Netflix, Max, Apple TV+ novinky: The Zone of Interest, Las Azules, Batman: Caped Crusade, Kleo, Jimenshitachi ...

Film, ktorý je voľnou adaptáciou rovnomenného románu spisovateľa Martina Amisa ...

pridal Lukáš Šútor 31.7.2024 o 22:44
Netflix, Max, Apple TV+ novinky: The Zone of Interest, Las Azules, Batman: Caped Crusade, Kleo, Jimenshitachi ...


Miluje ma, nemiluje ma (Anyone but You) – pondelok, 29. Júl, Max

USA, 2023, Will Gluck

Na prvom rande to Bei a Benovi šľapalo perfektne. Vzájomná príťažlivosť však rýchlo opadla a transformovala sa na nevraživosť. Dvojica verila, že už sa nikdy neuvidí, ale márne. Nečakane sa stretnú cestou na svadbu do Austrálie. Talentovaná dvojica Sydney Sweeney a Glen Powell stvárňuje  mladý pár, ktorý predstiera, že sa má rád a že je pár. To vedie  k množstvu trápnych situácií, omylom a nehodám. Vrátane lásky. Komerčná romantická komédia od režiséra a scenáristu Willa Glucka (Králik Peter na úteku, Králik Peter, Ide len o sex) má relatívne slušnú „oddychovú“ kvalitu.

Zóna záujmu (The Zone of Interest) – pondelok, 29. Júl, Max

USA, Veľká Británia, Poľsko, 2023 Jonathan Glazer

Film, ktorý je voľnou adaptáciou rovnomenného románu spisovateľa Martina Amisa, sa natáčal v Osvienčime. Hlavnými postavami pochmúrneho príbehu sú nacistický veliteľ a jeho manželka.  Šťastný pár žije idylickým rodinným životom v krásnom dome s hrejivou záhradou. Pohodu nenarušuje ani fakt, že domov manželov Hössovcov sa nachádza priamo v susedstve koncentračného tábora. Sandra Hüller a Christian Friedel stvárňujú ústredné partnerské duo. Režisérom je Jonathan Glazer, režisér tzv.  Pod kožou (2013), o snímanie sa postaral Łukasz Żal, prominentný poľský kameraman,  v minulosti 2x nominovaný na Oscara (Ida, 2015, Studená vojna, 2019).

 

Vražda v divadle (See How They Run) – streda, 31. Júl, Max

USA, Veľká Británia,  2022, Tom George

50. roky, Londýn. A tam divadlo, ktorá sa volá West End. A tam divadelný súbor. A tam chystajúca sa veľká premiéra. Napätie stúpa. A v tom to praskne! Vražda jedného z členov súboru je na svete. Na scénu prichádza melancholický inšpektor Stoppard, aby poodhalil intrigánsku a smrteľnú povahu londýnskeho divadelného undegroundu. Hoci základ príbehu, ktorý režíruje debutant Tom George, znie temne, v skutočnosti ide o milé sucho vtipné rozprávanie s parodickými znakmi a výraznou farebnou štylizáciou. Tomovi Georgeovi sa pri jeho debute upísali veľmi známi herci ako Sam Rockwell, Adrien Brody či Shirley Henderson.     

Nevyjasněné záhady – 4. svazek (Unsolved Mysteries – Volume 4) – streda, 31. júl, Netflix

USA, 2024,

Dokuseriál o najzáhadnejších a často aj najdesivejších  prípadoch v dejinách ľudstva. O tom, že ide o úspešný televízny projekt, netreba pochybovať, veď sa vysiela či streamuje už viac ako 30 rokov. Netflix nám v stredu predstaví  5 nových epizód a 5 rôznorodých prípadov.  Hneď prvá epizóda je venovaná problematike identity  Jacka Rozparovača. Aj ďalšie epizódy sa zaoberajú prípadmi záhadných vrážd, ale prenesú nás bližšie k súčasnosti.   V poslednej časti sa dočkáme aj jedného legendárneho paranormálneho prípadu (Mothman).  

Královna hor: Lhakpa Sherpa na vrcholu (Mountain Queen: The Summits of Lhakpa Sherpa) – streda, 31. júl, Netflix

USA, 2023, Lucy Walker

Citlivý, dojemný portrét z Himalájí  o žene, ktorá ako prvá Nepálčanka zdolala Mount Everest. Príbeh však nie je len o horolezectve. Lhakpa Sherpa (tak sa hrdinka volá)  si zažila svoje v súkromnom živote,  manželstve i práci. Napriek tlaku okolností a okolia sa Lhakpa nikdy nevzdala svojich snov. Dnes je svetovou rekordérkou. Ako jediná žena na svete vyliezla 10x na Mount Everest . Britská dokumentaristka Lucy Walker je dvojnásobnou nominantkou na Oscara. Medzinárodne najznámejšou snímkou je Krajina odpadkov z roku 2010.   

Ženy v modrom (Las Azules) – streda, 31. júl, Apple TV+

Mexiko, 2024, Pablo Aramendi, Fernando Rovzar

Podľa skutočného príbehu. Štyri ženy, štyri policajtky. Prvé ženské policajtky v Mexiku. V ultrakonzervatívnej krajine to je novinka, ktorá nie je prijímaná šťastne. Štvorčlenný tím si však zanedlho uvedomí, že jeho zriadenie malo jedinú úlohu - odviesť pozornosť médií od vyčínania brutálneho sériového vraha. Počet obetí rastie. María, Gabina, Ángeles a Valentina rozbiehajú vlastné tajné vyšetrovanie, aby dosiahli to, čo sa nepodarilo žiadnemu mužskému dôstojníkovi – nájsť a zastaviť sériového vraha. 10-dielna séria Ženy v modrom je temnou ženskou krimi z obdobia vnútropoliticky búrlivých  70. rokov minulého storočia. 

Cały ten rap – streda, 31. júl, Netflix

Poľsko, 2024

Niečo pre fajnšmekrov daného žánru. Dokuséria mapuje vývoj poľskej rapovej scény od jej skromných počiatkov po neskromnú súčasnosť. Príležitosť vyrozprávať sa dostávajú veteráni, ako i mladé talenty.  Ak vám niečo hovoria muzikanti ako  Sokół, TEDE, Wdowy, Szczyla, Young Leosie, tak tento projekt by vás mohol zaujímať.

Batman: Caped Crusader – štvrtok, 1. august, Prime Video

USA, 2024. Bob Kane, Bruce Timm

Fanúšikmi batmanovského univerza nesmierne očakávaný animovaný seriál, ktorý esteticky nadväzuje na temný noirový seriál Batman: The Animated Series z 90. rokov. Skúsený animátor a producent Bruce Timm prichádza s novým obdobným projektom.  Dej je zasadený do cca 30. či 40. rokov minulého storočia , uvidíme klasické postavy ako Catwoman, Two-Face, Penguin a samozrejme množstvo mafiánov a korupcie. Tu začína Bruce Wayne svoju nekompromisnú výpravu boja proti zločinu.  

Naměkko (Unstable) – štvrtok, 1. august, Netflix

USA, 2024, John Owen Lowe, Rob Lowe, Victor Fresco

Druhá séria nie príliš odvážneho, ale v zásade  „ničím neurážajúceho“ oddychového komediálneho seriálu zasadeného do prostredia biotechnologickej výskumnej spoločnosti. Otec je polobláznivý, excentrický, geniálny biotechnologický vedec a podnikateľ. Pán šéf. Syn je síce šikovný, ale odmieta otcove „metódy“.  No, hoci syn odmieta, aj tak musí. Nemá na výber. Otca si zahral Rob Lowe, syna stvárnil John Owen Lowe. Zopakujme si to: Lowe ako otec, Lowe ako syn. Predpokladáte správne, Unstable je rodinný podnik, tak po stránke autorskej, ako i tematickej.

Mlha bez hranic (Kabut Berduri) – štvrtok, 1. august, Netflix

Indonézia, 2024, Edwin

Potenciálny filmový „žolík“ tohto týždňa. Edwin, 46-ročný a rozhodne talentovaný  ázijský autor  s množstvom skúseností so súťažením na špičkových festivaloch. Berlín, Tribeca, HongKong, Locarno. V Locarne snímka Vengeance Is Mine, All Others Pay Cash (2021) vyhrala dokonca hlavnú cenu, Zlatého leoparda. Mlha bez hranic je temná detektívka situovaná do oblasti indonézsko-malajzijskej hranice. Hlavným hrdinom je detektív pátrajúci po démonickom sériovom vrahovi. To však nie je jediný démon, ktorému sa detektív bude musieť postaviť.

Kovbojský kartel (Cowboy Cartel) – piatok, 2. august, Apple TV+

USA, 2024, Castor Fernandez

Los Zetas. Jeden z najvyhlásenejších drogových kartelov v Mexiku. Sofistikovaná, krutá, extrémne nebezpečná, nesmierne početná  a nesmierne vplyvná zločinecká organizácia, ktorá sídli a operuje hlavne na hraniciach s USA. Kovbojský kartel sleduje príbeh vyšetrovateľa FBI, ktorý odhalí špinavé kšefty v prostredí konských dostihov. Nitky jednoznačne vedú k Los Zetas. Odvážny vyšetrovateľ však odmieta ustúpiť. Medzi výkonnými producentami krátkej dokusérie nájdeme Erica Newmana, ktorý pôsobil na rovnakej pozícii aj v seriáloch Narcos či Griselda.

Elizabeth Taylor: The Lost Tapes – sobota, 3. august, Max

USA, 2024, Nanette Burstein

54-ročná režisérka Nanette Burnstein zvolila zaujímavý prístup, ako natočiť dokumentárny portrét.  V roku 1964 nahrala Elizabeth Taylor 40 hodín rozhovorov, veľmi súkromných, úprimných a osobných. Slávna herečka, ktorá zomrela v roku 2011, hovorí svojimi vlastnými slovami o svojom živote, kariére, sláve, vzťahoch, radostiach, úzkostiach. Snímka mala premiéru na festivale v Cannes, kde súťažila v dokumentárnej súťaži.

Zlodeji času (Time Bandits) – streda, 24. júl, Apple TV+

Veľká Británia, USA, 2024, Taika Waititi, Jemaine Clement, Iain Morris

Niektorí azda poznáte rovnako nazvaný film z roku 1981 od skvelého Terryho Gilliama (Krajinu prílivu, Strach a hnus v Las Vegas, Dvanásť opíc). Novinka od Apple TV+ je adaptáciou tejto snímky. Komediálny dobrodružný seriál sleduje skupinu zlodejov a ich najnovšieho regrúta – 11-ročného chlapca. Chlapec sa volá Kevin, je milovníkom histórie, ale vo svojom okolí nenachádza pochopenie. Jedného dňa však Kevin objaví časový portál a to rovno vo svojom šatníku. Tu hlavný hrdina spoznáva zlodejov času a v ich spoločnosti putuje naprieč časmi a priestormi. Dinosaury, doba ľadová, Stonehenge, trojský kôň...skrátka, dobrodružstvo, ako sa patrí. Jednu z hlavných postáv hrá Lisa Kudrow, známa ako Phoebe z Priateľov.

Špinavý pop: Podvodník s boy bandy (Dirty Pop: The Boy Band Scam) – streda, 24. júl, Netflix

USA, 2024, David Terry Fine

Príbeh Loua Perlmana, manažéra najúspešnejších chlapčenských skupín 90. rokov - Backstreet Boys, NSYNC a niekoľko ďalších „bánd“. Podvodník či génius? Prípadne niečo medzi? Kratučká dokuséria skúma to, čo Lou Pearlman naozaj dokázal a tiež to, čo Lou Pearlman naozaj pokazil. A je toho dosť.

Kleo – štvrtok, 25. júl, Netflix

Nemecko, 2024, Hanno Hackfort, Bob Konrad, Richard Kropf

Berlínsky múr je dnes už bývalým berlínskym múrom. Špiónka z Nemeckej demokratickej republiky sa však nehodlá svojho talentu a výcviku špiónky z Nemeckej demokratickej republiky len tak vzdať. To ani náhodou! Hlavná hrdinka „béčkového“ nemeckého špionážneho seriálu  je stálou tou istou špiónkou z východného Nemecka, ako aj predtým.  A nepriatelia to pociťujú stále veľmi živo! A to v pravidelných fázach. 

Dekameron (The Decameron) – štvrtok, 25. Júl, Netflix

USA, 2024, Kathleen Jordan

Netflix to skúsil staviť na klasiku talianskej literatúry a tou je šteklivé komediálne dielo plne „prasačiniek“ od stredovekého autora Giovanni Boccaccia (14. storočie). Tak vydarenú a nekompromisnú adaptáciu, akú nakrútil v 70. rokoch  geniálny Pier Paulo Pasolini, od Netflixu čakať nemožno, ale  8-dielna séria predsalen nejaký potenciál má. Jednu z hlavných postáv hrá aj talentovaná americká herečka Zosia Mamet, známa zo seriálu Girls.

Podvodníci z Tokia (Jimenshitachi) – štvrtok, 25. Júl, Netflix

Japonsko, 2024, Hitoši Óne

Podvodníci s nehnuteľnosťami sú aj v tokijskom megalopolise a nie je ich málo! Japonsko. Japonsko, ktoré je, čo sa týka kapitalizmu, menšou, ale silne kvalitnou napodobeninou Severnej Ameriky. Každopádne,  Netflix opäť skúša zaujať kórejský a japonsky trh. 6-dielna séria rozpráva príbeh o skupine podvodníkov kšeftujúcimi s pozemkami, ktoré slúžia ako niečo, čo skutočný pozemok nie je ani omylom.

Dračí princ (The Dragon Prince)  – piatok, 26. Júl, Netflix

USA, 2024, Aaron Ehasz, Justin Richmond

Animovaný fantasy seriál Dračí princ sa začal streamovať v roku 2018 a postupne sa vypracoval medzi najpopulárnejšie animované projekty Netflixu. Šiesta séria prinesie klasický počet epizód (9) a s ňou i ďalšiu sadu dobrodružstiev plnú drakov, mágie, kráľovstiev, súbojov, elfov a podobných fantasy vecí. Za Dračím princom stoja showrunneri  a scenáristi Justin Richmond a Aaron Ehasz. Obaja majú scenáristické skúsenosti zo špičkových animovaných seriálov ako Futurama alebo Avatar: Legenda o Aangovi.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 16599
02 |
návšt. 8697
03 |
návšt. 5439
04 |
návšt. 3512
05 |
návšt. 2735
06 |
návšt. 3023
07 |
návšt. 1919
08 |
návšt. 1455
09 |
návšt. 1136
10 |
návšt. 1174
REBRÍČEK US
01 |
$35,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$9,3 mil.
04 |
$5,6 mil.
05 |
$4,3 mil.
06 |
$4,0 mil.
07 |
$2,7 mil.
08 |
$2,2 mil.
09 |
$2,2 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.