TV TIPY 2.6. - 8.6. 2008

TV TIPY 2.6. - 8.6. 2008

VOD recenzia



2.6.
PONDELOK

22:05 Obzri sa v hneve (Look Back in Anger), Veľká Británia, 1958 (Dvojka)
Celovečerný debut predstaviteľa britského hnutia Free Cinema Tonyho Richardsona je adaptáciou rovnomennej hry dramatika Johna Osbornea, ktorá roku 1956 nesentimentálnym portrétom robotníckej triedy spôsobila rozruch na londýnskej divadelnej scéne a otvorila cestu sociálne angažovanému literárnemu hnutiu, nazývanému "mladí rozhnevaní muži". Hrdinom komornej drámy o duševnom zmätku povojnovej generácie Angličanov, vyrovnávajúcej sa so zánikom britského impéria a dožívajúcou sociálnou hierarchiou, je trhový predavač Jimmy Porter. Jimmy je talentovaný jazzový hudobník a absolvent univerzity, ale na živobytie si spolu s priateľom a spolubývajúcim Cliffom zarábajú predajom cukroviniek. Jimmyho zatrpknutosť z pocitu bezmocnosti, či nenaplnenej túžby zmeniť svet a svoj život prerastá do častých záchvatov hnevu, ktorých obeťou sa neraz stáva jeho manželka Alison.

00:25 Prázdniny pána Hulota (Les Vacances de Monsieur Hulot), Franc, 1953 (Čt2)
Druhý celovečerný film Jacquesa Tatiho sa odohráva v prázdninovom prostredí prímorského mestečka blízko Bretane. Každodenný pokoj je  narušený príchodom pána Hulota, ktorý sem prišiel na povinnú dovolenku. Svojou nešikovnosťou spúšťa lavínu komických situácií. Divák sa tu stretne so zvláštnou vlakovou stanicou, tvrdohlavým koňom, Hulotovým zvláštnym automobilom či nevyspytateľnými stolno-tenisovými loptičkami.


3.6.
UTOROK

20:30 Good bye Lenin! (Good Bye Lenin!), Nemecko, 2003 (Čt2)
Berlín - NDR – august 1978 – Štart rakety SOJUZ s prvým nemeckým kozmonautom má potvrdiť veľký triumf Honeckera. Alex Kerner so sestrou Ariannou a s matkou Christianou sledujú v priamom prenose štart rakety. Keďže ich matka je veľká prívrženkyňa socialistického režimu, všetky udalosti veľmi prežíva. Po nejakom čase je hospitalizovaná na nervovej klinike a po návrate domov dostáva srdcový infarkt. Po infarkte upadne do kómy, počas ktorej sa Honecker a jeho režim zrúti a dôjde k zjednoteniu Nemecka. Alex sa bojí, že keď príde k vedomiu a dozvie sa o páde režimu, dostane ďalší infarkt a umrie. Preto sa rozhodne hrať, že NDR a bývalý režim ešte existujú. Do bytu prinesie staré nábytky z pivnice a podonáša zo smetiska všetko, čo by mohlo pripomínať pôvodný štát. (viac o filme)

22:00 Trvalé prázdniny (Permanent Vacation), USA, 1980 (Dvojka)
Debut amerického nezávislého režiséra Jima Jarmuscha je portrétom mladíka menom Aloysious Christopher Parker, inak známeho ako Allie. Allie žije svoj život na ceste od jedného miesta a človeka k inému človeku a miestu. Ľudia, s ktorými sa stretáva, sú pre neho ako izby, v ktorých strávil čas. Keď ich prebáda a neskrývajú už žiadne nové tajomstvá, musí sa pohnúť ďalej. Je vlastne dobrovoľne vykoreneným beatnikom, pre ktorého sa cesta stala cieľom. Jarmuschovi sa na malej ploche a takmer bez príbehu podarilo skvelo zachytiť atmosféru života na ceste, života, ktorý vzdoruje organizovanému poriadku a pragmatizmu moderného sveta a ktorý si kdesi uprostred zaľudnenej prázdnoty veľkomesta dokáže vytvoriť svoj vlastný svet.

TV tipy 2.6. - 8.6. 2008 TV tipy 2.6. - 8.6. 2008 TV tipy 2.6. - 8.6. 2008

4.6.
STREDA

20:00 Dr. House (House M.D.), USA, 2007 (Jednotka)
Známa automobilová pretekárka triumfuje a podáva jeden z najlepších výkonov svojej kariéry...Obklopia ju novinári a pri poskytovaní rozhovorov jej príde zle a skolabuje. V nemocnici sa jej stav zhoršuje a stále sa pridružujú nové symptómy, ktoré akoby s predchádzajúcimi nesúviseli . Dr. House musí bohužiaľ riešiť celkom iný prípad, o čo ho požiadajú agenti C.I.A.

20:30 Ja milujem, ty miluješ, Československo, 1980 (Čt2)
Starý mládenec Pišta pracuje na železničnej pošte kdesi na vidieku. Hneď na prvý pohľad je postavou tragikomickou, ďaleko za hranicami príťažlivosti. Nízky, plnších tvarov a vrcholne nešťastný. Má pocity úplnej samoty a všeobecného nezáujmu, hlavne zo strany žien. Svoje komplexy, nenaplnené túžby a kontinuálne neúspešné pokusy nájsť si partnerku, lieči snívaním o milostných zážitkoch, hlavne však alkoholom. Jediná vec, po ktorej nadovšetko túži, je plnohodnotný vzťah a trošku dôstojnosti. Táto Pištova cesta hľadania je základnou dejovou osnovou príbehu o ľuďoch na okraji spoločnosti. K nim patria aj Viera, po ktorej Pišta tak veľmi túži, rovnako jeho kolega a „saufkumpán“ Vinco, ku ktorému vzhliada sťa k nedosiahnuteľnému ideálu dedinského Casanovu. (viac o filme)

23:40 Mŕtvy (Los Muertos), Argentína/ Franc/ Hol/ Švajč, 2004 (Čt2)
Päťdesiatročný Vargas opúšťa po rokoch väzenie. Argentínskym vidiekom sa dostáva k rieke. Prichádza k miestu, kde pravdepodobne žije jeho dcéra a kde sa v džungli odohrala tragédia, pre ktorú stratil veľa rokov života. Vargas, rieka i džungľa majú svoje tajomstvá.


5.6.
ŠTVRTOK

22:00 Blues Brothers 2000 (Blues Brothers 2000), USA, 1989 (Dvojka)
Elwood sa práve dostal z väzenia. Po rokoch sa vracia do sirotinca, kde spolu s bratom vyrástol. Opäť stretáva prísnu i láskavú sestru Mary, ktorá ho vychovala. Hoci je už dospelý, nemôže jej odporovať a musí energickej mníške pomôcť získať prostriedky na detskú nemocnicu. Elwoodovi nezostáva nič iného ako obnoviť svoju slávnu kapelu "Blues Brothers" a zúčastniť sa s ňou veľkej bluesovej súťaže. Nájde síce muzikantov a priateľov, ale po ceste do New Orleansu má v pätách policajtov i ruskú mafiu. Vo filme sa objaví nespočet známych i menej známych bluesmanov i interpretov iných žánrov, ako napríklad Aretha Franklin, Eric Clapton, B.B. King alebo James Brown.  

22:25 Zastrelila som Andyho Warhola (I Shot Andy Warhol), VB/ USA, 1996 (MGM)
Valeria Solanas, duševne chorá radikálna feministka, sa v roku 1968 pokúsila zabiť hviezdu umeleckého sveta a zakladateľa pop artu Andyho Warhola. Režisérka Mary Harron sa pokúsila ukázať jej nešťastný a smutný čin v objektívnom svetle.

23:25 21 gramov (21 Grams), USA, 2003 (Čt2)
Jedného dňa sa vďaka ťažkej nehode ich osud náhle stretol a prepojil. Traja mierni, jemní ale vzájomne rozdielni ľudia sú konfrontovaní so sebou samými, so svojim JA – známym i neznámym. Je to príbeh o cene lásky, túžbe po pomste a prísľube vykúpenia. O skrytých zákutiach ľudskej duše. Ak ktokoľvek z nich dosiahne vnútornú spirituálnu vyrovnanosť, bude to mať veľkú cenu aj pre ostatných. Nikto z nich však už nebude ako pred tým. Všetci ostávajú poznačení skúsenosťou, ako udalosti môžu zmeniť náš život, aká môže byť pravda o láske, osude, túžbe. (viac o filme)

TV tipy 2.6. - 8.6. 2008 TV tipy 2.6. - 8.6. 2008 TV tipy 2.6. - 8.6. 2008

6.6.
PIATOK

21.00 Mesto tieňov, Slovensko, 2008 (Markíza)
9 časť. V lese neďaleko mesta sa nájde kostra  mladej ženy. Kriminalisti majú podozrenie, že v ich meste vyčíňa sériový vrah. Vyšetrovateľ Ivan Tomeček čelí reálnej hrozbe, že jednou z obetí je jeho vlastné dieťa. (viac o seriáli)

22:10 Lovely Rita (Lovely Rita), Rakúsko, 2001 (Dvojka)
Trpký príbeh o neľahkom dospievaní vypovedá o osamelosti, ľahostajnosti a tragických dôsledkoch dogmatickej výchovy mládeže. Debut rakúskej režisérky Jessicy Hausner bol nakrútený na digitálny materiál v autentických prostrediach s nehercami, čo filmu vtislo pečať dokumentárnej bezprostrednosti a režisérku zaradilo do prúdu tzv. "rakúskeho nového civilizmu".

23:00 G.I. Jane (G.I. Jane), USA, 1997 (Joj)
Sebavedomú a profesionálne úspešnú poručíčku Jordan (Demi Moore) od pracovného postupu brzdí jediný fakt – nie je muž. Keď dostane ponuku absolvovať ako prvá žena v dejinách americkej armády špeciálny a fyzicky náročný výcvik pre elitné komando, neváha. Réžia: Ridley Scott.


7.6.
SOBOTA

20:00 Výkupné (Ransom), USA, 1996 (Markíza)
Tom Mullen je bohatý podnikateľ a rovnako úspešný je aj v súkromnom živote. Jedného dňa však v Central parku uprostred davu ľudí unesú jeho syna Seana. Neznámi únoscovia žiadajú dva milióny dolárov ako výkupné. Mullen požiada o pomoc FBI a obráti celú hru.

00:15 Akty X (The X-Files), USA, 1998 (Joj)
Agenti Mulder a Scully odhalia sprisahanie pri vyšetrovaní prípadu bombového atentátu v Dallase. Ako vysvitne, cieľom konšpirácie bolo zakryť existenciu vírusu, ktorý by mohol vyhladiť celú populáciu a pomohol by mimozemšťanom kolonizovať zem.

00:45 Blade (Blade), USA, 1998 (Markíza)
Sila nesmrteľnosti... duše človeka... srdca hrdinu! Blade  je nesmrteľný bojovník, napol človek a napol upír, bojujúci proti rozmáhajúcemu sa upírskemu podsvetiu, ktoré sa snaží postupne vyhubiť celú ľudskú rasu. Vďaka svojim nadprirodzeným schopnostiam je Blade tím posledným, kto stojí medzi upírym lordom Deaconom Frostom  a ním zosnovanou skazou sveta a všetkého ľudského.

TV tipy 2.6. - 8.6. 2008 TV tipy 2.6. - 8.6. 2008 TV tipy 2.6. - 8.6. 2008

8.6.
NEDEĽA

21:55 V sieti CIA (The Company), USA, 2007 (Jednotka)
Osudy troch absolventov Yaleovej univerzity, ktorí štyridsať rokov pracovali v službách Centrálnej spravodajskej služby USA. Zúčastnili sa na rôznych špionážnych a bezpečnostných prípadoch a incidentoch studenej vojny vrátane revolúcie v Maďarsku.

22:00 Tajomné okno (Secret Window), USA, 2004 (Joj)
Spisovateľ Mort Rainey prežíva po rozchode s milovanou Amy tvorivú i psychickú krízu. Zavrie sa do opustenej Chaty pri jazere, kde ho nečakane navštívi John Shooter a tvrdí, že mu ukradol príbeh. Jeho príchod spustí sled hrozivých udalostí. (viac o filme)

01:35 Bugsy (Bugsy), USA, 1991 (Markíza)
Gangster Benjamin Siegel prezývaný Bugsy, prichádza na východné pobrežie, aby prevzal tamojšiu organizáciu obchodných záujmov mafie. Je očarený hollywoodskou smotánkou a najmä krásnou herečkou Virginiou Hill. Ich vzťah je však veľmi búrlivý.


HITy TÝŽDŇA

3.6.
UTOROK

22:00 Trvalé prázdniny (Permanent Vacation), USA, 1980 (Dvojka)
Debut amerického nezávislého režiséra Jima Jarmuscha je portrétom mladíka menom Aloysious Christopher Parker, inak známeho ako Allie. Allie žije svoj život na ceste od jedného miesta a človeka k inému človeku a miestu. Ľudia, s ktorými sa stretáva, sú pre neho ako izby, v ktorých strávil čas. Keď ich prebáda a neskrývajú už žiadne nové tajomstvá, musí sa pohnúť ďalej. Je vlastne dobrovoľne vykoreneným beatnikom, pre ktorého sa cesta stala cieľom. Jarmuschovi sa na malej ploche a takmer bez príbehu podarilo skvelo zachytiť atmosféru života na ceste, života, ktorý vzdoruje organizovanému poriadku a pragmatizmu moderného sveta a ktorý si kdesi uprostred zaľudnenej prázdnoty veľkomesta dokáže vytvoriť svoj vlastný svet.

5.6.
ŠTVRTOK

23:25 21 gramov (21 Grams), USA, 2003 (Čt2)
Jedného dňa sa vďaka ťažkej nehode ich osud náhle stretol a prepojil. Traja mierni, jemní ale vzájomne rozdielni ľudia sú konfrontovaní so sebou samými, so svojim JA – známym i neznámym. Je to príbeh o cene lásky, túžbe po pomste a prísľube vykúpenia. O skrytých zákutiach ľudskej duše. Ak ktokoľvek z nich dosiahne vnútornú spirituálnu vyrovnanosť, bude to mať veľkú cenu aj pre ostatných. Nikto z nich však už nebude ako pred tým. Všetci ostávajú poznačení skúsenosťou, ako udalosti môžu zmeniť náš život, aká môže byť pravda o láske, osude, túžbe. (viac o filme)


sHIT TÝŽDŇA

8.6.
NEDEĽA

16:35 Policajná akadémia 6: Mesto v obkľúčení (Police Academy 6: City Under Siege), USA, 1989 (Markíza)
Mesto zachvátila vlna zločinu. Polícia je bezmocná v boji proti gangu Wilson Highs. Guvernér i starosta sú nespokojní a žiadajú políciu, aby nebezpečných zločincov čo najskôr zneškodnila. Kapitánovi Harrisovi preto prichádza na pomoc komandant Lazart so svojimi hviezdami z akadémie. Tak sa tešte... 


autor Tomáš Daneček 2.6.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.