TV TIPY 8.3. - 14.3. 2010

TV TIPY 8.3. - 14.3. 2010

VOD recenzia



8.3.
PONDELOK

22:10 Ospalá diera (Sleepy Hollow), USA, 1999 (Čt1)
Na konci 18. storočia povolajú mladého detektíva Ichaboda (Johnny Depp) k novému prípadu. Nadriadení ho pošlú do odľahlého mestečka - Ospalá diera. Poveria ho odhalením páchateľa série záhadných vrážd. Miestny obyvatelia ich pripisujú bezhlavému jazdcovi. Mysteriózny thriller Tima Burtona (Veľká ryba).


9.3.
UTOROK

20:15 Butch Cassidy a Sundance Kid (Butch Cassidy and the Sundance Kid), USA, 1969 (Joj Plus)
Rok 1900, Divoký západ. Banditi Butch a Sundance sa rozhodnú prepadnúť slávny Union Pacific Express - a to hneď dvakrát za sebou. Po prvý krát ide všetko podľa plánu, ale pri druhom pokuse ich prekvapia strážcovia zákona. Od tej doby sú na úteku a všemožne sa snažia zahladiť stopy. Legendárna dvojica gangstrov v interpretácii Paula Newmana a Roberta Redforda.

23:40 A teraz o niečom úplne inom (And Now for Something Completely Different), UK, 1971 (Čt2)
Výber najlepších skečov kultovej komediálnej skupiny Monty Python, ktorá sa preslávila nielen seriálom BBC Monty Python´s Flying Circus (Monty Pythonov Lietajúci cirkus), ale aj nezabudnuteľnými celovečernými fraškami ako Život Briana či Monty Python a Svätý Grál. Nekompromisný humor, absurdné situácie a absolútna strata politickej korektnosti Vás určite zdvihnú zo sedadiel.

TV tipy 8.3. - 14.3. 2010 TV tipy 8.3. - 14.3. 2010 TV tipy 8.3. - 14.3. 2010

10.3.
STREDA

20:15 Božská relikvia (Longxiong hudi), Hong Kong, 1987 (Jednotka)
Jackie Chan hrá bývalého speváka, teraz dobrodruha, ktorý nájde v púšti starobylú zbraň. Tá údajne patrila do výzbroje bohov. O tú majú však stále záujem strážcovia zbraní, príslušníci nebezpečnej sekty. Tí unesú jeho bývalú priateľku Lorelei. Jej snúbenec, inak Jackieho starý priateľ, sa obráti na Jackieho o pomoc, keďže únoscovia chcú Jackieho prinútiť, aby im vydal všetky zbrane, a to za každú cenu.

20:25 Príbeh z Bronxu (A Bronx Tale), USA, 1993 (Film+)
Calogero má 9 rokov keď sa uliciach Bronxu stal svedkom vraždy. Stál za ňou miestny boss mafie Sonny. Calgero však policajtom nič neprezradí a následne sa medzi chlapcom a mafiánom vyvinie priateľstvo. S tým však nesúhlasí chlapcom otec. Film je režijným debutom Roberta De Nira.

00:05 Eros (Eros), USA/ Taliansko/ Hong Kong/ Čína, 2004 (Čt2)
Film s troma poviedkami o láske a sexualite od troch skvelých režisérov s rôznym rukopisom: Michelangelo Antonioni, Steven Soderbergh, Wong Kar-wai. Prvá (Nebezpečný vývoj vecí) je príbehom o trojuholníku medzi manželským párom a mladou ženou na pobreží Tuscany. Rovnováha je o marketingovom riaditeľovi, ktorý je v práci pod veľkým tlakom. Počas návštev svojho psychiatra pátra po možných dôvodoch, prečo sa jeho stres prejavuje v opakujúcich sa erotických snoch. Tretí film (Ruka), odohrávajúci sa v 60. rokoch, rozpráva o prvotriednej prostitútke, ktorá si začala nevšedný milostný románik so svojim krajčírom. Film bol úspešne uvedený v rámci medzinárodného filmového festivalu v Benátkach a na medzinárodnom filmovom festivale v Toronte.


11.3.
ŠTVRTOK

23:55 Fanfán Tulipán (Fanfan la Tulipe), Taliansko/ Francúzsko, 1952 (Doma)
Režisér Christian-Jacques a Gina Lollobrigida sa v priebehu jednej noci preslávili dejovo hutným dobrodružným filmom Fanfán Tulipán, ktorý dosiahol v danej dobe veľký finančný úspech. Režisér získal za film na MFF v Cannes v roku 1952 Cenu za réžiu a na MFF v Berlíne získal film v tom istom roku cenu Strieborný medveď. Hviezdou filmu však zostáva romantický rebelant Gérard Philipe s nezameniteľným temperamentom a neodolateľným šarmom.

TV tipy 8.3. - 14.3. 2010 TV tipy 8.3. - 14.3. 2010 TV tipy 8.3. - 14.3. 2010

12.3.
PIATOK

21:15 Dobrý ročník (A Good Year), USA, 2006 (Joj)
A Good Year nás privádza do jednej vinice, ktorú neúspešný londýnsky bankár Max Skinner (Russell Crowe) zdedí po svojom strýkovi Henrym (Albert Finney). Také príjemné veci sa občas stávajú – pokiaľ však na ich príjemnosť pozeráme len cez rubínový mok podávaný neskoro popoludní v kruhu priateľov, drina pri práci na vinici je vec druhá. Pôvodný Maxov plán bol "skontroluj a predaj". Lenže plán hneď nabral trhliny. Spomienky na nevinné detstvo, opojná krása večerov v Provence a pôvabná Fanny (Marion Cotillard) povážlivo pohnú Maxovými záujmami.

21:00 Pravidlá muštárne (The Cider House Rules), USA, 1999 (Filmbox)
Homer strávil celý svoj život za múrmi sirotinca, kde sa stal žiakom doktora Larcha – muža, ktorý Homera naučil nie len ako byť vynikajúcim lekárom, ale aj ako byť dobrým človekom, ktorý vie, čo je správne. Homer pochopí, že život nie je iba v ordinácii a rozhodnutý ísť do veľkého sveta. Za svojim snom odíde s mladým párom Wallym a Candy, ktorí prišli doktora Larcha požiadať o bezpečný, ale ilegálny potrat.


13.3.
SOBOTA

11:00 Proces H – den první, Česko, 2009 (Čt2)
Dokumentárna séria Proces H (10 × 52 min.) sa v prvom diele zaoberá prípravami a historickými súvislosťami „najväčšieho politického procesu“, ako ho nazval historik Karel Kaplan. Jeho hlavným účelom bolo vyvolávanie nenávisti pracujúceho ľudu, ako si komunisti predsavzali v prípravných fázach procesu.

20:05 Až přijde kocour, Československo, 1963 (Dvojka)
Český poetický film odohrávajúci sa v malom meste, kam príde kúzelník - majiteľ zázračného kocúra, pod zrakom ktorého sa verejne prejavujú starostlivo skrývané ľudské slabosti a charaktery. Rozprávkový príbeh pre dospelých sa odohráva v malom mestečku, ktoré akoby vypadlo z rozprávky. Starý kastelán Oliva pozoruje z veže dianie v meste a predstavuje divákovi niektoré typické postavy mestečka. Každý z nich žije vlastným životom a svoje sny a ideály. Do mesta prichádza kúzelník, ktorý akoby vypadol z oka Olivovi, a privádza si so sebou krásnu asistentku Dianu a okuliarnatým kocúrom Mourkom.

21:15 Kliatba zlatého kvetu (Man cheng jin dai huang jin jia), Čína/ Hong Kong, 2006 (Čt1)
Čína, desiate storočie. V podvečer festivalu Chong Yang zlaté kvety zaplnia cisársky palác. Cisár (Chow Yun Fat) sa neočakávane vracia so svojím druhým synom, princom Jai. Zámienkou je, že chce sviatky osláviť so svojou rodinou, ale keďže vzťahy medzi cisárom a chorľavou cisárovnou (Gong Li) sú chladné, je to zámienka falošná. Cisárovná a jej nevlastný syn, korunný princ Wan udržiavajú už roky nezákonný pomer. Wan sa cíti uväznený a jeho snom je ujsť s jeho tajnou láskou, dcérou cisárskeho lekára, Chan z paláca.

22:25 Čierna noc – Október 1961 (Nuit noire, 17 octobre 1961), Fr., 2005 (Dvojka)
Príbeh sa odohráva na pozadí krvavých udalostí zo 17.októbra 1961. Vtedy parížska polícia brutálne zakročila proti demonštrujúcim Alžírčanom. V Alžírsku, ktoré bolo pod správou Paríža, v tom období zúrila vojna a príslušníci odboja sa ju snažili preniesť aj na územie Francúzska. Demonštranti v Paríži však protestovali proti obmedzovaniu ich slobody vo Francúzsku. Počas nočného zásahu polície zavraždili údajne 50 až 200 Alžírčanov. Pri predchádzajúcich ozbrojených útokoch príslušníkov alžírskeho odboja FLN prišlo o život 30 policajtov. Francúzske úrady postup polície dodnes neobjasnili...vyšetrovanie bolo zastavené.

01:20 Hard Boiled (Lashou shentan), Hong Kong, 1992 (Joj)
Obyvateľov Hongkongu terorizujú nebezpeční gangstri z brutálnych triád na čele s odporným Mad Dogom. Policajný inšpektor Yuen sa zaprisahá, že prehnité podsvetie zničí. Na pomoc mu prichádza tajný agent Tony. Obaja muži sú síce oddaní rovnakému poslaniu, ale sú zvyknutí postupovať každý inak, Yuen je razantný a nekompromisný, jeho praktiky sú mimoriadne razantné, v porovnaní s ním je Tony pokojnejší a chladnokrvnejší. Napokon však spoja svoje sily, aby sa pokúsili vyhrať boj proti nenávidenému nepriateľovi.

TV tipy 8.3. - 14.3. 2010 TV tipy 8.3. - 14.3. 2010 TV tipy 8.3. - 14.3. 2010

14.3.
NEDEĽA

19:15 Škandál v katolíckej škole (The Dangerous Lives ...), USA, 2002 (Filmbox)
Ak niečo Francis a Tim skutočne nenávidia, tak je to predovšetkým ich katolícka škola a prísny režim v nej. A stelesnením všetkého zlého je pre nich najprísnejšia sestra zo všetkých Assumpta. Bystrým a rebelujúcim dospievajúcim chlapcom však momentálne celú záležitosť sťažuje nielen nuda na internáte a prísni učitelia, ale najmä dotieravé búrky hormónov. A tak ideálnym ventilom pre vynútené potláčanie pocitov sa stáva Francisov poznámkový blok, ktorý sa pomaly ale isto premieňa na kontroverzný komiks. 

22:00 Babel (Babel), Fran./USA/Mexico, 2006 (Film+)
Posledný z trojice filmov Alejandra Gonzálesa Iñárritu (pre pripomenutie, predchádzajúce sú: Amores Perros: Láska je kurva, 21 gramov) uzatvára trilógiu (o) ľudskosti. Film, opäť, pozostávajúci z trojice príbehov, oddelených tentoraz oceánmi a spojených mávnutím motýlích krídel. Teória anglicky označovaná ako „butterfly effect“ hovorí, že mávnutie krídel motýľa na jednom mieste (v Andách) spôsobí tsunami na mieste inom (v Japonsku). Aj v Babel stál na počiatku všetkého nepatrný akt, gesto vďaky – darovaná puška.

23:00 Ako tvrdí Pereira (Sostiene Pereira), Port./Tal./Fran/, 1996 (Čt2)
Lisabon 1938: v Portugalsku panuje Salazarov fašistický režim, za hranicami zúri občianska vojna. Starnúci Pereira (Marcello Mastroianni) je redaktorom prorežimných novín "Lisboa". O politiku sa už dlho nezaujíma, stará sa len o svoju kultúrnu stranu. Keď hľadá autora, ktorý by preňho pripravoval portréty slávnych zomretých spisovateľov, spozná mladého Monteira Rossiho (Stefano Dionisi), ktorý je zamilovaný do istej pôvabnej komunistky. Pereira sa celý život staral len o literatúru. Nastupujúcu tvrdú diktatúru, ktorá neľútostne likviduje svojich nepriateľov, vníma len akosi okrajovo. Až Monteiro Rossi, ktorý vstúpi do jeho života celkom nečakane, ho prinúti začať vnímať svet okolo seba a svoje miesto v ňom.


autor Tomáš Daneček 8.3.2010
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.