TV TIPY 14.3. - 20.3. 2011

TV TIPY 14.3. - 20.3. 2011

VOD recenzia



14.3.
PONDELOK

20:00 Veľké problémy v Malej Číne (Big Trouble in Little China), US, 1986 (Joj Plus)
Vodičovi nákladiaku Jackovi Burtonovi  v čínskej štvrti ukradnú kamión a jeho priateľovi Wangovi zase priamo pred očami unesú snúbenku. Čoskoro sa ukáže, že za všetkým je Lo Pan, 2258 ročný čínsky démon, snažiaci sa získať hmotné telo a ovládnuť svet. Aby to dosiahol musí obetovať dievča so zelenými očami. Smolou je, že si k tomu vyberie práve Wangovu snúbenku. Hrdinovia sa spoja s mágom a spoločne s klanom Čing Singov sa vydajú do podzemia čínskej štvrte, aby zviedli rozhodujúci boj s démonickým zlom. 

21:55 Paríž, milujem ťa (Paris, je t'aime), Fr./Licht./Švaj./ Nem., 2006 (Dvojka)
Vo filme Paríž, milujem Ťa sa zišli svetoznámi režiséri, medzi ktorých patria napríklad bratia Coenovci, Gus Van Sant, Alfonso Cuarón, Gurinder Chadha, Wes Craven, Walter Salles, Alexander Payne alebo Olivier Assayas, aby spoločne ukázali Paríž spôsobom, aký tu ešte nebol – nakrútený ľuďmi rovnako kozmopolitnými ako mesto samo.

22:50 Fortapaš (Fortapàsc), Taliansko, 2009 (Čt2)
Film o novinárovi, ktorý sa odvážil ísť po stopách nechvalne známej neapolskej mafie Camorry. Giancarlo je ambicióznym mladíkom, ktorý sa z nerozvážnosťou a z túžby po lepšom postavení v redakcii púšťa do sledovania niekoľkých mafiánov. Čoskoro sa pred ním začne rozvíjať klbko spojitostí medzi nekalými praktikami zločincov a rozhodnutiami vážených zastupiteľov. Zverejnenie správ o manipulácii volieb alebo korupcii pri zadávaní štátnych zákaziek poukazujúce na priame prepojenie oboch predstaviteľov moci, mu však skôr než slávu prinesú smrť. Režisér Marco Risi podáva komplexný obraz mafiánskej problematiky vo veľmi presvedčivom portréte človeka, ktorý sa navzdory nebezpečiu rozhodol písať pravdu.


15.3.
UTOROK

20:20 Nič viac než sex (Csak szex és más semmi), Maďarsko, 2005 (Čt2)
Romanticky ladený príbeh o strastiach súčasnej mladej ženy nakrútila ako svoj režijný debut Krisztina Goda. Pôsobivo pritom prepojila civilný život hlavnej hrdinky s divadelným prostredím. Najdôležitejšie úlohy zverila dvoma najobsadzovanejším maďarským hercom: citlivú Dóru stvárnila Judit Schell (Koniec, Človek bez osudu), večného donjuana hrá Sándor Csányi (Jadvigin vankúšik, Revízori).

20:55 Samotáři, Česko/ Slovensko, 2000 (Čt1)
Poviedkový film zo súčasnej Prahy ponúka tragikomický pohľad na medziľudské vzťahy a príčiny fenoménu "singles". Príbeh tvorí niekoľko voľne sa prelínajúcich osudov mladých ľudí. Jakub na lásku k pohodovému životnému štýlu doplatil permanentnými výpadkami pamäti. Vesna prišla z bývalej Juhoslávie, aby v Čechách našla svojho otca a UFO. Robert pracuje v cestovnej kancelárii, pre japonských turistov organizuje exkurzie do "typických" českých rodín a vo voľnom čase "zbiera" ženy. Peter pracuje v nezávislom rádiu a vo svojej relácii poslucháčom sprostredkúva autentické momenty odpozorované zo života. Kvôli tejto vášni prichádza o priateľku Hanku. Tú zase prenasleduje Ondrej, ženatý chirurg, otec dvoch detí, a navyše pyroman. Nekonečný kolobeh navzájom sa stretávajúcich a míňajúcich osudov a túžob núti každú z postáv pokračovať v hľadaní lásky alebo aspoň blízkeho človeka.

22:10 Deň splnu (День полнолуния), Rusko, 1998 (Dvojka)
Hrdinovia filmu: mladý chán i vyšetrovateľ prokurátorskej kancelárie, letecký kapitán i jeho krásna priateľka, ktorí obedujú v moskovskej reštaurácii v roku 1948, vrah i jeho obeť, legendárny romantický spisovateľ a básnik Alexander Sergejevič Puškin a kalmycké dievča, s ktorým sa Puškin zoznámil pri svojom putovaní po Kaukaze, moskovský školák, ktorý o tom všetkom číta v Puškinovom príbehu Cesta do Arzumu, známy jazzový hudobník a jeho bývalá žena, speváčka a mnoho ďalších ľudí, ktorí nemajú poňatia o existencii tých ostatných, žijúcich v rôznych dobách a na rôznych miestach krajiny. Režisér nakrútil pestrú mozaiku, v ktorej sa osudy ľudí preplietajú, splývajú, a potom opäť idú svojou vlastnou cestou.

00:10 Sliedič (Sleuth), Veľká Británia, 1972 (Čt2)
Úspešný autor detektívnych románov, bonviván a milovník hier a mechanických hračiek, Andrew Wyke, si pozval do svojho rozľahlého sídla milenca svojej ženy. Majiteľ malých kaderníctiev, Milo Tindle preňho nie je rovnocenným partnerom. Preto s ním jedná prezieravým a výsmešným spôsobom. Zatiaľ čo Tindle očakáva nejakú dohodu, Wyke chce svojho protivníka hlavne pokoriť. A pripravil si k tomu dokonalú pascu. Príbeh, ktorý vznikol podľa divadelnej hry dramatika Anthonyho Shaffera, ponúkol okrem dômyselne napísanej zápletky aj veľké herecké príležitosti hlavným predstaviteľom. Cynického spisovateľa Wykea stvárnil Sir Laurence Olivier. Bezbranne vyzerajúceho Tindlea si s zahral Michael Caine. Film nakrútil známy klasik americkej kinematografie Joseph L. Mankiewicz.

TV tipy 14.3. - 20.3. 2011 TV tipy 14.3. - 20.3. 2011

16.3.
STREDA

20:30 Visutá hrazda (Trapeze), USA, 1956 (MGM)
Pre hlavnú úlohu vo farebne nakrútenej dráme Visutá hrazda bol bývalý cirkusový artista Burt Lancaster logickou voľbou. Ten stvárnil zmrzačeného akrobata, ktorý je znehybnený po neúspešnom pokuse o trojité salto. Tony Curtis hrá ctižiadostivého artistu, ktorý núti Burta, aby ho naučil všemožné triky ich remesla. Priateľstvo oboch umelcov je vo filme ohrozené príjazdom pôvabnej a ambicióznej cirkusovej umelkyne Giny Lollobrigidy. Je prekvapením, že sa nikde vo filmu neobjavuje Lancasterov bývalý cirkusový partner Nick Cravat; zážitok zato spríjemní virtuóz v hre na harmoniku Johnny Puleo. Celkový dojem z dnes už klasickej snímky Visutá hrazda podčiarkujú fantastické akrobatické a kaskadérske kúsky, ktoré pre film nakrútila elita európskej cirkusovej akrobacie.

21:05 Pád nebies (Heavens Fall), USA, 2006 (Film+)
Tragický príbeh sa odohral na jar roku 1931, keď bolo deväť černochov vyvlečených z nákladného vlaku v Alabame a obvinených zo znásilnenia dvoch mladých bielych žien. Deväť mladíkov bolo rýchlo postavených pred súd a odsúdených na elektrické kreslo. Správa o rozsudku sa rozšírila a vyvolala takú kontroverziu, že sa prípadom začal zaoberať Federálny najvyšší súd. V roku 1933 odišiel do segregačnej Alabamy newyorský právnik Sam Leibowitz, aby sa ujal obhajoby deviatich mladých mužov – a odštartoval tak právnu bitku, ktorá nakoniec zmenila životy všetkých zúčastnených, vrátane americké právnej vedy.


17.3.
ŠTVRTOK

22:10 New York, New York (New York, New York), USA, 1977 (MGM)
Nostalgický retromuzikál s množstvom skvelých hudobných výstupov a nezabudnuteľnými výkonmi Lizy Minelli a Roberta de Nira predstavoval v kariére režiséra Martina Scorseseho pokus nadviazať na úspech predošlého filmu Taxikár v úplne odlišnom a odľahčenejšom žánri. Hoci reakcie kritiky i obecenstva boli zmiešané, New York, New York dnes patrí ku klasickým retrofilmom Nového Hollywoodu sedemdesiatych rokov.

00:20 Štrnásť pesiet za frank (Un franco, 14 pesetas), Španielsko, 2006 (Čt2)
Martin a Marcos sú obaja skvelí mechanici, ale zďaleka nie sú v šesťdesiatych rokoch v Španielsku sami, kto živí svoju rodinu len tak tak. A tak niet divu, že nakoniec skúsia to, čo mnoho ostatných - zarobiť si za hranicami. Lenže na rozdiel od iných Martin ani Marcos nevedia ani slovo nemecky ani francúzsky a v tej časti Švajčiarska, kam sa dostali, sa nerozpráva inak ako švajčiarskou nemčinou. Láskavý retro príbeh je autorským dielom režiséra Carlosa Iglesiasa, ktorý hrá aj jednu z hlavných úloh, a je inšpirovaný skutočnými osudmi španielskych gastarbeiterov za frankistického režimu.

TV tipy 14.3. - 20.3. 2011 TV tipy 14.3. - 20.3. 2011

18.3.
PIATOK

21:00 Stratené mesto (The Lost city), USA, 2005 (Filmbox)
Niektorí herci (najmä tí pôsobiaci v Hollywoode) sa po určitom čase rozhodnú zúročiť svoje skúsenosti nadobudnuté pred kamerou v inej filmovej profesii. Presunú sa za kameru a ešte za všeličo iné a začnú režírovať. Tak vznikajú dve kategórie hercov-režisérov. Pre niektorých by bolo lepšie, keby sa vrátili k svojej pôvodnej práci. Iní majú talent a nakrútia skvelý film. Medzi hercov, ktorí tak spravili sa zaradil aj Andy Garcia. Realizáciu svojho celovečerného debutu plánoval dlhých 15 rokov. Napokon v roku 2005 nakrútil s rozpočtom iba 10 miliónov dolárov a v priebehu 35 dní film Stratené mesto, drámu z obdobia revolučných rokov na Kube spracovanú podľa predlohy G. Cabrera Infantea.

00:00 Wall Street (Wall Street), USA, 1987 (Joj Plus)
Táto snímka je pohľad do zákulisia WALL STREET 80. rokov. Veľkého podniku veľkých obchodov. Na jednej strane bezohľadní milionári, na druhej strane ambiciózni nováčikovia. Charlie Sheen ako maklér, túžiaci po úspechu a uznaní s cieľom získať "veľkú rybu", sa bezhlavo zapletie do nezákonného lukratívneho sveta. Prenikne do sveta peňazí, kam je uvedený legendárnym finančníkom z Wall Street -Gordonom Gekkom.


19.3.
SOBOTA

15:35 Harry Potter a väzeň z Azkabanu (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban), UK/ USA, 2004 (Markíza)
Harry Potter a jeho priatelia Ron a Hermiona sa vracajú tretí rok na Rokfortskú školu čarodejnícku, kde majú čeliť ich najstrašnejším obavám. Musia si poradiť s najnebezpečnejším zločincom, ktorý unikol z väzenia a zároveň hrôzostrašnými dementormi, ktorí ich majú chrániť.

22:50 Králi ulice (Street Kings), USA, 2008 (Markíza)
Skvelé herecké výkony Keanu Reevesa, Foresta Whitakera a ďalších hviezd sú hlavnou prednosťou tohoto akciou nabitého kriminálneho thrilleru, v ktorom sa neústupný policajt Tom Ludlow, ktorý roky slúži v Los Angeles, ocitá v smrteľnej sieti konšpirácie a zrady. Tom, ktorý sa iba ťažko vyrovnal so smrťou svojej ženy, vždy neúprosne vymáhal spravodlivosť. Keď je zavraždený jeho parťák, detektív Washington, Ludlow sa vrhne do pátrania po tom, kto má zločin na svedomí aj keď si jeho nadriadený myslí, že jedná príliš ukvapene. A keď sa vynoria dôkazy usvedčujúce zo zločinu práve Ludlowa, policajt pochopí, že jeho vlastný život je v nebezpečenstve, že nemôže dôverovať vôbec nikomu a musí bojovať proti všetkým. 

23:55 Sirotinec (El Orfanato), Španielsko/ Mexico, 2007 (Čt1)
Laura kúpi starý schátralý sirotinec a prerobí ho na zariadenie pre postihnuté deti. Keď sa do domu aj s rodinou nasťahuje, jej syn si vymyslí imaginárneho kamaráta, a začne sa s ním hrávať. Spočiatku nevinné hranie začne časom Lauru znepokojovať... najmä v súvislosti s čudnými a nevysvetliteľnými udalosťami v dome. A tak sa Laura spojí so skupinou parapsychológov, aby jej túto záhadu pomohli vyriešiť... Horor tvorcov oscarového filmu Faunov labyrint. 

TV tipy 14.3. - 20.3. 2011 TV tipy 14.3. - 20.3. 2011

20.3.
NEDEĽA

15:45 Aféra Thomasa Crowna  (The Thomas Crown Affair), USA, 1999 (Joj)
Poisťovacia agentka Cathy Banningová (Rene Russo) sleduje obchodníka Thomasa Crowna (Pierce Brosnan). Podozrieva ho z krádeže cenného Monetovho obrazu. Počas vyšetrovania medzi nimi preskočí iskra, ale každý naďalej hrá sám za seba. Ich ctižiadosť však zájde priďaleko. Romantický thriller režiséra Johna McTiernana (Smrtonosná pasca).

21:25 Lady Chatterleyová (Lady Chatterley), Belgicko/UK/ Fr., 2006 (Čt2)
Najznámejšie dielo britského spisovateľa D. H. Lawrenca Milenec lady Chatterlyovej bolo od svojho vydania v roku 1928 až do 60. rokov minulého storočia cenzurované ako pornografické. Hlavnou postavou románu je mladá vydaná žena Constance (lady Chatterleyová), ktorej manžel, baronet Clifford Chatterley, v dôsledku zranení z prvej svetovej vojny ochrnul od pásu dole a stal sa impotentným. Filmových adaptácií tohoto románu vznikol celý rad, pod touto mimoriadnou, sa podpísala  francúzska režisérka Pascale Ferran.

HIT TÝŽDŇA
18.3.
PIATOK

21:00 Stratené mesto (The Lost city), USA, 2005 (Filmbox)
Niektorí herci (najmä tí pôsobiaci v Hollywoode) sa po určitom čase rozhodnú zúročiť svoje skúsenosti nadobudnuté pred kamerou v inej filmovej profesii. Presunú sa za kameru a ešte za všeličo iné a začnú režírovať. Tak vznikajú dve kategórie hercov-režisérov. Pre niektorých by bolo lepšie, keby sa vrátili k svojej pôvodnej práci. Iní majú talent a nakrútia skvelý film. Medzi hercov, ktorí tak spravili sa zaradil aj Andy Garcia. Realizáciu svojho celovečerného debutu plánoval dlhých 15 rokov. Napokon v roku 2005 nakrútil s rozpočtom iba 10 miliónov dolárov a v priebehu 35 dní film Stratené mesto, drámu z obdobia revolučných rokov na Kube spracovanú podľa predlohy G. Cabrera Infantea.


autor Tomáš Daneček 14.3.2011
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.