TV TIPY 18.7. - 24.7. 2011

TV TIPY 18.7. - 24.7. 2011

VOD recenzia



18.7.
PONDELOK

20:00  Vertigo  (Vertigo), USA, 1958 (Cinemax)
Slávny thriller majstra filmového napätia Alfreda Hitchcocka rozpráva príbeh detektíva Scottieho Fergussona, ktorý po úraze trpí závraťami a panickým strachom z výšok. Pri jednom z pracovných zásahov stratil kolegu a ťažko sa zranil. Po vyliečení sa odoberá na predčasný dôchodok a nevie, čo s voľným časom. Preto vďačne príjme priateľov návrh, aby sledoval jeho psychicky labilnú ženu Madelaine, ktorá je posadnutá minulosťou. Jej manžel sa obáva, aby si nesiahla na život. Udalosti však naberajú závratný spád, keď Scottie podľahne kúzlu Madelaine.

22:00 Elisa, môj život (Elisa, vida mía), Španielsko, 1977 (Dvojka)
Kľúčom k pochopeniu komorného psychologického filmu Carlosa Sauru sú podľa režiséra slová Baltazara Graciana: "Predovšetkým maj otvorené oči duše. Ak chceš vedieť, kým sa stávaš, pozeraj sa nimi." V subtílnom príbehu stretnutia dcéry Elisy, prežívajúcej manželskú krízu, s ťažko chorým otcom Luisom, ktorý v ústraní vidieka píše meditatívny román, sa prelínajú rôzne časové roviny, premieňa sa vzťah medzi realitou a fikciou. Film sa dotýka mnohých tém - odcudzenia, identity, umeleckej tvorby, a ďalších. Názov bol inšpirovaný dielom básnika Garcilasa de la Vegu (1503 - 1536).

22:10 Brucho architekta (The Belly of an Architect), VB/ Taliansko, 1987 (Cinemax)
Svetovo uznávaný americký architekt Stourley Kracklite prichádza so svojou manželkou do Talianska, aby v Ríme pripravil veľkú výstavu venovanú francúzskemu neoklasicistickému architektovi Etiennovi-Louis Bouléemu. Boulée sa preslávil veľkolepými projektmi, využívajúcimi majestátne geometrické tvary a hru svetla. Získal však aj povesť architekta, ktorý väčšinu svojich plánov nebol schopný nikdy realizovať, a preto upadol na takmer dve storočia do zabudnutia. V 20. storočí opäť inšpiroval modernú architektúru, ale aj projekty Benita Mussolliniho a Hitlerovho dvorného architekta Alberta Speera. Film britského výtvarníka a filmového režiséra Petera Greenewaya je rafinovaným dielom, plným vizuálnych symbolov, ale aj vtipných postrehov o povahe umenia a medziľudských vzťahov.


19.7.
UTOROK

21:30 Stíny horkého léta, ČSSR, 1977 (Kino CS)
František Vláčil nakrútil pôsobivú baladu, ktorá sa nedlho po skončení druhej svetovej vojny odohráva v beskydských lesoch. So svojou rodinou tam hospodári osamelý roľník, ktorý sa stane rukojemníkom bližšie neurčených mužov v deravých uniformách. Muž sa najprv chová pokorne a vyhýba sa konfliktu, až si vyslúži pohŕdanie dospievajúceho syna. Pritom sa však chystá na rozhodujúce stretnutie.
 
22:25 Rosemary má dieťatko (Rosemary's Baby), USA, 1968 (Čt1)
Mrazivá snímka režiséra poľského pôvodu Romana Polanského vznikol v roku 1968 ako adaptácia rovnomennej knihy Ira Levina. Patrí k najpôsobivejším hororom svojej doby, pričom sa prakticky obišiel bez trikových efektov. Jeho hlavnou devízou je tajuplná atmosféra so stále sa stupňujúcim napätím a tiež herecký výkon Mii Farrow v hlavnej úlohe. Film získal Oscara za ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe (Ruth Gordon ako Minnie Castevet), nominovaný bol aj za scenár podľa predlohy (R. Polanski).

23:50 Severné močariská (Mýrin), Island, 2006 (Čt2)
Film je adaptáciou rovnomenného románu z roku 2002 od islandského kriminálneho autora Arnaldura Indridasona. Hlavnou postavou filmových aj literárnych Severných močiarov je komisár Erlendur Sveinsson z kriminálnej polície v Reykjaviku. Prípad vraždy staršieho muža žijúceho v zapáchajúcom suterénnom byte ho zavedie na stopu úmrtia malého dievčaťa, ku ktorému došlo pred tridsiatimi rokmi. Rozprávanie paralelne sleduje zamestnancov genetického laboratória v Reykjaviku, ktorí trúchlia nad smrťou dcéry. Postupné odhaľovanie ďalších indícií smeruje k nečakanému odhaleniu spájajúce obe dejové línie.

TV tipy 18.7. - 24.7. 2011 TV tipy 18.7. - 24.7. 2011 TV tipy 18.7. - 24.7. 2011


20.7.
STREDA

20:55 Akt, Česko, 1997 (Čt2)
Jednoaktovú hru Úžas žandarma Kovandy napísal Jára Cimrman v rokoch 1910-11. Za jeho života bola uvedená len raz, a to v roku 1913 pri príležitosti otvorenia reštaurácie Labuť v Tanvalde. Hra sa zdala vtedajším divákom cynická, vulgárna, nepravdepodobná a málo vlastenecká, takže úplne prepadla. Adaptácia Zdeňka Svěráka z roku 1967 s názvom Akt posunula hru do súčasnosti a pozmenila údernosť niekoľkých slov.

22:15 Hra o smrti (Morality Play), VB/ Španielsko, 2003 (FilmBox Extra)
Anglicko sa zmieta v mocenských bojoch medzi cirkvou a svetskou vrchnosťou. Mladý kňaz Niccolas de Valans je nútený utiecť potom, ako sa dopustil cudzoložstva. Na svojej ceste narazí na potulnú hereckú spoločnosť, na čele s Martinom (Willem Dafoe), a pridá sa k nej. Putujú do mesta, kde majú hrať miestnemu pánovi k narodeninám. Strhnutý most ich však donúti, aby prešli panstvom lorda de Gusa a zastavili sa pri jeho hrade. Prichádzajú zrovna vo chvíli, keď je mesto rozrušené vraždou malého chlapca, z ktorej bola obvinená hluchonemá žena. Niccolas rýchlo spozná, že niečo nie je v poriadku. Spoločne s Martinom sa zapletú de temné siete zločinu a nenávisti.

22:50 1984 (Nineteen Eighty-Four), Veľká Británia, 1984 (MGM)
Pre adaptáciu asi najslávnejšieho antiutopického románu všetkých dôb, Orwellovho 1984, sa v rovnakom roku,  ktorý stojí v názve knihy, rozhodol režisér Michael Radford. Pod jeho velením sa John Hurt oblieka do kože Winstona Smitha, ktorý verí, že aj v totalitnej Oceánii je možno uniknúť pohľadu Veľkého brata a nadobudnúť stratenú slobodu.

23:35 Bronson (Bronson), Veľká Británia, 2008 (Cinemax)
V roku 1974 sa 19-ročný Michael Peterson rozhodol presláviť, a tak sa s podomácky upravenou brokovnicou a hlavou plnou snov vybral vylúpiť poštu. Bol okamžite zadržaný a odsúdený na sedem rokov väzenia. Za mrežami je už 34 rokov, z toho 30 rokov strávil na samotke. Počas tohto obdobia sa Michael Peterson „chlapec“ rozplynul a na jeho miesto nastúpil „Charles Bronson“, jeho superstar alter ego. Nahliadnite do mysle Bronsona, muža, ktorý je zdvorilý a zraniteľný a zároveň brutálny a sadistický a nájdete tam ostrú obžalobu kultúry celebrít.


21.7.
ŠTVRTOK

20:30 Zhromaždenie starých mužov (A Gathering of Old Men), USA/ SRN, 1987 (MGM)
V dráme z amerického Juhu sa tradičný poriadok na louisianskej cukrovej plantáži jedného dňa obráti hore nohami, keď je na dvore černocha nájdený zastrelený beloch. Mŕtvy farmár, potomok francúzskych emigrantov, bol zastrelený z brokovnice ráže 12. Najpravdepodobnejší podozrivý je sedemdesiat ročný černoch Mathu (Louis Gossett Jr.), ale keď ho miestny šerif (Richard Widmark) príde zatknúť, nájde svojho potenciálneho väzňa obkľúčeného skupinou starších mužov a mladou bielou ženou (Holly Hunter), ktorá je šéfkou plantáže a mužov zvolala preto, aby sa zabránilo lynčovaniu. V zatknutí chce šerifovi zabrániť osemnásť černošských dôchodcov – každý má v ruke brokovnicu ráže 12  a každý má vierohodný motív k vražde farmára. Film vychádza z románu Ernesta J. Gainesa a pod skúseným režijným vedením Volkera Schlöndorffa je nepríjemným pripomenutím toho, ako hlboko je na americkom Juhu zakorenená rasová nenávisť.

22:20 Desiaty muž (The Tenth Man), USA, 1988 (Joj Plus)
Film nakrútený podľa rovnomenného románu Grahama Greena. Príbeh francúzskeho advokáta Chavela, ktorému hrozila počas II. svetovej vojny poprava - každý desiaty väzeň, väznený nacistami v okupovanom Francúzsku v istom väzení, sa mal ocitnúť pred popravčou čatou. Bohatý Chavel ponúkne svoje peniaze inému väzňovi, ktorý sa postaví na jeho miesto. Na konci vojny sa Chavel vráti domov. V dome teraz býva sestra popraveného väzňa, Theresa. Čaká tam na toho, kto nepriamo zavinil smrť jej brata. Theresa však nepozná Chavelovu identitu a pozve neznámeho do domu, aby tam robil domovníka.

00:45 Funny Games (Funny Games), Rakúsko, 1997 (Cinemax)
Hanekeho film Funny Games, ktorý možno chápať ako zamyslenie nad zobrazovaním násilia vo filmu, rovnako ako premyslenú manipuláciu režiséra s diváckou pozornosťou, je právom radený k tomu najoriginálnejšiemu, čo bolo v roku 1997 vo svete nakrútené. Pritom začína úplne nevinne a nenápadne - dvaja mládenci, dobre oblečení s príjemným vystupovaním, si prichádzajú k susedom požičať dve vajíčka. Peter a Paul majú ale pre rodinu, ktorej práve zaklopali na dvere prekvapenie.

TV tipy 18.7. - 24.7. 2011 TV tipy 18.7. - 24.7. 2011 TV tipy 18.7. - 24.7. 2011


22.7.
PIATOK

20:00 Maska (Mask), USA, 1985 (Cinemax)
Rocky Dennis nie je chlapec ako každý iný. Má od narodenia chorobu, ktorá mu zohavila celú tvár. Potýka sa s posmechom a nepochopením, a jeho jedinou oporou by mala byť matka. Tá žije ale vo svete motorkárov a drog. Rocky je nútený sa o všetko starať sám. Prebúdza sa v ňom však záujem o ženy, aj keď dobre vie, že medzi nimi nemá šancu. Až na slepeckom tábore, kam príde vypomáhať, spozná Dianu. Získa kamarátov, matka prestáva fetovať a všetko sa zdá meniť k lepšiemu.

22:00 Dobyvatelia stratenej archy (Raiders of the Lost Ark), USA, 1981 (Joj)
Harrison Ford ako slávny dobrodruh a archeológ Indiana Jones v roku 1936 prijme špeciálne poverenie od vlády Spojených štátov, aby objavil biblickú Archu zmluvy skôr, než sa to podarí nacistom, ktorí chcú jej legendárnu mystickú silu zneužiť pre zločinné ciele. Indy uzavrie spojenectvo so svojou dávnou láskou Marion (Karen Allen), ktorá vlastní unikátnu hlavicu staroegyptskej barly, bez ktorej poklad nikto nenájde. Súboj dvojice dobrodruhov o biblickú Archu zmluvy s nacistami a nepriateľským archeológom Belloqom v Egypte sa začína.

22:30 Sedem (Se7en), USA, 1995 (Nova)
V roku 1995 režisér David Fincher nakrúca svoj druhý celovečerný film. Za sebou má mierne rozpačito prijaté tretie pokračovanie Votreleckej ságy a ešte predtým viacero reklám pre známe firmy ako Coca-Cola a Nike a klipov pre Michaela Jacksona, Madonnu, či Rolling Stones. Film Sedem ho však posúva výrazne ďalej. Má k dispozícii hollywoodske hviezdy, či už zabehnuté, alebo v tom čase ešte len začínajúce, a v rukách nepochybne mimoriadne kvalitný scenár. Vzniká tak jeden z najzaujímavejších thrillerov poslednej dekády 20. storočia, film, na ktorý sa tak rýchlo a ľahko nezabúda.

23:10 Klub bitkárov (Fight Club), USA/ Nemecko, 1999 (Prima)
Predstavte si, že nespíte. Nie niekoľko nocí. Ani týždňov. Nemôžete spať mesiace. Akoby vám to niekto nechcel dovoliť. Akoby váš spánok závisel od niekoho iného. Americký film režiséra Davida Finchera vznikol na prelome tisícročia a patrí medzi najdrsnejšie filmy týchto rokov. Podobne ako Americké psycho aj Klub bitkárov odráža dezilúziu úspešných mladých ľudí, tzv. "yuppies", z konzumného spôsobu života. V hlavných úlohách excelujú Edward Norton a Brad Pitt.

00:30 El Dorado (El Dorado), USA, 1966 (Joj)
Režisér Howard Hawks nebol síce špecialistom na westerny ako napr. John Ford, ale k  americkému žánru prispel niekoľkými dielami, ktoré nepochybne patria do pomyselného zlatého fondu, napr. Červená rieka (1947) a Rio Bravo (1959). Westernami svoju dlhú režisérsku dráhu aj uzavrel. Námet snímky nie je práve pôvodný, ale herecké obsadenie a Hawksova remeselná zručnosť pomáhajú zabudnúť na podobné prehrešky. Dôležité sú typické ingrediencie žánru, statočnosť, odvaha, zmysel pre česť a priateľstvo, a tých je tu požehnane. Mimo hereckých veteránov sa vo výraznej úlohe mladíka s neobvyklým menom Mississippi uplatnil vtedy začínajúci James Caan.


23.7.
SOBOTA

10:00 Dumbo (Dumbo), USA, 1941 (Joj)
Keď pani Jumbová po prvý krát uvidela svoje slonie mláďa, okamžite sa doňho zamilovala. Ostatní obyvatelia cirkusu sa ale Dumbovi začali posmievať, pretože mal veľké uši. Nech robil čokoľvek, nič nepomáhalo. Potom ale stretol priateľa, myšiaka Timothyho, s ktorým prekoná všetky nástrahy a prekážky a stane sa hviezdou cirkusu.

20:00 Duel Frost/Nixon (Frost/Nixon), USA/ VB/ Francúzsko, 2008 (Cinemax)
Rok 1977. Extrovertný zabávač a moderátor talkshow – David Frost, si trúfa na veľkú rybu – exprezidenta Nixona, ktorý ako prvý prezident v americkej histórii rezignoval na svoj úrad. Kým jeden vsádza do súboja (v podobe politického interview) nemalé financie z vlastného vrecka a slušne rozbehnutú kariéru, druhý už nemá čo stratiť a rád by si pred celým národom vyžehlil pokrivené renomé. Pre obe strany môže mať výsledok fatálne následky. Víťazstvo, či ústup do ústrania. Buď alebo. Tém a káuz je viacero, no iba jedna tento duel rozhodne – Watergate.

20:35  Krajina nikoho  (No Man's Land), Bosna a Hercegovina/ Slovinsko/ Tal./ Fr., 2001 (Film+)
Koprodukčný film Krajina nikoho slovinského režiséra Danisa Tanoviča reflektuje svojským tragikomickým pohľadom jednu z najväčších hrôz povojnovej Európy, vojnu v Bosne a Hercegovine. Prenesieme sa do prvej polovice 90. rokov, keď zúril bosniansko-srbský konflikt. V priam mysterióznom úvode sa zoznamujeme so skupinkou bosnianskych vojakov putujúcich na vojnovú líniu neznámou krajinou zahalenou v rannej hmle. Po rozplynutí oparu vystrieda ráno krásny slnečný deň, väčšina z nich si ho však priveľmi neužije. Nasleduje totiž brutálna scéna, keď do zblúdencov strieľajú nepriateľskí srbskí vojaci. Prežije len jeden z nich, Čiko.

21:00 Kráľovstvo mačiek (猫の恩返し), Japonsko, 2002 (Čt2)
Hanblivé dievča Haru zachráni mačacieho princa Luna, aby ho neprešlo auto. Za odmenu sa má stať jeho manželkou v mačacom kráľovstve, a sama sa tak zmeniť na mačku. Elegantný kocúr Barón a jeho pomocníci, tučný Muta a havran Toto, sa jej rozhodnú pomôcť a zachrániť ju nielen pred nanúteným sobášom, ale vyliečiť ju aj z hanblivosti.

21:45 Africká kráľovná (The African Queen), VB/USA, 1951  (Dvojka)
Začiatkom 1. svetovej vojny dováža Charlie Allnut na svojej starej parnej lodi menom Africká kráľovná zásoby do dedín vo východnej Afrike. Keď misionár reverend Samual Sayer zomrie, Charlie súhlasí, že jeho sestru Rose odvezie späť k civilizácii. Uprostred turbuletných zápasov o moc v kolóniách sa tak ocitnú dvaja úplne odlišní ľudia doslova na jednej lodi. Film je skvelou charakterovou štúdiou o ľudskej vzájomnosti v hraničných situáciách a nesie humanistické posolstvo o tom, že hoci národy a vlády môžu byť kruté, jednotlivci predsa len dokážu byť hrdinami. Humphrey Bogart získal za úlohu svojského kanadského kapitána lode Oscara pre najlepšieho herca.

22:20 V ako vendeta (V for Vendetta), USA/ Nemecko/ VB, 2006 (Markíza)
Príbeh sa odohráva v postkatastrofickej Británii drvenej totalitným režimom. Tajomný pomstiteľ vedie tvrdý odhodlaný boj proti totalitnej spoločnosti. Keď zachráni mladú ženu zo spárov tajnej polície, nachádza v nej nového spojenca... Scenár podľa románu Alana Moora (Z pekla) k tomuto napínavému thrilleru napísali bratia Andy a Larry Wachowski, ktorí majú na svedomí trilógiu Matrix a v hlavných úlohách sa predstavia hviezda Hviezdnych vojen – Natalie Portman a Hugo Weaving, známy ako agent Smith z Matrixu, či elf Elrond z Pána prsteňov. Réžie sa tentokrát ujal James McTeigue, ktorý bol asistentom režisérov Wachowskich pri Matrixe, či Georga Lucasa pri Star Wars: Epizóda 2 – Klonovaní útočia.

TV tipy 18.7. - 24.7. 2011 TV tipy 18.7. - 24.7. 2011 TV tipy 18.7. - 24.7. 2011


24.7.
NEDEĽA

16:00 Orlie pierko, ČSSR, 1971 (Jednotka)
Starec a Valér sa po dvoch rokoch väzenia za pašeráctvo vracajú do Stratenej doliny. Otvoria opäť horskú chatu a pokúšajú sa viesť bezúhonný život. Navyknutí na ľahký zárobok a dobrodružstvo sa však postupne dostávajú do starých koľají. Orlie pierko voľne nadväzuje na úspešnú Medenú vežu. Divácky rovnako atraktívne pokračovanie je však postavené skôr na akcii a humornejšie ladených konfrontáciách medzi jednotlivými postavami, či už pašerákmi a financmi, alebo Valérom a mladou Tonkou. Pokračovanie tatranskej dobrodružnej romance, podobne ako iné Hollého filmy, je postavené predovšetkým na silnom príbehu podporenom výraznými charakterovými postavami.

16:00 Ikarie XB 1, ČSSR, 1963 (CS Film)
Film s pracovnými názvami Stříbrná kometa a Za dvě stě let koncem června vznikol v roku 1963 a patrí medzi najznámejšie české sci-fi diela. Už v dobe vzniku sa stretával s priaznivými ohlasmi kritikov, ktorí upozorňovali predovšetkým na prvú polovicu, kde nad dramatickým príbehom a technikou budúcnosti prevláda popis všedných dní mnohopočetnej posádky. Za komunistov bol film citovaný, iba keď sa malo poukázať na fakt, že tu boli všetky celosvetové problémy vyriešené komunizmom. Aj keď niektoré technické postupy a nápady boli neskôr okopírované a v monštruóznejšej podobe rozvinuté aj západnými kinematografiami, je Ikarie pripomínaná hlavne pre spôsob zobrazovania ľudí budúcnosti. V hlavných úlohách sa predstavia najväčšie hviezdy českého filmu: Zdeněk Štěpánek, Dana Medřická, František Smolík, Miroslav Macháček, Radovan Lukavský a ďalší.

22:10 Moulin Rouge (Moulin Rouge!), Austrália/ USA, 2001 (Prima)
Malinký Toulouse-Lautrec nám v Paríži roku 1899 spieva pieseň o mladíkovi, ktorý prišiel do malebnej dedinky Montmart, aby tu tvoril svoje básne pri výhľade na nočnú tančiareň, alebo lepšie povedané bordel - Moulin Rouge. Skôr ako chce napísať svoj príbeh o láske, zoznámi sa s "deťmi revolúcie". Táto štvorica zaujímavých charakterov, má zálusk pripraviť hru Špektakulárny špektákl. V tom im pomôže práve nový sused. Ale je tu väčší problém: dostať hru do legendárneho podniku Moulin Rouge. Práve tu je na prvý pohľad básnik Christian okúzlený kurtizánou Satine, hviezdou podniku. Bohužiaľ (alebo chvála Bohu) je na tom Satine podobne. V Moulin Rouge platí jediné pravidlo: Nikdy sa nezamiluj!

22:30 Nepriateľ pred bránami (Enemy at the Gates), USA/ Nemecko/ VB/ Írsko, 2001 (Joj)
Na začiatku bola kniha amerického historika Williama Craiga, podrobne mapujúca situáciu vojenského konfliktu v Stalingrade, ktorý zmenil celý priebeh druhej svetovej vojny. Písal sa rok 1942 a Hitlerove vojnové ťaženie prechádzalo celým Ruskom, až sa dostalo k hlavnému strategickému cieľu - Stalingradu. Nemci mesto na rieke Volge doslova zovreli a všetko nasvedčovalo tomu, že sa im ho za krátku dobu podarí dobyť. Rusi sa ale len tak nevzdali a pri boji do posledného muža odvrátili nemeckú ofenzívu. Z útočiacich Nemcov sa zrazu stali zajatci bez šance na útek.


HIT TÝŽDŇA

24.7.
NEDEĽA

16:00 Ikarie XB 1, ČSSR, 1963 (CS Film)
Film s pracovnými názvami Stříbrná kometa a Za dvě stě let koncem června vznikol v roku 1963 a patrí medzi najznámejšie české sci-fi diela. Už v dobe vzniku sa stretával s priaznivými ohlasmi kritikov, ktorí upozorňovali predovšetkým na prvú polovicu, kde nad dramatickým príbehom a technikou budúcnosti prevláda popis všedných dní mnohopočetnej posádky. Za komunistov bol film citovaný, iba keď sa malo poukázať na fakt, že tu boli všetky celosvetové problémy vyriešené komunizmom. Aj keď niektoré technické postupy a nápady boli neskôr okopírované a v monštruóznejšej podobe rozvinuté aj západnými kinematografiami, je Ikarie pripomínaná hlavne pre spôsob zobrazovania ľudí budúcnosti. V hlavných úlohách sa predstavia najväčšie hviezdy českého filmu: Zdeněk Štěpánek, Dana Medřická, František Smolík, Miroslav Macháček, Radovan Lukavský a ďalší.


autor Tomáš Daneček 19.7.2011
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.