DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



V dnešnom prehľade nosičov prevládajú vysoko nenáročné oddychové tituly, zoznam však ako-tak zachraňuje oceňovaná britská snímka Škola života či hviezdne obsadená zábava Muži, čo čumia na kozy.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

ŠKOLA ŽIVOTA
Píše sa rok 1961 a atraktívna, chytrá šestnásťročná študentka Jenny (C.Mulligan) počúva platne Juliette Greco, ochutnáva počiatky ženstva, sníva o výnimočných zážitkoch a živote zahalenom do cigaretového dymu “gauloisiek”. Vitajte v povojnovom, predbeatlesovskom Londýne v dobe, kedy upäté malomeštiacke pomery dávajú len ťažko tušiť, že zlaté šesťdesiate už klopú na dvere… Jenny vyrastá na londýnskom predmestí v priemernej britskej rodine a už sa nemôže dočkať, až začne skutočný dospelý život. Dovtedy zostáva usilovnou študentkou, ktorá vyniká nad svojimi vrstovníčkami a sníva o univerzite v Oxforde. Jej malomeštiacky život sa ale jedného daždivého dňa zásadne zmení, keď stretne charizmatického, svetáckeho tridsiatnika Davida (P. Sarsgaard). Ten si Jenny získa rovnako ľahko ako jej konzervatívnych rodičov Jacka (A. Molina) a Marjorie (C. Seymour), ktorí potom veľkoryso prehliadajú akékoľvek námietky proti trochu staršiemu nápadníkovi ich milovanej dcéry. Doterajšie tradičné vzdelávanie Jenny je nahradené Davidovou vlastnou výučbou...

MUŽI, ČO ČUMIA NA KOZY
Vynikajúce filmové, komické spracovanie, inšpirované bestsellerom Jona Ronsona. Reportér Bob Wilton (Ewan McGregor) sa v honbe za veľkým príbehom dostáva do boja medzi dvomi utajenými jednotkami americkej armády. Na jednej strane je špeciálna jednotka s novou metódou boja a schopnosťou čítať myšlienky nepriateľovi, prechádzať stenami a dokonca zabiť kozu svojím pohľadom a na druhej strane sú super vojaci pod velením dezertéra Larryho Hoopera (Kevin Spacey). Čo z týchto bizarných udalostí je skutočnosť a čo fikcia?

ROBIN HOOD (režisérsky zostrih)
Britské ostrovy neboli v 13. storočí optimálnym miestom na život. Už tak chudobná krajina ešte financovala ambiciózne križiacke výpravy svojho kráľa Richarda. V radoch jeho vojsk hájil problematickú česť Anglickej koruny aj bezmenný lukostrelec Robin (Russell Crowe). Ten sa stane očitým svedkom smrti kráľa pri obliehaní francúzskeho hradu a spolu s niekoľkými kumpánmi sa na vlastnú päsť rozhodne po rokoch trmácania sa svetom dostať čo najrýchlejšie domov, do Anglicka. Ocitá sa v kniežatstve Nottingham, ktoré ovláda bezškrupulózny šerif (Matthew Mcfadyen). Málokto sa mu dokáže vzoprieť, jednou z výnimiek je Lady Marion (Cate Blanchett), ktorá spravuje panstvo svojho svokra (Max von Sydow), zatiaľ čo jej muž bojuje za kráľa. Situácia sa po Richardovej smrti ešte zhorší, na trón nastúpi slabý kráľ Ján s dvorným šepkárom Gisbornom (Mark Strong), ktorý tajne zosnuje francúzsku inváziu do krajiny. Vo chvíli najväčšej núdze ale prichádza doba hrdinov. Hrdinov ako je Robin. Muž, ktorý sa pokúsil naplniť prázdne pojmy ako právo, spravodlivosť a národná hrdosť.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

SÚBOJ TITANOV
Súboj titanov je príbehom boja o moc, v ktorom sa postavia ľudia proti kráľom a králi proti bohom. Boj medzi samotnými bohmi môže zničiť celý svet. Perseus (Sam Worthington) – syn boha vychovávaný človekom – neuspeje v záchrane svojej rodiny pred Hádom (Ralph Fiennes), pomstychtivým bohom podsvetia. Keď už nemá čo stratiť, rozhodne sa pre nebezpečnú misiu, cieľom ktorej je zničiť Háda skôr, než sa jemu podarí zničiť Dia (Liam Neeson), a tak rozpútať peklo na zemi. Perseus sa s vernými spolubojovníkmi vydáva na nebezpečnú cestu hlboko do zakázaných svetov. Musí sa stretnúť s pekelnými démonmi a desivými obludami. Zvíťaziť môže iba vtedy, ak prijme svoju božskú silu, vzoprie sa vyššej moci a svoj osud vezme do vlastných rúk.

ŽENY V POKUŠENÍ
Štyridsiatnička Helena, uznávaná odborníčka na manželské problémy jedného dňa zisťuje, že sa dostala do situácie, aké rieši so svojimi pacientmi. Jej doteraz milujúci a milovaný manžel je pristihnutý in flagranti s mladšou ženou a Helena čoskoro bezradne stojí na prahu nového života. Dvadsaťročná dcéra Laura chce byť matke oporou, zároveň sa však stretáva s nástrahami vlastnej prvej ozajstnej lásky. Pomocnú ruku ponúka k Heleninmu zdeseniu aj matka Vilma, bývalá herečka, ktorá na všetky situácie aplikuje svojráznu školu života. Výstredná dáma má zaručený recept: nahradiť neporiadneho chlapa, chlapom poriadnym. Zdá sa to neriešiteľné, ale na prekvapenie Heleny aj Laury muži, s ktorými stojí za to sa vrhnúť po hlave do milostného dobrodružstva tu stále ešte sú. A tri celkom rozdielne ženy zisťujú, ako veľmi sú si podobné a ak sa má niečo vyriešiť, chce to nadhľad, humor a nestrácať hlavu ani nádej.

PARANORMAL ACTIVITY
Premýšľali ste niekedy nad tým, čo sa v noci deje okolo vás keď spíte? Hlavnými postavami filmu sú Katie a Micah, mladý pár, ktorý sa nasťahoval do nového domu v San Diegu. Úplne obyčajný pár v úplne obyčajnom dome. Katie sa časom začne zdať, že v dome nie sú sami. Všetko nasvedčuje tomu, že to tak naozaj je. Veci sa hýbu, niektoré sa premiestňujú. Micah možnosť, že niekto v dome je, absolútne spochybňuje a celkom dobre sa na jej hystérii zabáva. Aby Katie dokázal, že pravdepodobne halucinuje, nainštaluje do spálne videokameru.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

NOČNÉ RANDE
Steve Carell, Tina Fey a Mark Wahlberg žiaria v hl. úlohách tejto neskutočne zábavnej komédie. Manželia Claire a Phil Fosterovci žijú na predmestí a zažívajú problémy každodenného života i manželstva. Náhodná zámena identity tento obyčajný pár vženie do veľmi neobyčajného dobrodružstva. Pokojné „rande“ Phila a Claire sa mení v nebezpečný boj proti skorumpovaným policajtom, bezcitným gangstrom a bláznivému policajtovi, ktorý im pripraví divokú jazdu, na ktorú nikdy nezabudnú.
 
EXMANŽELKA ZA ODMENU
Na Mila Boyda (Gerard Butler), smoliarskeho lovca odmien, sa usmeje šťastie, keď dostane úlohu vystopovať a odovzdať spravodlivosti svoju bývalú manželku, reportérku Nicole Hurley (Jennifer Aniston). Domnieva sa, že ho čaká ľahká odmena, ale keď mu Nicole zmizne, aby sledovala stopu vražedného sprisahania, uvedomuje si, že nič, čo sa týka jeho a Nicole, nie je jednoduché. Obaja bývalí partneri neustále stupňujú finty, ktorými sa jeden druhého snažia prekabátiť – do chvíle, než zistia, že im obom ide o život. Možno sa domnievali, že splniť manželský sľub lásky, vernosti a vzájomného rešpektu bola úloha nad ich sily. Pokiaľ ale chcú prežiť, budú musieť spoločne prekonať oveľa väčšie nástrahy.

PRINC Z PERZIE: PIESKY ČASU
Efektmi nabitý príbeh sa odohráva v tajomných krajoch dávnej Perzie. Armáda kráľovského mesta Nasaf sa pod vedením vezíra Nizama a troch kráľovských synov vydáva na výpravu proti posvätnému mestu Alamut, ktorému vládne tajomná princezná Tamina. Jeden z princov – ľahkovážny a nezodpovedný dobrodruh Dastan – sa pritom stáva obeťou komplotu a je obvinený z vraždy. Na úteku mu neostáva nič iné, než sa spojiť so záhadnou princeznou Taminou, aby získali a ochránili prastarú dýku, schopnú vypustiť Piesky času - dar bohov, ktorý dokáže obrátiť čas a svojmu držiteľovi umožní ovládnuť svet.


autor Michal Šmajda 29.9.2010
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.