TV TIPY 12.7. - 18.7. 2010

TV TIPY 12.7. - 18.7. 2010

VOD recenzia



12.7.
PONDELOK

23:10 Volanie mora (Mar adentro), Špa./ Fran./Taliansko, 2004 (Filmbox)
Stačil jeden dlhý pohľad inam, na ňu, jedna nepozornosť a skok do ustupujúceho mora zmenil život Ramóna Sampedra (Javier Bardem) na nepoznanie. Pri skoku hlavou vpred si nezlomil väz, ani neupadol do bezvedomia, ani sa neutopil. Ostal žiť, so spomienkou na celý predchádzajúci život, pripútaný na posteľ ochrnutý. Celých 28 rokov 4 mesiace a niekoľko dní hľadal legálnu cestu preč z tohto sveta. Celých 28 rokov 4 mesiace a niekoľko dní ho v tomto snažení podporovali ľudia, ktorí ho milovali, ktorým na ňom záležalo, ktorí obetovali vlastné životy a robili všetko pre to, aby bol ten jeho aspoň o niečo lepší.  

22:00 Transylvánia (Transylvania), Francúzsko, 2006 (Dvojka)
Do Transylvánie, srdca Rumunska, prichádza Zingarina, aby hľadala svojho milovaného muža. Zoznámila sa s ním vo Francúzsku, jedného dňa však zmizol bez vysvetlenia. Mladá žena, sprevádzaná priateľkou Marie, sa vydáva telom i dušou na romantickú cestu po fascinujúcej krajine. Avšak keď svojho bývalého milenca nájde, ten ju brutálne odmietne. Nešťastná Zingarina, zmietaná úzkosťou, utečie aj od Marie a vydá sa napospas novým neznámym krajom. Tu sa zoznámi s osamelým Čangalom, človekom ako ona – bez hraníc a bez záväzkov.


13.7.
UTOROK

21:00 Princezná  a bojovník (Der Krieger und die Kaiserin), Nem., 2000 (Filmbox)
Osudy Boda, nezamestnaného bývalého vojaka a Sissi, sestričky na psychiatrii, sa jedného dňa pretnú vďaka dopravnej nehode na ulici Wuppertalu. Potom sa stretnú znovu: v banke, a to zrovna behom lúpeže... Inými slovami by sa dal film opísať ako príbeh ľudí, ktorí si museli najprv vzájomne zachrániť život, aby sa mohli do seba zamilovať.

22:00 Ten športový život (This Sporting Life), Veľká Británia, 1963 (Dvojka)
Adaptácia rovnomenného románu Davida Storeya, predstaviteľa hnutia "mladých rozhnevaných mužov". Príbeh drsného baníka Franka zo severoanglického Yorkshiru, ktorý sa vďaka rugby stane športovou hviezdou. Hoci na štadióne slávi úspechy a okolie kvôli športovým výkonom toleruje jeho hrubosť, v ľúbostnom živote nenachádza naplnenie. Má síce pomer so svojou domácou, vdovou Hammondovou, tá však napriek milostnej afére odmieta akékoľvek city. Frankova impulzívnosť napokon vedie k ich tragickému rozchodu a Frankovi zostáva v živote jediná istota - svet rugby, v ktorom je rešpektovaný len natoľko, ako jeho posledný gól.

22:05 Keď stíchli trúbky (When Trumpets Fade), USA/ Maďarsko, 1998 (Čt1)
Snímka patrí medzi realisticky poňaté vojnové diela, pokračujúce v trende, ktorý odštartovala Spielbergova dráma "Zachráňte vojaka Ryana" (aj keď v tomto prípade to tak úplne neplatí, pretože oba filmy vznikali približne v rovnakej dobe). Anglický režisérsky veterán John Irvin (nar. 1940), ktorý už mal s vojnovým žánrom predchádzajúce skúsenosti ("The Dogs os War" - 1981, "Hamburger Hill" - 1987), nakrúcal v maďarských exteriéroch a budapeštianskych štúdiách a v súlade s realistickým ladením použil predovšetkým neopozerané herecké tváre.

TV tipy 12.7. - 18.7. 2010 TV tipy 12.7. - 18.7. 2010 TV tipy 12.7. - 18.7. 2010

14.7.
STREDA

20:30 Nezmieriteľní (The Unforgiven), USA, 1960 (MGM)
Je to divoký kraj, iba nedávno skončili boje s indiánmi a sú ešte v živej pamäti. Vedľa seba tu žijú rodiny Zacharyovcov a Rowlinsovcov, ktoré by susedské vzťahy chceli premeniť v príbuzenské. Ale vtedy začne kraj obchádzať záhadný starec, ktorý prehlasuje, že Rachel Zachary (Audrey Hepburn) je indiánka. Dokonca sami Kiowovia prichádzajú k Zacharyovcom a žiadajú Rachelinho brata Bena (Burt Lancaster), ktorý je hlavou rodiny, aby im dievča vydal. Ben odmieta. Avšak to, čo sa zdalo byť len zlou fámou, a o čom nemali poňatie ani Rachel ani jej bratia, o čom vedela len ich matka, sa ukáže byť skutočnosť.

20:30 Vtáčik (Pajarico), Španielsko, 1997 (Čt2)
Príbeh 10 ročného chlapca Manuela, ktorý je "uprataný" k príbuzným na vidiek v Murcii na dobu, keď rodičia v Madride vybavujú náležitosti svojho rozvodu, nakrútil jeden z najväčších španielskych režisérov Carlos Saura podľa vlastného románu Pajarico Solitario (Osamelý vtáčik).

22:40 Norimberský proces (Judgment at Nuremberg), USA, 1961 (MGM)
Film režiséra Stanleyho Kramera je klasickým dielom, ktoré sa pokúša vyrovnať s neľahkou otázkou: aký podiel nesú jednotliví "obyčajní" ľudia na zverstvách druhej svetovej vojny, a  na každom totalitnom politickom systéme? Ako ideálny sa v tomto smere ukázal žáner súdnej drámy. Napriek faktu že sa väčšina deja odohráva v uzatvorenom priestore súdnej siene, nestráca film ani na chvíľu strhujúce tempo.


15.7.
ŠTVRTOK

20:30 Bojové hry (WarGames), USA, 1983 (MGM)
Mladý počítačový génius sa napojí na program s vojnovými hrami a spustí hru Globálna termonukleárna vojna. Zistí však, že v skutočnosti spustil vojenský program Pentagónu a pokiaľ ho včas nezastaví, vypukne jadrová vojna.

21:00 Najlepší športovec storočia (Sportman van de Eeuw), Hol./Švéd./ Nemecko, 2006 (Čt2)
V roku 2000 sa schádzajú odborníci, aby zvolili holandského športovca storočia. Sake Wiarda menuje športovca menom Taeke Jongsma, ktorého nikto z prítomných nepozná a ktorý vraj vynikol v nezvyčajnom športe - sedení na kole. Poetická tragikomédia o jednom ľudskom osude prerastá v originálnu úvahu debutujúceho režiséra.

22:40 Nepohodlný (The Constant Gardener), USA/UK/Kanada, 2005 (Doma)
Na odľahlom území severnej Kene sa nájde mŕtvola brutálne zavraždenej aktivistky Tessy Quayle. Tessin sprievodca, miestny lekár, ktorému sa podarilo uniknúť, má dôkazy týkajúce sa tohto zločinu. Členovia Britskej vyššej komisie predpokladajú, že pozostalý vdovec, ich mierne strojený a neambiciózny kolega Justin Quayle, ponechá nepríjemnú záležitosť v absolútnej diskrétnosti. Neboli by ďaleko od pravdy, avšak spomienky na ženu vyburcujú Justína vykonať po prvý raz vo svojom živote, aj vo svojej diplomatickej kariére rozhodujúci čin.

TV tipy 12.7. - 18.7. 2010 TV tipy 12.7. - 18.7. 2010 TV tipy 12.7. - 18.7. 2010

16.7.
PIATOK

20:00 Spy Game (Spy Game), Veľká Británia/ USA, 2001 (Prima)
Píše sa rok 1991 a veterán služby v CIA Nathan Muir je posledný deň v službe pred odchodom do penzie, keď sa dozvedá, že jeho niekdajší chránenec Tom Bishop sa dostal do vážnych problémov. Je v čínskom väzení, obvinený zo špionáže a má do 24 hodín zomrieť. Z obáv pred medzinárodným incidentom sa od neho CIA dištancuje. Všetko teraz závisí od Muira. V organizácii CIA sú už vo vedení príslušníci mladšej generácie a ľudia „zo starej školy“ ako je Muir, boli odsunutí na vedľajšiu koľaj. Muir preto musí hľadať cesty, ako sa dostať ku všetkým potrebným informáciám o Bishopovom prípade a preľstiť organizáciu, pre ktorú tak dlho a obetavo pracoval.

20:30 Pán Majestyk (Mr. Majestyk), USA, 1974 (MGM)
Vince Majestyk nie je pre políciu nepopísaným listom. Predtým, ako prišiel do Colorada, aby sa pokúsil pestovať melóny, mal v Kalifornii stret zo zákonom. Preto sú kapitán McAllen a jeho úradníci ochotní Majestyka okamžite zatvoriť, keď na neho malý podvodník Bobby Kopas upozorní. Majestyk dal totiž tomuto vtáčikovi jasne najavo, že s ním nie sú žarty. Vo väzení sa Vince stretáva s obávaným mafiánom Frankom Rendom. Keď sú obaja prevážaní do štátnej väznice, prepadnú Rendovi ľudia autobus a pokúsia sa svojho bossa oslobodiť.

22:15 Znamenia (Signs), USA, 2002 (Joj)
Hlavným hrdinom príbehu je Graham Hess (Mel Gibson) bývalý reverend, ktorý po nečakanej tragickej smrti svojej ženy stratil svoju vieru. Teraz žije so svojimi dvomi deťmi Morgan, Bo a s mladším bratom Merrillom v ústraní na hospodárskej farme. Grahamove depresiou poháňané bežné dni, ale čaká zmena. Pohľadom na 150 metrové piktogramové znamenie v blízkom kukuričnom poli to všetko len začína. Čudné správanie psov, zvláštne nočné návštevy nadpozemsky rýchlych bytostí, Grahamov beznádejný pocit ešte viac prehlbujú. Thriller M. Night Shyamalan (Šiesty zmysel).

00:50 Deti Duny 1/3 (Children of Dune), Nemecko/ USA, 2003 (Joj Plus)
Po zvrhnutí rodu Harkonnenov vládu nad planétou Arrakis preberá rod Atreidov. Príbeh odzrkadľuje politiku, mocenské túžby a intrigy v svete, kde je najvzácnejšou látkou korenie Melanž, ktoré sa nachádza v celom vesmíre jedine na planéte Arrakis - na Dune. Adaptácia pokračovania slávneho sci-fi románu Franka Herberta nadväzuje na minisériu DUNE(2000). Dej pokrýva obsah kníh Dune Messiah (Spasiteľ Duny) a Children of Dune (Deti Duny).


17.7.
SOBOTA

20:05 Panna zázračnica, ČSSR, 1966 (Dvojka)
Surrealistická adaptácia rovnomennej novely Dominika Tatarku. Film zachytáva život mladej generácie umelcov, formujúcej sa uprostred vojny. Anabella - mladé krásne dievča sa zoznámi so skupinou priateľov, rozochvieva v nich túžby, stane sa predmetom ich predstáv. Očarení jej "zázračnosťou" však nevidia Anabellin smútok, ktorý vyústi v jej tragický koniec.

20:35 Tanec s vlkmi (Dances with Wolves), USA, 1990 (Čt1)
Poručíka Johna Dunbara prevelia do najvzdialenejšej pevnosti na západnej hranici. Stane sa jej jediným obyvateľom. Samota mu otvorí oči, až napokon začne vnímať svet okolo seba. Spriatelí sa osamelým vlkom a pokúša sa nadviazať kontakt s Indiánmi. Zapáči sa mu ich harmonický život a sám v tomto spôsobe života nachádza zmysel svojej ďalšej existencie.

21:35 Skrotená hora (Brokeback Mountain),USA, 2005 (Markíza)
Príbeh lásky a priateľstva od oscarového režiséra Anga Leeho. Film rozpráva milostný príbeh dvoch mladých mužov, rančera a kovboja, ktorí sa poznali v lete roku 1963 a stali sa priateľmi na celý život. Prežili mnoho radosti i tragédii, vďaka ktorým poznali slabosť a silu lásky. Ennis Del Mar a Jack Twist sa zoznámia vo Wyomin-gu, kde pracujú ako kovboji na hore Brokeback.

22:20 Apocalypto (Apocalypto), USA, 2006 (Markíza)
Veľkolepý projekt Mela Gibsona rozpráva o starobylej ríši Mayov a jej zániku. Mayovia boli na svoju dobu neobyčajne inteligentní, zaoberali sa poľnohospodárstvom, architektúrou, matematikou či astronómiou. Pôvod tejto kultúry, ktorej odkaz siaha až do dnešných dní, a jej náhla deštrukcia sú dodnes opradené mnohými tajomstvami. Apocalypto predstavuje jednu z teórií o mayskej civilizácii, zobrazenú prostredníctvom príbehu z rozsiahlej ríše. Ide o vôbec prvé filmové spracovanie neobjasnenej záhady.

23:50 Nabiť a zabiť (Lucky Number Slevin), USA, 2006 (Jednotka)
Slevinovi sa práve teraz veľmi nedarí. Vyhodili ho z práce, okradli ho a navyše pristihol svoju priateľku, ako si to rozdáva s neznámym chlapíkom v ich posteli. Ale to je iba smiešny začiatok, všetko bude ešte oveľa horšie... Aby sa dostal z tohto všetkého požičia si od svojho priateľa Nicka Limesa v New Yorku byt, zatiaľ čo ten je mimo mesta. New York je nebezpečné miesto na život, s podsvetím plným kriminálnikov a gangstrov. Ale dvaja z nich sú najrešpektovanejší, sú to tvrdí gangstri starej školy: Rabbi a Boss.

TV tipy 12.7. - 18.7. 2010 TV tipy 12.7. - 18.7. 2010 TV tipy 12.7. - 18.7. 2010

18.7.
NEDEĽA

20:00 Madisonské mosty  (The Bridges of Madison County), USA, 1995 (Doma)
Po smrti Francescy Johnsonovej (Meryl Streep) sa jej deti dozvedia, že mala mimomanželský pomer. Najskôr ich to šokuje, ale neskôr si uvedomia pravdu: matka uprednostnila rodinu pred osudovou láskou. Románik z roku 1965 bol silnejší ako čokoľvek v jej živote. Romantická dráma režiséra a herca v hlavnej úlohe Clinta Eastwooda.

22:30 Bublina (Bubble), USA, 2005 (Čt2)
Nová pracovníčka vo fabrike na výrobu bábik Rouse sa spriatelí s Marthou a požiada ju, aby jej postrážila malú dcérku, pretože chce ísť na rande. Martha však zistí, že ten s kým ide Rouse von, je ich kolega Kyle. A tak vzniká zvláštny trojuholník...v jeho centre sa ocitne vražda. Film Stevena Soderbergha.

01:30 Expres foto (One Hour Photo), USA, 2002 (Joj)
Seymour Parrish je čudák na pohľadanie. Ale na fotky je expert akého tak ľahko nestretnete. Hoci má úžasné vedomosti o modernej fotografii, už dvadsať rokov vyvoláva fotky vo fotolabe obchodného domu. Ale aj to sa stáva...Horšie je, že sa cíti osamelý a má pocit, že jeho život je život pod psa. Doslova z nudy sa preto začne zaujímať o život jedného z najčastejších zákazníkov fotolabu - rodiny Yorkinovcov, ktorá sa zdá byť perfektnou.

HIT TÝŽDŇA

17.7.
SOBOTA

20:05 Panna zázračnica, ČSSR, 1966 (Dvojka)
Surrealistická adaptácia rovnomennej novely Dominika Tatarku. Film zachytáva život mladej generácie umelcov, formujúcej sa uprostred vojny. Anabella - mladé krásne dievča sa zoznámi so skupinou priateľov, rozochvieva v nich túžby, stane sa predmetom ich predstáv. Očarení jej "zázračnosťou" však nevidia Anabellin smútok, ktorý vyústi v jej tragický koniec. Čítajte viac


autor Tomáš Daneček 12.7.2010
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.