TV TIPY 25.4. - 1.5. 2011

TV TIPY 25.4. - 1.5. 2011

VOD recenzia



25.4.
PONDELOK

12:45 Veľké nádeje (Great Expectations), USA, 1998 (Joj Plus)
Vo chvíli, keď mladý Finn po prvý krát zbadal Estellu, našiel svoju životnú inšpiráciu…a posadnutosť. Navzdory varovaniu, že mu nielen zlomí srdce, si prísaha získať jej lásku. O mnoho rokov neskôr sa nádejný maliar Finn vďaka tajomnému patrónovi vydáva do New Yorku, kde sa s chladnou a prekrásnou Estellou znovu stretáva. Estella mu stojí modelom a Finovy najtajnejšie sny sa možno dočkajú naplnenia — a spoločne s nimi aj jeho najtemnejšie obavy.

15:25  Limonádový Joe aneb Koňská opera, ČSSR, 1964 (Joj Plus)
Dnes už kultový film režiséra Oldřicha Lipského vznikol podľa divadelnej hry Jiřího Brdečku, ktorý námet spracoval pôvodne ako román. Literárna, divadelná i filmová verzia sú paródiou na rodokapsovú literatúru. V hlavnej úlohe kovboja sa predstaví Karel Fiala.

20:15 Smrtonosná pasca 4.0 (Live Free or Die Hard), USA, 2007 (Joj)
John McClane už nezarezáva na policajnom oddelení, prestávky medzi schôdzkami anonymných alkoholikov vypĺňa prácou pre Ministerstvo vnútornej bezpečnosti. Pri jednom z bežných záťahov na bezvýznamného hackera sa nekonformný vyšetrovateľ opäť ocitne na zlom mieste v zlom čase a počítačoví teroristi, ktorí sa chystajú priviesť krajinu do absolútneho chaosu ovládnutím infraštruktúry, tak natrafia na zdanlivo neškodnú ofenzívu.


26.4.
UTOROK

20:10 Ožiarení a zabudnutí (Verstrahlt und vergessen – 20 Jahre nach ...), Nem., 2006 (Dvojka)
26. apríl 1986. Stalo sa niečo, čo si dovtedy nikto nevedel ani predstaviť. 4. blok reaktora v Atómovej elektrárni v Černobyle vybuchol. Pri pokuse zmierniť katastrofu boli ruskí požiarnici vystavení niekoľkonásobným smrteľným dávkam atómového žiarenia. Režisér Christoph Boekel žil a pracoval v Rusku dlhé roky. Pri nakrúcaní sa zoznámil s viacerými ľuďmi, ktorí sa stali obeťami černobyľskej katastrofy, medzi nimi aj jeho vlastná žena Marina. Osudy týchto ľudí zachytáva v dokumente, ktorý vznikol ako rekviem za obeťami katastrofy a výstraha pred bezhraničnou dôverou v pokrok.

21:00 Pravidla lži, Česko, 2006 (Čt1)
Režisér Robert Sedláček študoval na Katedre dokumentárnej tvorby pražskej FAMU a má za sebou viacero krátkometrážnych, ale aj hodinových a celovečerných dokumentov. Pravidlá lži sú jeho debutom na poli hraného filmu. Príbeh je celkom jednoduchý: do malej komunity ľudí zbavujúcich sa drogovej závislosti prichádza Roman (David Švehlík). Tak ako ostatní, prichádza sem z jedného dôvodu: „Už nie je príliš kam utiecť pred sebou samým.“ Či sa to však môže podariť v nepočetnej uzavretej komunite, je otázne.

23:20 Portrét šialenstva (Edmond), USA, 2005 (Čt2)
Úspešný obchodník Edmond Burke prežíva deň plný smoly, smútku a depresie. Už cestou z práce ho rozhodí akýsi pocit zbytočnosti a odcudzenia uprostred anonymnej ulice veľkomesta, ktorý neskôr doslova korunujú slová kartárky: "Nie ste tam, kam patríte." To akoby potom ovplyvnilo jeho ďalšie jednanie. Po príchode domov sa Edmond poháda s manželkou, povie jej, že ju nikdy nemiloval, a opustí ju. Čoskoro zistí, že odstrihnúť sa od všetkého a konečne si užívať, sa ľahšie povie, než urobí. A tak sa pokúša ponoriť do sveta obskúrnych peep show a pánskych klubov.

TV tipy 25.4. - 1.5. 2011 TV tipy 25.4. - 1.5. 2011 TV tipy 25.4. - 1.5. 2011


27.4.
STREDA

20:15 Ó, aký si pekný (Je vous trouve très beau), Francúzsko, 2005 (Jednotka)
Po smrti jeho manželky má Ayme na krku príliš veľa starostí: musí sa starať o farmu a aj o celý dom. Na to, aby si našiel novú ženu, sa rozhodne osloviť agentúru, ktorá mu navrhne, aby šiel do Rumunska, kde určite nájde pracovitú a milujúcu ženu. Režisérka Isabelle Mergault získala za svoju prvotinu francúzsku filmovú cenu Cézar.

00:00 Světáci, ČSSR, 1969 (Joj Plus)
Trojicea dedinských fasádnikov pracuje na montáži pri obnove pražskej zástavby. A keď už sa dostali do hlavného mesta, rozhodnú sa, že by neškodilo si tu poriadne užiť a vyhodiť si z kopýtka. Aby nerobili hanbu, nechajú si dokonca dať "lekciu" spoločenského správania a bontónu, pričom svojho školiteľa, ktorým nie je nikto iný než Oldřich Nový, pomaly nechcene zdeptajú.


28.4.
ŠTVRTOK

20:30 Čarodejnice (Le Streghe), Taliansko/ Francúzsko, 1967 (MGM)
Snímku zloženú z 5 filmových poviedok nakrútili Luchino Visconti, Mauro Bolognini, Pier Paolo Pasolini, Franco Rossi a Vittorio De Sica. Každá z nich predstavuje iný príbeh o čarodejniciach.

22:35 Roma (Roma), Taliansko/ Francúzsko, 1972 (MGM)
Po pohľade zúženom na svet rímskej smotánky v Sladkom živote sa tentoraz Fellini vyznal zo svojej lásky ku krásnemu a rozporuplnému veľkomestu. Mozaiku obrazov, faktov i fantázie skladá z opäť nezakryto autobiografického pohľadu. Chlapec z Rimini, pre ktorého je Rím takmer legendárnym mestom z rozprávania, sa s ním stretáva ako mladý muž. Je pohltený jeho pulzujúcim životom, doslova vtiahnutý do víru veľkomesta.

00:50 Najlepší športovec storočia (Sportman van de Eeuw), Holan./Švéd./Nem., 2006 (Čt2)
V roku 2000 sa schádzajú odborníci, aby zvolili holandského športovca storočia. Sake Wiarda menuje športovca menom Taeke Jongsma, ktorého nikto z prítomných nepozná a ktorý vraj vynikol v nezvyčajnom športe - sedení na kole. Poetická tragikomédia o jednom ľudskom osude prerastá v originálnu úvahu debutujúceho režiséra.

TV tipy 25.4. - 1.5. 2011 TV tipy 25.4. - 1.5. 2011 TV tipy 25.4. - 1.5. 2011


29.4.
PIATOK

20:30 Dom na Carroll Street  (The House of Carroll Street), USA, 1988 (MGM)
Potom, ako Emily stratila zamestnanie pre podozrenie z komunizmu, stane sa spoločníčkou jednej starej dámy vo vilovej štvrti. Onedlho si všimne, že dom vedľa je ústredím tajnej nacistickej skupiny. Agent FBI jej pomôže s vyšetrením prípadu.

19:00 Griffinovci (Family Guy), USA, 1999 (Joj Plus)
Bývali časy, keď len slovo Simpsons, vyvolalo úsmev na tvári. Bola to doba originálneho humoru v animovanej podobe, keď ľudia každého veku pravidelne usedali pred ich televízory a smiali sa neobyčajnom živote typickej americkej rodiny strednej vrstvy. Potom však na Silvestra roku 1999 mal chudý New Yorkský poslíček doručiť pizzu I.C. Wienerovi , zakopol, spadol do hybernačného zariadenia a Futurama bola na svete. Zdalo sa, že nič lepšie už nemôže vzniknúť. Avšak už skoro mali byť všetci vyvedení z omylu.


30.4.
SOBOTA

13:00 Lásky jedné plavovlásky, ČSSR, 1965 (Joj Plus)
Robotníčka Andula žije na internáte v stredočeskom mestečku. Andula túži rovnako ako väčšina jej kamarátok po pravej láske. Je neskúsená a ľahko uverí sľubom a lichôtkam. Na zábave strávi trápny večer v spoločnosti troch vojakov – záložníkov. A vtedy sa konečne objaví mladý muzikant, s ktorým ešte v tú noc skončí v posteli. Neskôr za ním príde do Prahy a ubytuje sa u jeho prekvapených rodičov...

16:10 Let Fénixa (The Flight of the Phoenix), USA, 1965 (Joj Plus)
V piesočnej búrke nad Saharou sa zrúti nákladné lietadlo s tuctom ľudí na palube. Pilot Frank Towns sa spoločne s navigátorom Lewom Moranom snažia zo všetkých síl udržať poriadok medzi tými, čo prežili, a súčasne sa snažia prísť na spôsob, ako všetkých zachrániť. Nebude to nič ľahkého, pretože zásob je málo a skupina naftárov nie je zrovna vybavená a už vôbec pripravená prežiť v pustej do biela rozpálenej púšti. A tak sa vo vypätej situácii pomaly prejavujú skutočné charaktery jednotlivých postáv. Pôvodná verzia od režiséra Roberta Aldricha sa v roku 2004 dočkala remaku.

17:10 Divoch (The Wild One), USA, 1953 (Čt2)
Mladík Johnny Strabler (Marlon Brando) je vodcom štyridsaťčlenného motorkárskeho gangu „Čierni rebeli“, ktorý slobodne jazdia po zemi, bez akéhokoľvek konkrétneho cieľa. V mestečku Wrightsville usporiadajú mládenci pouličné závody a vtrhnú do baru. Zatiaľ čo majiteľ lokálu Bleeker je rád, že uňho niekto nechá väčšiu útratu, jeho brat - miestny policajt - sa má na pozore a snaží sa predísť nepríjemnostiam. Johnny sa na prvý pohľad zamiluje do mladej barmanky Kathie (Mary Murphy). To ale netuší, že dievča je práve policajtovou dcérou. Keď do mesta dorazí konkurenční motorkársky gang, je jasné, že násiliu nebude možné zabrániť.

22:30 Bavorák (Бумер), Rusko, 2003 (Čt2)
Nočnými ulicami Moskvy sa rúti čierne BMW unikajúce prenasledovateľom. Reťazec osudových udalostí, končiaci streľbou, postavil štyroch priateľov mimo zákon. V živote bez pravidiel pre nich niet cesty späť a čierny bavorák – silný a spoľahlivý voz, ktorý sa im stal domovom, hrdinov odváža ďaleko od Moskvy, do neľútostného vyhnanstva ruských nekonečných diaľok.

00:05 Niekto to rád horúce (Some Like It Hot), USA, 1959 (Doma)
Vynikajúca komédia Billyho Wildera z roku 1959 sa už dávno a právom zaradila do zlatého fondu filmovej klasiky. Popri neodolateľných výkonoch hlavných predstaviteľov Jacka Lemmona, Tonyho Curtisa a Marilyn Monroe vás v nej poteší aj jazzová hudba Mattyho Malnecka.

TV tipy 25.4. - 1.5. 2011 TV tipy 25.4. - 1.5. 2011 TV tipy 25.4. - 1.5. 2011


1.5.
NEDEĽA

14:35 Katka, ČSSR, 1949 (Jednotka)
Katka je príbehom dedinského dievčaťa, ktoré odchádza z dediny, aby v meste našla nové uplatnenie ako pracovníčka v továrni - v pančuchárni. Celý príbeh je ladený komicky, mierne nadsadený, hoci zo súčasného pohľadu skôr smiešny ako vtipný. Katka Jakubová zo Zvarína vstupuje do deja ako dievča rozhodnuté odísť z rodného domu, zmeniť tradície, "ktoré boli dobré jej matke a aj jej starej matke", a to aj napriek tomu, že jej otec ako veno prisľúbi dve najlepšie dojnice. Prichádza do továrne v Svite, kde po prekonaní počiatočných administratívnych prekážok a neskôr aj pochýb o správnosti svojho rozhodnutia zostane a dokonca sa stane aj autorkou zlepšovacieho návrhu týkajúceho sa pletacieho stroja.

15:00 Starci na chmelu, ČSSR, 1964 (Čt1)
Nezabudnuteľný český muzikál Starci na chmelu nakrútil v roku 1964 podľa námetu Vratislava Blažka režisér Ladislav Rychman. Príbeh prvej lásky dvoch spolužiakov, ktorá je v priebehu chmeľovej brigády vystavená závisti, nepochopeniu a pokrytectvu ostatných, sa diváckou návštevnosťou radí k najúspešnejším českým filmom.

21:00 Angličan (The Limey), USA, 1999 (FilmBox)
Skúsený kriminálnik Dave Wilson sa po deviatich rokoch väzenia opäť dostal na slobodu a odchádza z Anglicka do Los Angeles, aby vypátral, kto má prsty v smrti jeho dcéry. Zdá sa, že všetky nitky vedú k legendárnemu hudobnému producentovi Terrymu Valentineovi, s ktorým mala Jenny pomer.

21:30 Anglický pacient (The English Patient), USA, 1996 (Čt1)
Na konci druhej svetovej vojny sprevádza mladá zdravotná sestra umierajúceho vojaka. Po prežitej hrôze úplne stratil pamäť a jeho stav sa každou hodinou zhoršuje. Ošetrovateľka ho preto odvedie do opusteného toskánskeho kláštora. Jedeným spojením s pacientovou minulosťou, je jeho kniha, v ktorej je vložených mnoho osobných listov, kresieb a máp. Keď ich sestra začne čítať, neznámy si pomaly spomína na celý život.

22:10 Sestřičky, ČSSR, 1983 (Joj Plus)
O škole života, jeho strastiach a krásach rozpráva psychologická snímka Karla Kachňu. Hlavnou postavou je mladá začínajúca zdravotná sestrička Marie Sahulová, ktorá je po maléri v nemocnici preložená do vidieckeho zdravotného strediska, kde spoločne so starým lekárom a svojráznou zdravotnou sestrou musí v drsnom prostredí zanedbaných dedín päťdesiatych rokov obchádzať 25 obcí a niekoľko samôt. V mozaike každodenných starostí a viac či menej vážnych lekárskych zákrokov Marie dozrieva a nachádza zmysel svojej práce a života.

22:50 Unesený (Rendition), USA/ Južná Afrika, 2007 (Markíza)
Príbeh Anwara El-Ibrahimiho je príbehom Egypťana, žijúceho celý život v Amerike. Po bombovom útoku sa stáva podozrivým a na základe zvyklostí „after 11/9” je s ním nakladané bez súdu. V mene zaužívaných sloganov „zabijeme jedného, aby sme ušetrili tisíce“ sa z neho stáva nepriateľ štátu a prestáva byť človekom s právami. Stále je však človekom, ktorý má rodinu, ktorá sa ho snaží zachrániť a iba jedným z mnohých, ktorých utrpenie neznesiteľne páli. Tri dejové línie - výsluch Anwara, boj jeho manželky a láska dvoch mladých arabov sa pochopiteľne osudovo pretnú. 


HIT TÝŽDŇA

... tentoraz nechávam na Vás. Je z čoho vyberať.


autor Tomáš Daneček 26.4.2011
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.