TV TIPY 7.7. - 13.7. 2008

TV TIPY 7.7. - 13.7. 2008

VOD recenzia



7.7.
PONDELOK

22:00 Pink Floyd: The Wall (Pink Floyd The Wall), VB, 1982 (Dvojka)
Režisér Alan Parker nakrútil hudobný film Pink Floyd: The Wall podľa scenára Rogera Watersa, speváka a basgitaristu kultovej skupiny Pink Floyd. Snímka je filmovou vizualizáciou rockovej opery z roku 1979 The Wall, ktorú skupina už predtým niekoľkokrát realizovala vo výpravnej javiskovej verzii. Hudobný námet, hrané pasáže a animované výjavy sú spojené rámcovým príbehom rockera Pinka, Watersovho autobiografického alter ega, ktorého traumy z detstva a frustrácia z úspechu doviedli k úplnej sebadeštrukcii...

00:15 Bitka medzi mužmi (Du rififi chez les hommes), Franc, 1955 (Čt2)
Tony po piatich rokoch opúšťa väzenie. Rozhodne sa, že ešte posledný raz vykradne jedno klenotníctvo a potom začne nový život. Všetko mu vyjde podľa plánu, lenže do hry vstúpi nepriateľský gang zlodejov, ktorý mu chce za každú cenu zobrať korisť.


8.7.
UTOROK

20:00 Rozum a cit (Sense and Sensibility), USA/ VB, 1995 (Čt2)
Druhá manželka vidieckeho šľachtica Dashwooda sa po jeho smrti musí vysťahovať z rodinného sídla spolu s tromi dcérami, pretože celý majetok dedí Dashwoodov syn z prvého manželstva John. Stretnutie s Johnovou rodinou a pobyt v novom bydlisku znamenajú pre dve staršie dcéry vdovy Dashwoodovej príležitosť zoznámiť sa  s osudovými mužmi. Praktická Elinor sa zblíži so zámožným Edwardom. Jeho rodina však tento vzťah neschváli a snaží sa ich rozdeliť. Romantická Mariane zasa uprednostňuje cit a netúži po svadbe s majetným plukovníkom Brandonom, ktorého jej vybrala teta.

22:00 Noc na zemi (Night on Earth), Franc/ Nem/ Jap/ VB, 1991 (Dvojka)
Päť malých príbehov tohto filmu sa odohráva v rovnakom čase v rôznych svetových metropolách a časových zónach. Počas jednej noci sa medzi taxikármi a ich pasažiermi vytvorí zvláštne puto, ktoré ich vytrhne z anonymity mesta a odhalí čo-to z tajomstva ľudského života. Päť príbehov spája nostalgický humor a zvláštna atmosféra cesty, na ktorej sa z cudzincov prostredníctvom ľudského kontaktu aspoň na chvíľu stanú dôverní známi.

TV tipy 7.7. - 13.7. 2008 TV tipy 7.7. - 13.7. 2008 TV tipy 7.7. - 13.7. 2008

9.7.
STREDA

20:25 Zlomené kvety (Broken Flowers), USA, 2005 (Čt2)
Pod taktovkou jedného z najlepších amerických nezávislých režisérov, Jima Jarmuscha, podáva Bill Murray ďalšiu zo svojich neopakovateľných hereckých kreácií, ktoré sa natrvalo zapíšu do pamäte filmových fanúšikov. V Zlomených kvetoch hrá Dona Johnstona, typického predstaviteľa muža, ktorému je cudzí dlhodobý vzťah a rodinný život. Všetko sa zmení v okamihu, keď sa z anonymného listu dozvie, že je otcom syna, o ktorom nevedel. Dá na radu suseda považujúceho sa za detektíva amatéra a začne hľadať vo svojej minulosti ženu, ktorá by prichádzala do úvahy ako matka jeho dieťaťa. Postupne sa stretáva so všetkými svojimi bývalými láskami, ktoré už dávno vedú svoje vlastné – šťastné či sklamané – životy. (viac o filme)

22:00 Elektra, Československo, 1978 (Dvojka)
Televízna inscenácia antickej Sofoklovej tragédie nenávisti. Dejiskom je kráľovský palác v Mykénach. Orestes sa vracia domov s pestúnom a priateľom Pyladom, aby pomstil svojho otca Agamemnóna. Zabila ho Orestova matka Klytaimnestra s milencom Aigistom. Orestova sestra Elektra ťažko znáša neprítomnosť brata a protiví sa jej tvrdé Aigistovo i matkino zaobchádzanie. Do paláca vstupuje Orestov pestún so správou, že Orestes je mŕtvy a že prináša jeho urnu. To natoľko rozžiali Elektru,že sa rozhodne sama vykonať pomstu. Vtom prichádza Orestes a zabije matku aj Aigista na tom istom mieste, kde bol zavraždený Agamemnón.


10.7.
ŠTVRTOK

16:20 Maltézsky sokol (The Maltese Falcon), USA, 1941 (Čt2)
Režijný debut Johna Hustona je filmovým prepisom rovnomenného detektívneho príbehu klasika americkej drsnej školy Dashiella Hammetta. Pri maximálnom rešpekte k predlohe získal film tri nominácie na Oscara (za najlepší film roku 1941, scenár a mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe). So Samom Spadom prichádza na filmové plátno antihrdina a tzv. film noir, zobrazujúci korupciu, zradu, sklamanie, cynizmus a dezilúziu.

20:00 Diablov advokát (The Devil's Advocate), USA/ Nem, 1997 (Markíza)
Mladý úspešný právnik Kevin Lomax obhajuje v rodnom Gainsville učiteľa, obvineného zo sexuálneho obťažovania žiačky. Hoci istí, že učiteľ je vinný, podarí sa mu dosiahnuť oslobodzujúci rozsudok. Onedlho dostane ponuku pracovať v New Yorku. Tam sa začnú diať zvláštne veci. Napĺňajú sa kliatby, Kevinovej manželke sa zjavujú démoni a ich doposiaľ láskyplný vzťah dostáva vážne trhliny. Za všetkým stojí záhadný šéf, ktorý nie je úplne ten, za koho sa vydáva.

22:00 Vymknutí (Die Ausgesperrten), Rakúsko, 1982 (Dvojka)
Spracovanie divadelnej hry držiteľky Nobelovej ceny za literatúru Elfriedy Jelinek. Film s nadsádzkou zobrazuje autentické existenciálne problémy dospievania v zložitých päťdesiatych rokoch 20. storočia, kedy sa Rakúsko muselo vyrovnávať s dedičstvom nacizmu a s historickou vinou za vojnové zločiny.

TV tipy 7.7. - 13.7. 2008 TV tipy 7.7. - 13.7. 2008 TV tipy 7.7. - 13.7. 2008

11.7.
PIATOK


22:00 Kto to tam spieva (Ko to tamo peva), Juhoslávia, 1980 (Dvojka)
5. apríla 1941, deň pred inváziou nacistických vojsk do Juhoslávie, putuje v starom autobuse po dedinskej ceste do Belehradu skupina ľudí. Dvaja rómski hudobníci ktorí po ceste stále spievajú o nemilosrdnosti ľudského osudu, starnúci vojnový veterán, sympatizant nacizmu, švihácky spevák, suchotinár a muž s pištoľou. Majiteľom autobusu je svetácky cynik Krstič a šoférom jeho usmievavý a stále veselý syn Miško. Po ceste priberú do autobusu kňaza a mladých novomanželov, ktorí sa vydali k moru. Po ceste sa tejto zvláštnej societe ľudí prihodí niekoľko prekvapivých udalostí, ktoré sprevádzajú neustále hádky, posmešky a prieky. Metaforický príbeh o Balkáne, zasiahnutom večnými konfliktmi a žabo-myšími vojnami, dokonca i v predvečer nacistickej okupácie.

22:30 Master and Commander: Na opačnom konci sveta (Master and Commander: The Far Side of the World), USA, 2003 (Prima)
Námorný kapitán Jack Aubrey sa stáva po prvý krát veliteľom lodi, ktorá mieri do oceánu, priamo do jednej z námorných bitiek proti Napoleonovým lodiam. Je to brilantný taktik, statočný bojovník, ktorý je oceňovaný i za priamy boj muža proti mužovi. Je taktiež milovníkom kultivovanej a vtipnej konverzácie a hrá na husle. Kapitánovým protipólom je jeho priateľ Stephen, lekár a vynikajúci britský špión. Na pozadí napoleonských vojen je rozohrané vzrušujúce dobrodružstvo. (viac o filme)


12.7.
SOBOTA

15:40 Cesta do Ameriky (Coming to America), USA, 1988 (Markíza)
Princ Akeem z Afriky si odmieta vziať nevestu, ktorú mu vybrali rodičia. Napokon mu dovolia odísť v sprievode sluhu do Ameriky a tam si nájsť budúcu nevestu. Akeem začne pracovať v fast foode a zaľúbi sa do majiteľovej dcéry.

20:00 Hulk (Hulk), USA, 2003 (Prima)
Bannera pri práci na vedeckom pokuse zasiahla radiácia a čoskoro zistí, že keď pocíti zlosť, zmení sa na monštrum, ktoré ničí všetko okolo seba. Chce sa zbaviť svojho druhého ja a tajne sa vkradne do vládneho laboratória a dúfa, že tam nájde vyslobodenie. (viac o filme)

21:15 Rio Bravo (Rio Bravo), USA, 1959 (Čt1)
Slávny western nakrútil klasik amerického filmu režisér Howard Hawks. V príbehu rozprávajúcom o pravom priateľstve, zmysle pre česť a spravodlivosť, pôsobivým spôsobom využil prvky romantiky, zaujme atmosférou a psychologickou kresbou hlavných postáv. Sebavedomého, tvrdého šerifa hrá John Wayne, pomocníka Dudea bojujúceho s alkoholom stvárnil Dean Martin, úlohu príťažlivej mladej hazardnej hráčky vytvorila Angie Dickinson.

22:20 Na ostrie noža (The Edge), USA, 1997 (Joj)
Bohatý Charles sprevádza svoju mladú ženu, modelku Mickey, na Aljašku, kde má pracovať na novej kolekcii. Starnúci milionár manželku podozrieva, že ho podvádza s fotografom Greenom. Ten potrebuje pre prácu skutočného indiána a spoločne s Charlesom a svojím asistentom sa pre neho vyberú malým lietadlom do divočiny. Lietadlo havaruje a muži zostanú v divočine.

01:10 Klub bitkárov (Fight Club), USA/ Nem, 1999 (Čt2)
1. pravidlo: O Klube bitkárov sa nerozpráva. 2. pravidlo: O Klube bitkárov sa nerozpráva. 3. pravidlo: Keď niekto zakričí "dosť" alebo omdlie, boj sa končí. 4. pravidlo: Bojuje iba jeden na jedného. 5. pravidlo: Nie viac, ako jeden zápas. 6. pravidlo: Žiadne košele, žiadne topánky. 7. pravidlo: Boj prebieha, pokiaľ je to potrebné. 8. pravidlo: Pokiaľ ste v Klube bitkárov prvý krát, musíte bojovať. 9. pravidlo: Nerobte si program na piatok večer.

TV tipy 7.7. - 13.7. 2008 TV tipy 7.7. - 13.7. 2008 TV tipy 7.7. - 13.7. 2008

13.7.
NEDEĽA

16:50 Hodina pušiek (Hour of the Gun), USA, 1967 (Čt2)
Starý rančer Ike Clanton sa so svojou bandou pokúša za každú cenu ovládnuť arizonské mesto Tombstone a jeho okolie. Tento zámer pred nikým príliš netají, všetkých nepohodlných pritom rýchle a neúprosne odstraňuje z cesty. Proti nemu stojí uznávaný šerif Wyatt Earp, ktorý sa márne a takmer sám pokúša zastaviť rozpútané bezprávie a násilie. Pôsobivý western, ktorého dej sa odohráva v osemdesiatych rokoch  devätnásteho storočia, natočil úspešný hollywoodsky režisér John Sturges (Sedem statočných).

22:50 Večný svit nepoškvrnenej mysle (Eternal Sunshine of the Spotless Mind), USA, 2004 (Čt2)
Život osamelého a nesmelého Joela sa od základov zmení, keď stretne excentrickú a temperamentnú Clementine. Zažíva s ňou bláznivé chvíle, o ktorých nikdy pred tým nesníval. Clementine je však aj značne nevyrovnaná a jej nepredvídateľné chovanie jedného dňa vyústi až v rozhodnutie zbaviť sa Joela a začať odznova. K tomu jej účinne pomôžu na experimentálnej klinike, kde jej starostlivo vymažú pamäť. Joel celú situáciu rieši rovnako rázne, spomienka na ňu ho stále trápi a tak sa rozhodne podstúpiť rovnaký zákrok. V jeho prípade však sa však experiment lekárovi vymkne z rúk a na radu príde jeho asistent, ktorý namiesto monitorovania Joelovej mozgovej činnosti sa začne zabávať divokými erotickými dobrodružstvami. (viac o filme)

23:05 Nezvratný osud (Final Destination), USA, 2000 (Markíza)
Alex má letieť so spolužiakom na výlet do Paríža. Má však zlú predtuchu, spanikári a chce sa z lietadla dostať von. Pilot ho aj s učiteľkou a kamarátmi vyhodí z lietadla, to krátko po štarte vybuchne. Všetci sú šťastný, že smrti unikli. Je to však tak?


POVINNÉ POZERANIE

10.7.
ŠTVRTOK

16:20 Maltézsky sokol (The Maltese Falcon), USA, 1941 (Čt2)
Režijný debut Johna Hustona je filmovým prepisom rovnomenného detektívneho príbehu klasika americkej drsnej školy Dashiella Hammetta. Pri maximálnom rešpekte k predlohe získal film tri nominácie na Oscara (za najlepší film roku 1941, scenár a mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe). So Samom Spadom prichádza na filmové plátno antihrdina a tzv. film noir, zobrazujúci korupciu, zradu, sklamanie, cynizmus a dezilúziu.


HIT TÝŽDŇA

13.7.
NEDEĽA

22:50 Večný svit nepoškvrnenej mysle (Eternal Sunshine of the Spotless Mind), USA, 2004 (Čt2)
Život osamelého a nesmelého Joela sa od základov zmení, keď stretne excentrickú a temperamentnú Clementine. Zažíva s ňou bláznivé chvíle, o ktorých nikdy pred tým nesníval. Clementine je však aj značne nevyrovnaná a jej nepredvídateľné chovanie jedného dňa vyústi až v rozhodnutie zbaviť sa Joela a začať odznova. K tomu jej účinne pomôžu na experimentálnej klinike, kde jej starostlivo vymažú pamäť. Joel celú situáciu rieši rovnako rázne, spomienka na ňu ho stále trápi a tak sa rozhodne podstúpiť rovnaký zákrok. V jeho prípade však sa však experiment lekárovi vymkne z rúk a na radu príde jeho asistent, ktorý namiesto monitorovania Joelovej mozgovej činnosti sa začne zabávať divokými erotickými dobrodružstvami. (viac o filme)


sHIT TÝŽDŇA

11.7.
PIATOK

22:30 Turbulencia (Turbulence), USA, 1997 (Markíza)
Los Angeleská polícia zatkne Ryana Weavera za znásilnenie a zaškrtenie niekoľkých mladých žien. On však tvrdí, že mu inšpektor usvedčujúci dôkaz  podstrčil. Niekto si ale zmyslel, že práve 24.decembra treba Weavera i zločinca, ktorý vylúpil banku, previezť lietadlom na druhý koniec USA. V lietadle je málo cestujúcich, o ktorých sa medzi inými stará aj sympatická letuška Teri. Sviatočná nálada však cestujúcim i posádke vydrží len do chvíle, kým sa nebezpečný vrah Ryan a zlodej Stubbs nezačnú starať o ich zábavu. Tanec smrti prežije z celej posádky len letuška Teri, čo je dosť znervózňujúce. Lietadlo drží vo vzduchu len automatický pilot, ale ktovie, či si dokáže poradiť aj s blížiacou sa snehovou búrkou...


autor Tomáš Daneček 7.7.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.