TV TIPY 6.4. - 12.4. 2009

TV TIPY 6.4. - 12.4. 2009

VOD recenzia



6.4.
PONDELOK

22:10 Dištrikt! (Nyócker!), Maďarsko, 2004 (Dvojka)
Budapeštiansky 8. obvod nie je práve najlepšou adresou. Chudobnú časť mesta obýva pestrá zmes maďarských, ale i rómskych, ukrajinských, arabských či čínskych rodín. Syn šéfa rómskeho gangu Riči Lakatoš sa zaľúbi do Julinky, ktorá je dcérou hlavy znepriateleného klanu. Príbeh novodobého Rómea a Júlie v hip-hopovom rytme sa však začína zamotávať, keď sa na scéne objaví ropa. Tá na Dištrikt okrem skorumpovaných policajtov obráti i pozornosť nemenej skorumpovaných politikov, najrôznejších agentov a napokon i samotného Georgea Busha.

23:15 Krstný otec III 2/2 (The Godfather: Part III), USA, 1990 (Čt1)
Francis Ford Coppola uzavrel svoju mafiánsku trilógiu snímkou Krstný otec III  po viac než pätnásťročnej odmlke. Začiatok jej deja umiestnil do roku 1979, teda dve desaťročia od záveru Kmotra II. . Na rozdiel od prvých dvoch častí vznikal Krstný otec III až na niekoľko newyorských scén prakticky celý v Taliansku (v exteriéroch v Ríme a jeho okolí, v sicílskom Palerme a Taormine a tiež v dekoráciách postavených v štyroch  najväčších ateliéroch štúdia Cinecitta).

TV tipy 6.4. - 12.4. 2009 TV tipy 6.4. - 12.4. 2009 TV tipy 6.4. - 12.4. 2009

7.4.
UTOROK

18:00 Za slnkom (Abril Despedaçado), Brazília/Fran./Švaj., 2001 (Filmbox)
Brazílsky film režiséra Waltera Sallesa sa odohráva v púštnej krajine brazílskeho severovýchodu na počiatku 20. storočia, kedy sa tu ešte dodržuje krvná pomsta. Ocitávame sa v roku 1910. Tonho je nútený svojim otcom, aby pomstil smrť staršieho brata vraždou syna zo znepriatelenej rodiny. Mladík si je vedomí, že keď to spraví, jeho život sa rozpadne na dve časti. Na prvých dvadsať rokov, ktoré už prežil, a pár nadchádzajúcich dní, ktoré ukončí ďalšia vražda ako odplata v nekonečnej špirále krvavého násilia.

21:00 Prêt-à-Porter (Prêt-à-Porter), USA, 1994 (Filmbox)
Paríž, mesto módnych prehliadok práve ožíva a priťahuje množstvo ľudí. V priebehu týždňa sa rozhodne, ktoré trendy budú ďalšiu sezónu udávať tón. V zákulisí sa rozvíja spletitý príbeh o kráskach, namyslených snoboch, extravagantných tvorcoch a všadeprítomných táračoch.

22:20 Nebo nad Berlínom (Der Himmel über Berlin), SRN/Fran., 1987 (Dvojka)
Jeden z najpôsobivejších filmov svetovej kinematografie osemdesiatych rokov je dielom režiséra Wima Wendersa a známeho rakúskeho literáta Petra Handkeho. Hlavnými hrdinami príbehu, zasadeného do ešte rozdeleného Berlína, sú dvaja novodobí anjeli Damiel a Cassiel. Neviditeľní pre dospelých ľudí už po stáročia načúvajú ich myšlienkam a snažia sa poskytnúť pomoc a oporu osamelým dušiam, aj keď zmena stavu vecí nie je ani v nich moci. Damiel sa zamiluje do cirkusovej artistky Marion a kvôli láske sa rozhodne vzdať nesmrteľnosti, stať sa človekom a pomaly spoznávať drobné radosti ľudskej existencie...

00:50 Bojovník (Musa), Južná Kórea/ Čína, 2001 (Joj)
V roku 1375 na území veľkej Čínskej ríše panuje totálny vojnový chaos medzi jednotkami znesvárenej mongolskej dynastie Jüan a čínskej dynastie Ming. Keď zajmú diplomatov zo susedného kórejského kráľovstva Coryo, obvinia ich zo špionáže a vedú do vyhnanstva. Ak chcú deviati kórejskí bojovníci ešte niekedy uvidieť svoj domov, musia vykonať záslužný čin - oslobodiť unesenú čínsku princeznú z dynastie Ming, aby jej cisársky otec im umožnil návrat do vlasti.

TV tipy 6.4. - 12.4. 2009 TV tipy 6.4. - 12.4. 2009 TV tipy 6.4. - 12.4. 2009

8.4.
STREDA

19:10 Smrť Jacka Doddsa (Last Orders), UK/Nemecko, 2001 (Filmbox)
Londýnsky mäsiar Jack rád popíjal pivo s kamarátmi a zomrel tak, ako žil - s úsmevom sledujúc koňa, na ktorého vsadil požičané peniaze. V poslednej vôli si zažiadal, aby jeho popol rozprášili do mora na mieste, kde stretol svoju ženu. Traja kamaráti a jeho syn mu chcú prianie splniť, a cestou k moru spomínajú na priateľstvo, sklamanie i radosti spojené s Jackom.

21:00 Schůzka se stíny, Československo, 1982 (Filmbox)
Dvaja ľudia poznamenaní vojnovou minulosťou sa po rokoch znovu stretnú pri archeologických výskumoch. Hlavne zamĺknutý, neprístupný muž sa však zdráha komukoľvek priznať svoje trýznivé zážitky z nacistického koncentračného tábora, kde sa stal objektom hrozných lekárskych pokusov.

01:05 Solino (Solino), Nemecko, 2002 (Čt2)
Režisér Fatih Akin, ktorý sa našim divákom predstavil napr. divácky úspešným filmom Proti múru (2004) tu rieši svoju večnú tému emigrantstva do inej kultúry, skôr okrajovo. Je to film o dozrievaní, súdržnosti rodiny a bratskej láske. V 60. rokoch sa Romano Amato, jeho žena Rosa a synovia Giancarlo a Gigi rozhodnú odísť z talianskeho mestečka Solino do Duisburgu. V nepôvabnej priemyselnej oblasti otvárajú prvú pizzériu. Podnik začína rozkvitať a obaja synovia si zvyknú na pohodlný život v Nemecku...

TV tipy 6.4. - 12.4. 2009 TV tipy 6.4. - 12.4. 2009 TV tipy 6.4. - 12.4. 2009

9.4.
ŠTVRTOK

19:45 Tajnosti, Česko/ Slovensko, 2007 (Film+)
Julie má všetko. Úspešného a dobre vyzerajúceho manžela, zdravú a múdru dospievajúcu dcéru, prácu prekladateľky, oddaného milenca a teraz dokonca aj nový, veľký dom, kam sa celá rodina práve presťahovala. Ale pod týmto zdanlivo spokojným povrchom sa skrýva mnoho tajomstiev, ktoré sa nebudú dať ukrývať donekonečna. Julii sa však nechce robiť zásadné rozhodnutia. Namiesto toho sa vrhne na úplne nezmyselnú misiu...

20:00 Roboti (Robots), USA, 2005 (Joj)
Isaac Asimov formuloval tri zákony robotiky. Prvý zákon robotiky znie:
Robot nesmie ublížiť človeku alebo svojou nečinnosťou dopustiť, aby človeku bolo ublížené. Druhý zákon robotiky znie: Robot musí poslúchať príkazy človeka; okrem, ak by takéto príkazy boli v rozpore s prvým zákonom. Tretí zákon robotiky znie: Robot musí chrániť sám seba; okrem, ak by takáto ochrana bola v rozpore s prvým alebo s druhým zákonom. Potom, ako si dal námahu s formuláciou týchto troch základných pravidiel, vrhol sa do hľadania spôsobov, ako tieto zákony obísť. Potom, ako sa pohral, prišli chlapíci z Blue Sky Studios a jedným šmahom myšou tri zákony robotiky zredukovali tak na jeden. Vo svete, kde žijú len roboty, pardon, roboti, možno totiž brať do úvahy len tretí zákon, časť pred bodkočiarkou.

20:30 Klietka bláznov (La Cage aux folles), Francúzsko/Taliansko, 1979 (MGM)
Klietka bláznov je názov nočného podniku v Saint-Tropez. Jeho hviezdou je Albín, ktorého všetci poznajú ako Zazu. Už dvadsať rokov žije s Renatom. Renato má dospievajúceho syna, ktorý mu príde oznámiť, že sa chce oženiť s dcérou poslanca.

22:10 Kes (Kes), Veľká Británia, 1969 (Dvojka)
Autentický príbeh dospievajúceho chlapca bez priateľov, a bez nádeje sa odohráva v šesťdesiatych rokoch na severe Anglicka. Útek z neutešenej reality nachádza vo výchove a výcviku mladého sokola. To je jediná vec v jeho mladom živote, ktorá má preňho zmysel.

22:15 Raz, dva, tri (One, Two, Three), USA, 1961 (MGM)
Hlavným hrdinom tejto takmer crazzy komédie je riaditeľ západoberlínskej pobočky firmy Coca Cola C. R. MacNamara (James Cagney). V priebehu niekoľkých hodín musí vyriešiť problém, ktorý mu vyvstal v súvislosti s dcérou ešte vyššie postaveného činiteľa firmy. Až keď jej rodičia v USA nasadajú do lietadla, aby si dcéru z prázdnin vyzdvihli, totiž MacNamara zisťuje, že dievča, ktoré mu bolo zverené, aby ho uchránil pred nástrahami mladosti, sa po nociach tajne stýkalo s jedným mladým mužom. Akoby to nebolo málo, bol to komunista z východného Berlína...

23:10 Berlín, Alexandrovo námestie 3/14 (Berlin Alexanderplatz), Tal./SRN, 1980 (Čt2)
Veľkolepý projekt slávneho nemeckého režiséra Rainera Wernera Fassbindera vznikal v koprodukcii spoločnosti Bavaria s talianskou televíziou od leta 1979 do jari 1980. V priebehu rekordných 154 nakrúcacích dní vzniklo celkom 930 minút, rozdelených a zostrihaných dodatočne do 13 dielov a epilógu pre potreby televízie, aj keď sám Fassbinder ho chcel pôvodne uvádzať vcelku!

             

10.4.
PIATOK

14:25 Vlčí jáma, Československo, 1957 (Joj plus)
Volná adaptácia rovnomenného románu Jarmily Glazarové, realizovaná režisérom Jiřím Weissom, zachytáva nerovné manželstvo dvoch povahovo protichodných ľudí, staršej, citovo prázdnej ženy a jej mladšieho manžela, milovníka prírody, umenia a krásy. Ako tretí, rozhodujúci činiteľ, vniká medzi týchto dvoch ľudí mladučká Jana, ktorá hlboko priľne k otčimovi. Aj on k nej chová iné city než len otcovské.

14:50 Balada o Vojtovej Maríne, Československo, 1964 (Dvojka)
Toto neveľké dielko stojí na začiatku rozsiahlej filmovej a televíznej tvorby Martina Ťapáka. Režisér si pre svoj debut vybral poviedku predstaviteľa poľskej moderny K. P. Tretmajera. Prozaik sa inšpiroval životom goralského obyvateľstva na Orave, životom spätým s krásnou, no drsnou prírodou, bohatým na emotívne prejavy ľudovej kultúry. Na tomto pozadí sa odvíja príbeh nenaplnenej lásky mladého muzikanta k uhrančivo krásnej dievčine.

20:00 Bournov mýtus (The Bourne Supremacy), USA/ Nemecko, 2004 (Joj)
Jason Bourne. Nájomný vrah v službách CIA. Jeden z najlepších. Problém je, že si to ešte stále nepamätá. Amnézia, ktorú utŕžil Jason Bourne (Matt Damon) na začiatku The Bourne Identity  pretrváva aj počas jeho druhého dobrodružstva podľa rovnomenného románu Roberta Ludluma. Na konci prvého dielu Bourne varoval CIA, že pokusy ho kontaktovať alebo prenasledovať budú mať následky - napriek tomu je jeho život s Marie (Franka Potente) stále plný ukrývania sa a neustáleho pohybu po všetkých častiach sveta. Avšak prekazená akcia CIA mení situáciu...

21:20 Pán prsteňov: Dve veže (The Lord of the Rings: The Two Towers), USA/Nový Zéland, 2002 (Prima)
Nad Stredozemou sa stmieva. Mraky sa sťahujú a všadeprítomné zlo cerí krvilačné tesáky. Len malá nádej bola zviazaná s Spoločenstvom Deviatich, ktorí vzali na seba nesplniteľnú úlohu. Spoločenstvo sa však rozpadlo a každý z jeho členov musí čeliť svojmu osudu. Človek, trpaslík a elf podnikajú hon na záchranu svojich malých priateľov, zatiaľ čo Frodo a Sam, musia vstúpiť do srdca nepriateľského územia.

22:15 Päť jedov (Wu du), Hong Kong, 1978 (MGM)
Umierajúci učiteľ poverí svojho posledného žiaka k prevereniu piatich jeho bývalých študentov. Každého z nich naučil jednu zo špeciálnych taktík kung-fu: Stonožku, Hada, Škorpióna, Jaštericu a Žabu. Tento posledný študent, ktorý pozná z každého tohoto bojového štýlu niečo, sa musí spojiť ešte s jedným z výborných študentov, aby zničili tých zlých.
 
22:30 Mesto bohov (Cidade de Deus), Brazília/Francúzsko/USA, 2002 (Filmbox)
Hlavnou postavou filmu „Mesto bohov" nie je človek. Je ňou miesto. „Božie mesto" je časť mesta, v ktorej sa začali v 60.rokoch stavať domy pre chudobných ľudí, a z ktorej sa začiatkom 80.rokov stala jedna z najnebezpečnejších častí Rio de Janeira. Aby divákovi vyrozprával príbeh tohto miesta, film zachytáva príbehy mnohých postáv, všetky videné očami rozprávača. Tým je chudobný chlapec menom Buscapé, príliš slabý a vystrašený aby sa stal zločincom, ale dosť bystrý na to, aby sa uspokojil so zle platenou prácou.

             

11.4.
SOBOTA

13:10 Podivné dedičstvo (E poi lo chiamarono il magnifico), Taliansko/ Francúzsko/Juhoslávia, 1972 (Joj)
Posledným želaním otca na smrteľnej posteli je, aby jeho syn Joe išiel na divoký Západ a stal sa riadnym chlapom. Lenže mladík pohŕda zbraňami a bitkami, má rád básne a radšej sa bicykluje, ako jazdí na koni. Traja učitelia ho majú naučiť správať sa inak, ale nejde to. Až kým sa raz Joe nemusí brániť.

15:10 Milenci v roce jedna, Československo, 1973 (Joj plus)
Koniec vojny priniesol tým, ktorí sa ho dožili, nie len radosť, ale tiež vážne traumy z trýznivých zážitkov. Keď nadšený filmový amatér, pomerne ľahkomyseľný mladík Pavel  nakrúca plachú, do seba uzatvorenú Helenu, netuší, že ona má za sebou skúsenosť s koncentrákom. Vznikajúci milostný vzťah medzi nimi je preto krehký a ľahko zraniteľný.

20:00 Pán prsteňov: Návrat kráľa (Lord of the Rings: The Return of the King), USA/Nový Zéland, 2003 (Prima)
Nad Stredozemou sa zmráka. Brány temnej ríše Mordor sú otvorené a ako čierna záplava sa z nich valí obrovská armáda vedená samotným Sauronom. Má len jediný cieľ - zahubiť a zotročiť všetko živé. V ceste jej však stojí odvaha a chrabrosť bojovníkov z kráľovstiev Gondor a Rohan, ktoré sa museli spojiť v záujme záchrany ľudstva. Na ich čele bude stáť Aragorn, dedič gondorského trónu, a jeho verný priateľ, čarodejník Gandalf. Osudy ľudí, elfov, trpaslíkov a hobitov sú však aj v rukách Sama a Froda, ktorí na ceste do Mordoru vďaka zradnému Glumovi uviazli v priesmyku Cirith Ungol, stráženom obrovskou pavúčou Odulou. Podarí sa im dostať až k Hore osudu, kde jedine môžu zničiť obávaný Prsteň moci?

21:00 Zabitá neděle, Československo, 1969 (Čt2)
Celovečerný hraný debut režisérky Drahomíry Vihanové je nezúčastneným "záznamom" jedného dňa zo života priemerného muža na konci šesťdesiatych rokov minulého storočia, obrazom jeho fyzického i morálneho úpadku, ktorý je spôsobený predovšetkým bezvýchodiskovou spoločenskou situáciou, v ktorej sa nachádza. Snímka vznikla podľa novely Jiřího Křenka, ktorá bola odmenená v armádnej literárnej súťaži. Filmová verzia sa však pre svoj dekadentný a pesimistický pohľad na svet a na socialistickú armádu dostala do kín až dvadsať rokov po svojom vzniku.

21:25 Truman Show (The Truman Show), USA, 1998 (Čt1)
Truman Burbank (Jim Carey) takmer do svoji tridsiatich rokov netuší, že od narodenia žije v obrovských filmových ateliéroch a že je hviezdou televízneho seriálu s celosvetovou popularitou a vysokou sledovanosťou. Nad Trumanovým životom má naviac absolútnu kontrolu tvorca obľúbeného seriálu, režisér a producent Christof (Ed Harris). Najväčším problémom pre Trumana nakoniec nie je uvedomiť si pravý stav vecí, ale odhodlať sa opustiť falošný, avšak zároveň tak bezpečný a dokonalý svet...

22:30 Starý včelár, Československo, 1981 (Dvojka)
Televízny film, ktorý sa stretol s veľkým diváckym ohlasom už pri svojej premiére i pri reprezentácii na viacerých festivalových fórach, vznikol na motívy poviedok klasika slovenskej literatúry Jozefa Gregora - Tajovského. Starý včelár prináša sugestívne zamyslenie sa nad čistou dušou statočného prostého človeka, ktorý sa usiluje žiť čestne a nesebecky. Jeho vzťah k poriadku sveta a prírody odráža i jeho vzťah k ľuďom a životnú harmóniu dosahuje svojou schopnosťou žiť v súlade so svojím svedomím a mravnými zásadami. Režisér Miloslav Luther vytvoril na báze krehkej poviedky dramatické dielo plné poézie a nezabudnuteľných obrazov.

00:50 Hotel Rwanda (Hotel Rwanda), UK/Južná Afrika/Tal., 2004 (Čt1)
... Rozpráva príbeh dramatickej politickej situácie, ktorá v roku 1994 prerástla do ozbrojených stretov dvoch národov žijúcich na území jedného štátu. Konflikt Hutuov a Tutsiov v prvej polovici 90. rokov minulého storočia si vyžiadal mnoho strát na ľudských životoch. Podobné krízové situácie však rovnako dávajú vyniknúť najčistejším prejavom a vlastnostiam ľudských pováh. Z nich sa na jednej strane rodia hrdinovia, na strane druhej zradcovia. Jedným z hrdinov, ktorý vzišiel spomedzi ľudu v Rwandskej občianskej vojne, je aj Paul Rusesabagina (Don Cheadle).

             

12.4.
NEDEĽA

16:35 Pacho, hybský zbojník, Československo, 1975 (Markíza)
Slovenská komédia, ktorá rozpráva príbeh o  legendárnom hybskom zbojníkovi Pachovi, sa radí k divácky najúspešnejším filmom.  Pacho nie je historická postava. Je len modelom možného a vysnívaného zbojníka, ktorý okrem toho, že bohatým berie a chudobným dáva, neznáša krivdy a feudálny útlak. Častejšie ako svaly používa rozum. Vie si poradiť v každej situácii za pomoci sebe tak vlastnej šikovnosti a prešibanosti. So svojou družinou, pritom zažíva nevšedné dobrodružstvá. Rešpekt a obdiv nevzbudzuje len u mužov. Napriek tomu, že nepatrí záletníkom, ženy, nevynímajúc cisárovnú Máriu Teréziu, sa bijú o jeho priazeň... V hlavnej úlohe sa predstavil nezabudnuteľný Jozef Króner.

20:00 Kráľovstvo nebeské (Kingdom of Heaven), USA/Špan./UK/Nem., 2005 (Joj)
Režisér Ridley Scott je majster epického filmového rozprávania s hlbokým ľudským prežívaním, ako predviedol vo filmoch: "Gladiátor", "Blade Runner" a "Čierny jastrab zostrelený". Vo filme "Kráľovstvo nebeské" sa púšťa do križiackych výprav - 200 rokov kolízie medzi Európou a Východom - aby rozprával príbeh mladého Francúza, ktorý nachádza svoj osud v rytierskom stave a žije tak, aby bol tohto veľkolepého titulu hodný.

20:00 Zapomenuté světlo, Česko, 2006 (Čt1)
Príbeh dedinského farára, ktorý bojuje s úradníkmi aj vyššími cirkevnými predstaviteľmi za záchranu kostola, sa odohráva na sklonku osemdesiatych rokov. Pre farára Holého predstavuje viera v Boha neotrasiteľnú hodnotu a navyše zápasí s pocitom vlastnej zbytočnosti a bezmocnosti pri stretnutí s chorobou milovanej Marjánky. Rovnako bezmocný je i pred socialistickým režimom, ktorý arogantne likviduje hmotné aj duchovné hodnoty.

22:20 Žiť, (Ikiru), Japonsko, 1952 (Čt2)
Najznámejší japonský režisér Akira Kurosawa vytvoril svojím filmom "Žiť" dielo hlbokého humanizmu a porozumenia pre človeka, ktorému vedomie vlastnej smrteľnosti umožní mysticky prezrieť, pochopiť a precítiť lásku k životu.

00:40 Wyatt Earp (Wyatt Earp), USA, 1994 (Markíza)
Šerif Wyatt Earp (Kevin Costner) sa rozhodol urobiť poriadok na divokom západe. Spolu s bratmi plánuje vyčistiť Dodge City a Tombstone od zločineckých bánd. Jeho nepriateľom však férovosť nič nehovorí a v boji používajú aj tie najpodlejšie prostriedky. Western Lawrence Kasdana.


HIT TÝŽDŇA
Voľbu nechávam na vás. Nádielka je pestrá a nebolo by fér vypichnúť iba jeden titul. Preto si nájdite ten vám najmilší.


sHIT TÝŽDŇA

9.4.
ŠTVRTOK
23:30 Votrelec vs. Predátor (AVP: Alien Vs. Predator), USA/Kan./Nem, 2004 (Joj)
Satelity zachytili 600 metrov pod antarktickým ľadom silný zdroj energie. Preto sa milionár Bishop Weyland (jeho meno je jediný príjemný odkaz na pôvodných votrelcov) rozhodne dať dohromady tým ľudí, ktorí by sa za normálnych okolností asi nestretli, a vydať sa s nimi preskúmať tento jav. Keď dorazia na ľadovec, zistia, že je až po ten záhadný zdroj energie vyhĺbený dokonale okrúhly tunel. Výprava je celá začudovaná, ale informovaný divák už vtedy vie, že dieru vypálili do snehu predátori z vesmíru. Tak výprava vlezie rovno dole (to je predsa úplne logické, nie?) tam objavia pyramídu (nie, vážne) popísanú egyptskými hieroglyfmi, aztéckymi symbolmi (fakt!) a kambodžskými obrázkami. Keď už sú tam, tak si ju dobre obzrú zvonka aj zvnútra a pritom spustia mechanizmus, ktorý ich uzamkne vo vnútri. Zistia, že predátori sú dávni bohovia, ktorých uctievali naši predkovia a že si na Zem doviezli dokonalú korisť - votrelcov, aby na nich raz za sto rokov mohli usporiadať lov. Výprava chce z pyramídy utiecť, to však nie je možné. Ale vtedy už sú prítomní aj predátori a votrelčie vajíčka sú na ceste k ľuďom. Show sa môže začať.


autor Tomáš Daneček 6.4.2009
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.