neobyčajne vierohodný herecký výkon priniesol Hilary Swank Oscara za hlavnú úlohu.


24.1.
ŠTVRTOK

20:30 Pes Baskervillský (The Hound of the Baskervilles), VB, 1959 (MGM)
Po smrti svojho otca sa Sir Henry Baskerville vracia na rodinnú usadlosť uprostred pustých močiarov a je konfrontovaný so záhadným psom, ktorý sa zdá sa, mstí sa rodine Barskervillovcov. Vyšetrovaním sú poverení slávny detektív a jeho verný pobočník. V hlavných úlohách Christopher Lee a Peter Cushing.

21:30 Osudový dotyk (The Butterfly Effect), USA, 2004 (Jednotka)
Ak zmeníte jednu vec, zmeníte všetko. Aj tá najmenšia zmena môže mať obrovské dôsledky. Vie to aj mladý fyzik Evan Treborn, ktorý teóriu chaosu alebo efekt motýlích krídiel ovláda rovnako dobre ako malú násobilku. Napriek tomu sa púšťa na riskantnú cestu do vlastnej minulosti, aby napravil chyby, ktoré urobil. To však môže mať nedozierne následky na prítomnosť. A nielen jeho prítomnosť.

23:20 Klub bitkárov (Fight Club), USA/Nem, 1999 (Čt2)
Americký film režiséra Davida Finchera vznikol na prelome tisícročia a patrí medzi najdrsnejšie filmy týchto rokov. Podobne ako Americké psycho aj Klub bitkárov odráža dezilúziu úspešných mladých ľudí, tzv. "yuppies", z konzumného spôsobu života. V hlavných úlohách excelujú Edward Norton a Brad Pitt.

00:55 Gohatto (Gohatto), Franc/Jap/VB, 1999 (Markíza)
Odohrávajúc sa v Japonsku 19. storočia, film sleduje život v jednej škole pre samurajov. Okolo mladého pohľadného samuraja sa odohráva celý rad medziľudských konfliktov. Školský majster sa môže rozhodnúť či zasiahne, alebo nechá mladíka vybrať si vlastnú cestu.

TV Tipy 21.1. - 27.1. 2008 TV Tipy 21.1. - 27.1. 2008

25.1.
PIATOK

20:00 Oheň (Backdraft), USA, 1991 (Prima)
Stephen McCaffrey a jeho mladší brat Brian kráčajú v stopách svojho otca, slávneho požiarnika, ktorý svoju povolaniu obetoval život. Napriek tomu, že sú obaja zamestnaní v elitnej jednotke, ktorá býva nasadzovaná na tie najzložitejšie prípady, ich povahy sú rozličné. To nakoniec vedie až k tomu, že neohrozený Stephen prinúti  váhavejšieho brata, aby opustil aktívnu službu a venoval sa po boku detektíva Donalda Rimgala vyšetrovaniu záhadnej série požiarov, ktoré spája rovnaký podpaľačský "rukopis", výbušný jav zvaný "backdraft".

20:40 Lúpež po taliansky (The Italian Job), USA/Fran/VB, 2003 (Markíza)
Ich geniálny plán bol premyslený do najmenších detailov a uskutočnený úplne bezchybne. Nakoniec, každý z nich bol špičkový profesionál vo svojom odbore a Charlie by za svoj tím dal ruku do ohňa. Podaril sa aj únik, napriek tomu, že to bol jeden z najstráženejších palácov v Benátkach. Ale jeden z nich zradil a Steveovi spadol do náručia priam rozprávkový poklad.

22:55 Misery nechce zomrieť (Misery), USA, 1990 (Jednotka)
Aj túto zimu sneh prikryl takmer celé Colorado. A aj túto zimu sa známy spisovateľ Paul Sheldon vybral do zasnežených hôr napísať ďalší román zo svojej úspešnej série, ktorej dominuje postava Misery. Všetko však má svoj koniec a tak Paul dokončí román s fatálnym koncom pre hlavnú postavu. Keď Paul nasadal do svojho auta, ešte netušil, že od tej chvíle sa všetko zmení. Zasnežené cesty sú príliš zradné a iba náhodou Paul nedoplatil na nepozornosť životom. Nebyť Annie Wilsonovej, Paul už mohol byť na onom svete, pretože to bola práve ona, ktorá Paula po nehode zachránila. To však zďaleka nie je všetko. Ako sa ukáže, Annie je nadšenou obdivovateľkou Paulovej postavy Misery. A keď sa dozvie, že Misery zomrie, jej starosť o Paula naberie šialené rozmery.

02:05 eXistenciA (eXistenZ), Kan/VB/Fran, 1999 (Markíza)
Jedna z najlepších programátoriek počítačových hier Allegra Geller testuje novú hru. Na začiatku je napadnutá fanatickým zabijakom, ktorý používa podivnú organickú zbraň. S pomocou priateľa Teda sa jej podarí uniknúť a ten s ňou zostáva ako jej ochranca. Prístroj, v ktorom je uložená jediná verzia programu eXistenZ je poškodený a tak Allegra presviedča Teda, aby si nechal zaviesť port priamo do vlastného tela a mohli tak pokračovať v hre. Udalosti smerujú k rozhodujúcemu súboju, v ktorom sa dvojice dostáva do nebezpečia a nie je schopná rozoznať, kde je hranica medzi skutočnosťou a virtuálnou realitou.  


26.1.
SOBOTA

21:30 Lev v zime 2/2 (The Lion in Winter), USA, 2003 (Dvojka)
Píše sa rok 1183 a v rodine anglického kráľa Henricha II doslova vrie. Jeho žena, kráľovná Eleonóra je zavretá vo veži, pretože sa ho už niekoľkokrát pokúsila zosadiť z trónu. Politická situácia však nie je jednoduchá a krajina potrebuje silného vodcu. Aj napriek obmedzeným možnostiam plánuje kráľovu demisiu a vymenovania druhého preferovaného syna Richarda za kráľa. Kráľ má však iné plány a zdá sa, že aj jeho ďalší synovia. Blíži sa zima a situácia sa vyostruje. Začína nemilosrdná rodinná vojna o trón, ktorú vyhrá ten najsilnejší a najschopnejší.

21:45 Osada (The Village), USA, 2004 (Markíza)
Rok 1897. Na prvý pohľad príjemná osada v Pennsylvánskych lesoch. Jej obyvatelia žijú zdanlivo harmonicky v idylickom prostredí. V skutočnosti však uzavretá komunita žije s hrozivým vedomím, že okolité lesy obývajú tajomné bytosti, o ktorých sa osadníci zmieňujú ako o “Tých, o ktorých nehovoríme”. Obyvatelia osady s bytosťami udržiavali krehké prímerie. Osadníci sa netúlali po lesoch, “Oni” nevkročili do osady. Jedného dňa je však nevinnosť osady ohrozená. Osadou sa šíri strach a predtucha zla a sily, číhajúcej vonku. Nikto sa neodváži opustiť osadu a vstúpiť do lesov. Navzdory radám starším, jeden odhodlaný a zvedavý mladý muž menom Lucius Hunt túži prekročiť hranicu osady.

22:05 Podfu(c)k (Snatch), VB/USA, 2000 (Prima)
Ukradnúť obrovský briliant v Antverpách je jedna vec, dostať ho cez Londýn do New Yorku druhá. Chlapík, ktorý má transport diamantu na starosti, totiž holduje hazardu, v ilegálnom boxerskom ringu sa schyľuje k vopred zaplatenému zápasu a na ukradnutý diamant má zálusk ďalší zlodej - chladnokrvný zabijak Boris.

22:40 Stav milosti (State of Grace), VB/USA, 1990 (Jednotka)
Keď sa človeku všetko darí, so všetkými je zadobre a je šťastný, zažíva stav milosti. Tento stav je však žiaľ iba dočasný. O tom sa presvedčí aj Terry Noonan, ktorý sa po rokoch vracia do New Yorku, kde vyrastal. Obnoví staré vzťahy, venuje sa činnostiam, ktoré ho bavia a nájde i lásku. Čoskoro sa však bude musieť rozhodnúť ktoré veci sú pre neho v živote prioritou a naopak, ktorým bude musieť čeliť. A to rozhodne nebude jednoduché, ani ľahké. V hre sú priatelia, láska, mafia i polícia.

00:00 Vyvolený (Unbreakable), USA, 2000 (Joj)
Prvý plne obsadený vagón bol roztrhnutý na dve polovice a tie sa rozleteli na opačné strany. Druhý voz urazil ešte po svojom rozdrvení 400 stôp. Úlomky z trosiek vlakovej súpravy boli nájdené až míľu od miesta nehody. Zo sto osemnástich pasažierov a siedmych členov posádky prežil jediný človek David Dunn. V čom spočíva tajomstvo jeho nezraniteľnosti? Kým a prečo bol vyvolený a obdarovaný jedinečnou schopnosťou prežiť? Odpovede, ktoré sú znepokojujúcejšie než samotné otázky ponúka tajomný cudzinec Elijah Price.

00:40 Dracula (Dracula), USA, 1992 (Markíza)
Režisér Coppola sa rozhodol ako prvý natočiť Stokerov román v celej jeho šírke. Gróf Dracula je v podstate milujúci muž, ktorý tragicky prišiel o svoju celoživotnú lásku a v žiali preklial Boha za jeho krutosť. Po storočiach nekľudného blúdenia sa dostáva do Anglicka, aby tu hľadal odraz svojej dávnej lásky. Prevteľovaním sa do podoby vlka, netopiera či hmly nachádza ďalších kandidátov na upírsky život.  

TV Tipy 21.1. - 27.1. 2008 TV Tipy 21.1. - 27.1. 2008

27.1.
NEDEĽA

15:50 Emma (Emma), VB/USA, 1996 (Markíza)
Pôvabná, múdra a náramne so sebou spokojná Emma býva s ovdoveným otcom. Jej milovaná vychovávateľka a dôverníčka sa vydá za suseda a Emma premýšľa, ako sa teraz zabaviť. Nebolo by to úžasné dirigovať životy druhým a byť dohadzovačkou? 

21:35 Ronin (Ronin), VB/USA, 1998 (Jednotka)
Japonskí samuraji dobre poznali slovo ronin. Roninom sa mohol stať každý z nich, ak by prišiel o svojho pána. Uplynuli však storočia, aby si tento pocit muselo zažiť množstvo agentov tajných služieb. Po konci studenej vojny mnoho z nich odišlo z tajných služieb a začali pracovať na čomkoľvek a pre kohokoľvek v prípade, ak na to boli peniaze. Veľa peňazí. Aj teraz sa pár z nich stretlo, aby získalo dôležitý kufrík a zabránili tak možnosti fatálnych dôsledkov. Operácia prebieha bezchybne až do momentu, kedy a ukáže, že jeden z roninov koná na vlastnú päsť.

22.00 Veľké problémy v malej Číne (Big Trouble in Little China), USA, 1986 (JOJ)
Kurt Russell prišiel o kamión a jeho priateľ o snúbenicu. Môžu za to 2 258 rokov starý čínsky démon, čierna a biela mágia, rozmanití draci či bojovníci kung-fu pôsobiaci v exotickej Čínskej štvrti v San Franciscu. Americký dobrodružno-akčný film režiséra Johna Carpentera (Halloween, Vec)

22.40 Východiská – Zastavme domáce násilie (Auswege),  Rak., 2003 (Dvojka)
ríbehy troch rôznych žien spája tragické tajomstvo, ktoré sa snažia skrývať aj pred tými najbližšími. Pre ich mužov sa násilie stalo súčasťou partnerského života. Život Claudie, mladej matky dvoch dcér je ako na hojdačke. Jej manžel Werner má síce dievčatá i ju rád, ale svoju lásku dáva najavo veľmi zvláštne. Claudia si nahovára, že je len prchký. Udalosti však naberajú rýchly spád a tretie tehotenstvo ju prinúti začať uvažovať o budúcnosti celej rodiny. Sladjana prišla do Rakúska so svojím manželom Draganom a takmer nehovorí po nemecky. Istý čas si myslí, že Draganove žiarlivostné výstupy sú len svojským prejavom lásky. Ale jedného dňa sa jej už nepodarí modriny zamaskovať. Hrozí, že navždy príde o deti. Margit má už dospelého syna, ktorý sa bude čoskoro ženiť. Z jej domáceho života sa však stalo každodenné peklo. Urážky a ponižovanie totiž môžu niekedy bolieť viac ako rany a odreniny. Podarí sa týmto trom ženám nájsť dostatok sily, odhodlania a sebaúcty, aby vzali svoj život do vlastných rúk?

01:35 Dvojitá pohroma (Double Whammy), USA, 2001 (Joj)
Policajného detektíva omrzel svet. Zlyhal, keď zasahoval pri masakre v reštaurácii rýchleho občerstvenia. Teraz bojuje o stratenú reputáciu u svojich kolegov na oddelení, u známych ale aj sám za seba.   


HITy TÝŽDŇA (na každý deň jeden)

21.1.
PONDELOK

00:20 Annie Hall (Annie Hall), USA, 1977 (Čt2)
Film je doslova nabitý nápadmi a vtipmi, občas pripomína akúsi súčasnú komédiu mravov. Do intímneho denníku hrdinu sa tu a tam náhodou premietajú aj autobiografické prvky filmového tvorca. Woody Allen sa s iróniou, občas s kúsavou satirou dotýka najrôznejších prejavov pseudointelektuálstva, nacionalizmu a povrchných konzumných vzťahov súdobej spoločnosti. (prečítajte si viac)

22.1.
UTOROK

22:00 Špinavé ulice (Mean Streets), USA, 1973 (Dvojka)
Charlie vyrástol v newyorskom "Malom Taliansku" a jeho profesionálna dráha mu bola od začiatku predurčená. Pracuje ako výpalník pre strýka, mafiánskeho bossa, ale snaží sa robiť všetko správne a nikomu neublížiť. Hoci mu už ťahá na tridsiatku, žije u rodičov a rešpektuje nepísané zákony svojej komunity. Od detstva sa priatelí s bratrancom Johnny Boyom, problémovým výtržníkom a zlodejom. Johnny Boy kradne skôr zo zábavy ako pre peniaze, je impulzívny a bitkár, neprejavuje úctu k miestnym autoritám a odmieta sa zaradiť. Charlie ho z priateľstva, ale i z lásky k jeho sestre Therese, chráni. Hoci Theresa jeho city opätuje, Charlie sa snaží svoju lásku skrývať. Theresa totiž trpí epilepsiou, kvôli ktorej ju bigotné katolícke prostredie považuje za blázna.

23.1.
STREDA

20:30 Julie na ceste domov (Julie Walking Home), Nem/Kan/Poľ, 2002 (Čt2)
Julie Makowská doposiaľ videla zmysel života v láske k manželovi a svojim dvom deťom Nicolasovi a Nicole. Po nečakanom návrate z pobytu na horách domov, sa jej tieto istoty náhle zrútia. Manžela pristihne s milenkou v posteli, a o pár dní neskôr lekár zistí u syna rakovinu a nedáva príliš nádejné vyhliadky. Keď sa Julie spamätá z prvého šoku, pokúsi sa bojovať za záchranu jeho života. Spoločne s Nicolasom odlieta do Poľska, aby našli pomoc u uznávaného liečiteľa

24.1.
ŠTVRTOK

23:20 Klub bitkárov (Fight Club), USA / Nem, 1999 (Čt2)
Americký film režiséra Davida Finchera vznikol na prelome tisícročia a patrí medzi najdrsnejšie filmy týchto rokov. Podobne ako Americké psycho aj Klub bitkárov odráža dezilúziu úspešných mladých ľudí, tzv. "yuppies", z konzumného spôsobu života. V hlavných úlohách excelujú Edward Norton a Brad Pitt. (prečítajte si viac)

25.1.
PIATOK

02:05 eXistenciA (eXistenZ), Kan / VB / Franc, 1999 (Markíza)
Jedna z najlepších programátoriek počítačových hier Allegra Geller testuje novú hru. Na začiatku je napadnutá fanatickým zabijakom, ktorý používa podivnú organickú zbraň. S pomocou priateľa Teda sa jej podarí uniknúť a ten s ňou zostáva ako jej ochranca. Prístroj, v ktorom je uložená jediná verzia programu eXistenZ je poškodený a tak Allegra presviedča Teda, aby si nechal zaviesť port priamo do vlastného tela a mohli tak pokračovať v hre. Udalosti smerujú k rozhodujúcemu súboju, v ktorom sa dvojice dostáva do nebezpečia a nie je schopná rozoznať, kde je hranica medzi skutočnosťou a virtuálnou realitou. (prečítajte si viac)

26.1.
SOBOTA

21:45 Osada (The Village), USA, 2004 (Markíza)
Rok 1897. Na prvý pohľad príjemná osada v Pennsylvánskych lesoch. Jej obyvatelia žijú zdanlivo harmonicky v idylickom prostredí. V skutočnosti však uzavretá komunita žije s hrozivým vedomím, že okolité lesy obývajú tajomné bytosti, o ktorých sa osadníci zmieňujú ako o “Tých, o ktorých nehovoríme”. Obyvatelia osady s bytosťami udržiavali krehké prímerie. Osadníci sa netúlali po lesoch, “Oni” nevkročili do osady. Jedného dňa je však nevinnosť osady ohrozená. Osadou sa šíri strach a predtucha zla a sily, číhajúcej vonku. Nikto sa neodváži opustiť osadu a vstúpiť do lesov. Navzdory radám starším, jeden odhodlaný a zvedavý mladý muž menom Lucius Hunt túži prekročiť hranicu osady. (prečítajte si viac)

27.1.
NEDEĽA

21:35 Ronin (Ronin), VB/USA, 1998 (Jednotka)
Japonskí samuraji dobre poznali slovo ronin. Roninom sa mohol stať každý z nich, ak by prišiel o svojho pána. Uplynuli však storočia, aby si tento pocit muselo zažiť množstvo agentov tajných služieb. Po konci studenej vojny mnoho z nich odišlo z tajných služieb a začali pracovať na čomkoľvek a pre kohokoľvek v prípade, ak na to boli peniaze. Veľa peňazí. Aj teraz sa pár z nich stretlo, aby získalo dôležitý kufrík a zabránili tak možnosti fatálnych dôsledkov. Operácia prebieha bezchybne až do momentu, kedy a ukáže, že jeden z roninov koná na vlastnú päsť.


sHIT TÝŽDŇA (stačí jeden)

21.1.
PONDELOK

20:00 Rosamunde Pilcherová: Zblúdilé srdcia (Rosamunde Pilcher ...), Nem/Rak, 1997 (Jednotka)
Dorothy sa po 33 rokoch vracia do Anglicka na panstvo Billa Chapmana, manžela svojej zosnulej sesternice Lindy. Sprevádza ju syn Richard, ktorý chce spoznať matkinu vlasť. Tam sa zoznámi s Jane náhodou zistí, že jej priateľ Steven je ženatý, má dve deti a je stíhaný pre spreneveru. A tak ďalej a tak ...


autor Tomáš Daneček 21.1.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.