Netflix, Max, Apple TV+ novinky: The Instigators, Bad Monkey, Daughters, Jackpot!, The Union, The Book of Clarence ...

Dobrí kamaráti a aj častí spolupracovníci Ben Affleck a Matt Damon hrajú Roryho ...

pridal Lukáš Šútor 14.8.2024 o 19:45
Netflix, Max, Apple TV+ novinky: The Instigators, Bad Monkey, Daughters, Jackpot!, The Union, The Book of Clarence ...


The Book of Clarence – pondelok, 5. august, Max

USA, 2023, Jeymes Samuel

Talentovaný 44-ročný britský režisér Jeymes Samuel (známy tiež ako pesničkár The Bullits) si pre nás prichystal vskutku veľkolepý filmový komediálny projekt, ktorý zdobí špičková herecká súpiska. The Book of Clarence sa voľne inšpiruje klasickými hollywoodskymi eposmi, pričom príbeh sa odohráva v biblických časoch. Clarence je nešťastný obyvateľ Jeruzalemu, ktorý sa rozhodol využiť hlavnú výhodu „doby mesiášov“ a sám sa jedným takým mesiášom stane.  Ak vám námet pripomína legendárnu komédiu Život Briana (1979) od partičky Monty Python, nie je to nič zvláštne. Snímku The Book of Clarence čestne sprevádza prezývka „Life of Clarence“, pričom Samuel sa „pytónmi“ naozaj inšpiroval a priamo na nich odkazuje. Titulnú postavu stvárňuje Lakeith  Stanfield, známy zo seriálu Atlanta či z komediálnej detektívky Na nože. Ďalšie postavy hrajú  RJ Cyler,  Benedict Cumberbatch či James McAvoy.

Nehanební bastardi (Inglourious Basterds) – pondelok, 5. august, Max

USA, Nemecko, 2009, Quentin Tarantino

Tarantino si históriu vyložil opäť po svojom a predviedol nám, ako by si on sám predstavoval koniec druhej svetovej vojny. Príbeh sa odohráva v okupopovanom Francúzsku a hlavnou hrdinkou je mladé dievča Shosanna. Pred jej očami jej istý dôstojník vyvraždí celú rodinu a dievča sa rozhodne pomstiť. Film preslávil najmä Rakúšana Christophera Waltza a spoznali sme vďaka nemu aj krásnu Mélanie Laurent. Najväčšími hviezdami sú však Brad Pitt a Michael Fassbender. Nechýba ani nemecká herecká špička; Daniel Brühl, Diane Kruger alebo Til Schweiger.

My (Us) – pondelok, 5. august, Max

USA, 2019, Jordan Peele

Skvelý, málo nápadný autorský horor od talentovaného Jordana Peeleho (Candyman, Uteč). Prenesieme sa do 80. rokov, konkrétne do roku 1986. Začína to ako idylka. Mladá rodinka prichádza na prázdninový pobyt do kalifornskú chatu. Adelaide však od počiatku tuší, že tento víkend rodinnou idylkou rozhodne nebude. A potom sa objavia štyria veľmi zvláštni ľudia...  

 

Blade Runner 2049 – pondelok, 5. august, Max

USA, Veľká Británia, Maďarsko, Kanada, 2017, Denis Villeneuve

Tak v roku 2017 sme sa predsa len dočkali veľkej veci. Nového Blade Runnera (ten kultový starý od Ridleyho Scotta a s Harrisonom Fordom prišiel na svet v roku 1982). Nová verzia vzišla od režiséra, ktorý je dnes už absolútnou hviezdou a to vďaka DunámBlade Runner 2049 dejovo nadväzuje na ten starý. Sledujeme mladého priebojného dôstojníka polície v L.A., ktorý je na stope tajomstvu, ktoré má potenciál otriasť základom ľudskej civilizácie.  Mladý policajt však musí najprv vyhľadať služobne omnoho skúsenejšieho kolegu – nám dobre známeho Ricka Deckarda. Hrajú Ryan Gosling, Ana de Armas, Robin Wright, Jared Leto a samozrejme Harrison Ford – Rick Deckard.  

Adrienne – pondelok, 5. august, Max

USA, 2021, Andy Ostroy

Krátky dokuseriál zaoberajúci sa smrťou herečky, scenáristky, producentky a herečky  Adrienne Shelly (Servírka, Faktótum). Režisérom je Andy Ostroy, manžel ústrednej postavy. Ostroyov snímok je podľa očakávania veľmi osobný a veľmi intímny. Odkrýva dielo nenápadnej, ale talentovanej postavy hollywoodskeho filmu. Shelly bola zavraždená v novembri roku 2006. Pôvodne to vyzeralo na samovraždu, ale dôslednejšie vyšetrovanie odhalilo, že samovražda bola zinscenovaná. Niekým...

Tajuplný svět zvuků s Davidem Attenboroughem (Secret World of Sound with David Attenborough) – streda, 7. august, Netflix

Veľká Británia, 2024, Bridget Appleby, Gemma Brandt

Nový dokumentárny film s legendárnym prírodovedcom a moderátorom Davidom Attenboroughom. 98-ročná legenda nás tentoraz prevedie svetom zvuku zvierat. "Je načase, aby ste otvorili uši životu, ako ste ho ešte nikdy nepočuli," odkazuje nám hlavná hviezda show v traileri. Je to tak. Okrem Sira Attenborougha budú hviezdami show aj zvuky včiel, žiab ...., ktoré si vďaka pokročilým technológiam vypočujeme vo veľmi precíznych detailoch.  Trojdielna séria od 7. augusta na Netflixe. 

Lolo a Kid (Lolo and the Kid) – streda, 7. august, Netflix

Filipíny, 2024, Benedict Mique

Podvodník. Decko. A ich nerozlučné puto. Príbeh podvodníka a dieťaťa, ktoré je vytrénované na to, aby okrádalo bohatých a dávalo chudobným. Mladý „Jánošík“, mladý „Robin Hood“. Verzia legendárnych „zbojníckych“ postáv z ostrovných filipínskych končín. Film má zhruba hodinu a pol a to je dosť času na to, aby sme ponorili do pravého filipínskeho „undegroundu“. A Filipíny sú veľmi zaujímavou krajinou.

Umbrella Academy 4. sezóna (The Umbrella Academy) – štvrtok, 8. august, Netflix

USA, 2024, Jeremy Slater, Steve Blackman

Príbeh superhrdinov založený na rovnomennej komixovej sérii od Gerarda Waya, ilustrovanej od Gabriela Bá a tlačenej vo vydavateľstve Dark Horse Comics. Hlavnými postavami je skupina deciek z nefunkčnej rodiny adoptovaných superhrdinov. Opäť sme pri „Jánošíkoch“ a „Robinoch Hoodoch“. Títo (anti)superhrdinovia okrádajú bohatých a s chudobnými robia... prakticky to isté. V seriáli hrá množstvo známych hercov a herečiek:  Eliot Page, Tom Hopper, David Castañeda, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, či Aidan Gallagher.

Vražedná Mallorca 3. sezóna (The Mallorca Files)  - štvrtok, 8. august, Prime Video

Veľká Británia, 2024, Dan Sefton

Krásna španielska prímorská Mallorca a krimiséria z produkcie BBC. Dobrá kombinácia.  Protirečivé a ufrflané krajiny ako Británia a Nemecko sa predsa len spojili, aby spoločne dolapili sériového vraha. Introvertná vyšetrovateľka Amanda Blake je vrahovi na stope, ale vrahova stopa je ťažko rozoznateľná. Totálne protiklady. Na jednej strane poctivá, pedantná waleská detektívka, na druhej strane bizarne chaotický detektív odniekiaľ z Nemecka. Protiklady, ktoré sú v neustálom konflikte,  Spája ich jediný cieľ – chytenie vraha. Sľubná detektívka štartuje vo štvrtok na Prime Video. Už treťou sériou.

Taken Together: Who Killed Lyric and Elizabeth? – štvrtok, 8. august, Max

USA, 2024, Dylan Sires

Trojdielna dokuséria skúma únos dvoch sesterníc:  Lyric Cook-Morrissey a Elizabeth Collins. Udalosti sa udiali  v roku 2012.  Evansdale, štát (Europánom nie príliš známy) Iowa. Dokument ponúka exkluzívny prístup, rozhovory a aktuálne informácie týkajúce sa desivého prípadu, ktorého vyriešenie sa ťahalo niekoľko rokov. A dodnes nie sú všetky záhady a otázky vyriešené a zodpovedané.

Mise napříč (Keuroseu / Mission: Cross) – piatok, 9. august, Netflix

Južná Kórea, 2024, Myung-hoon Lee

O manželskom živote dvoch agentov v utajení. Takmer žiadne výhody,  len samé „prúsery“. Manželský život – nič moc.  Fakt nič moc. Pár výhod by sa však našlo.  Kórejská akčná séria vsádza na čierny humor a na choreograficky precízne stvárnenú akciu. Autá lietajú vo vzduchu, guľky lietajú vo vzduchu, telá  a vnútornosti lietajú vo vzduchu.  Všetko lieta vo vzduchu.  A je to mimoriadne vzrušujúce. A ešte to vyzerá aj pomerne vtipne aj spoločensky správne kriticky.   

Štváči (The Instigators) – piatok, 9. august, Apple TV+

USA, 2024, Doug Liman

Dobrí kamaráti a aj častí spolupracovníci Casey Affleck a Matt Damon hrajú Roryho a Cobbyho, dvoch zlodejov, ktorých spojila úspešná lúpežnícka spolupráca. Jedného dňa sa však udalosti pokašľú a borci sa ocitnú na úteku. A to nie je úplná sranda. Alebo je? Scenáristami projektu sú Chuck Mclean (Samaritán, Mesto na kopci) a aj spomínaný Casey Affleck. Režisér Lyman je veľmi zručným hollywoodskym remeselníkom s vypracovaným citom pre akčné a dynamické rozprávania; Agent bez minulosti, Nebeský gauner, Na hrane zajtrajška...

Co se psovi honí hlavou (Inside the Mind of a Dog) – piatok, 9. august, Netflix

USA, 2024, Andy Mitchell

Veru! Je to zapeklitá otázka! Čo sa vášmu psovi „honí“ hlavou? Režisér Andy Mitchell  sa zaoberá ústrednou otázkou veľmi dôsledne a spolu s top vedcami na svete prichádzajú na pozoruhodné zistenia. A tie zistenia triafajú priamo do čierneho. Tak teda -  čo sa vášmu psovi „honí“ hlavou? Spať, žrať, hrať sa? Je toho, prekvapujúco, omnoho  viac! Andy Mitchell  a jeho partia vedeckých kapacít rada poskytne odpoveď.

Uteč (Get Out)  - pondelok, 12. august, Max

USA, Japonsko, 2017, Jordan Peele

Jeden z najoriginálnejších hororov poslednej doby nakrútil afroamerický režisér Jordan Peele. Ide zároveň o satiru na súčasnú americkú spoločnosť prejavujúcu akýsi až nezdravý a povrchný fetiš voči spoluobčanom čiernej pleti. Chris a Rose patria medzi rasovo odlišné milenecké páry, čo už dnes málokoho šokuje. Rodičia Chrisovej milej ale doma, spoločne s komunitou rodinných známych, ukrývajú isté nebezpečné tajomstvo. Snímka vtipne čerpá zo starších sci-fi, ako Invázia lupičov tiel alebo Stepfordské paničky.

Príťažlivosť zla (Red Rooms) – pondelok, 12. august, Max

Kanada, 2023, Pascal Plante

Pohodlne sa usaďte do svojho hororového kresla. Začína sa súdny proces s vrahom odsúdeným za vraždu troch dievčat. Napriek tomu, že vrahova charakteristika evokuje monštrum, Kelly-Anne je vrahom posadnutá a nedokáže na neho prestať myslieť. To vedie k niekoľkým, povedzme, nepríjemným incidentom. Kelly-Anne, v podaní Juliette Gariépy, predvádza pozoruhodný psychologický výkon. Kanadský autor Pascal Plante reflektuje miestami nebezpečnú záľubu ľudi v true crime príbehoch.

Podpaľačka (Firestarter) – pondelok, 12. august, Max

USA, 2022, Keith Thomas

Vtáčka ohniváčka. Hororový, trochu sci-fi príbeh o dievčati, ktoré nedokáže ovládnuť svoj pud. Pud podpaľovať čokoľvek, čo sa podpáliť dá (a občas aj nedá). V skutočnosti je Charlie nesmierne talentovaná. Nadprirodzene talentovaná. K podpaľačstvu jej stačí sila myšlienky. Práve preto sa Charlie dostáva do hľadáčiku vládnych organizácií.  Autorom knižnej predlohy nie je nik iný, ako velikán Stephen King. Snímka Keitha Thomasa určite nepatrí medzi najlepšie filmové adaptácie spomínaného spisovateľa, ale pôsobí pomerne presvedčivo. Ryan Kiera Armstrong stvárňuje podpaľačku, najväčším ťahákom je však Zac Efron.

Odpojení (Paula) – pondelok, 12. august, Max

Francúzsko, 2023, Angela Terrail

Sugestívna snímka o otcovi a jeho dcére, ktorých vzťah je pomerne...nezdravý. V úlohe 11-ročnej dcéry exceluje Aline Helan-Boudon. Otca, ktorý so svojim vzťahom s dcérou kompenzuje zažité traumy, hrá Finnegan Oldfield, talentovaný 33-ročný herec z Veľkej Británie. Režisérkou aj scenáristkou je francúzska debutantka Angela Terrail.

Pochybná dohoda (Bad Monkey) – streda, 14. august, Apple TV+

USA, 2024, Bill Lawrence

Vince Vaughn sa vracia do seriálového sveta, rovnako ako Michelle Monaghan. Neprekvapivo ide o projekt od Apple TV+. Komediálne ladená krimi o cynickom bývalom detektívovi zo slnečnej Floridy a s ústami plnými drsných hlášok. Vaughn, respektíve Andrew Yancy,  sa namočí do poriadneho prúseru po tom, čo sa jednej z pláží nájde ľudská ruka a to bez jej majiteľa. Yancy sa rozhodne pustiť do vyšetrovania na vlastnú päsť. A to asi nebude najlepší nápad.  Autorom predlohy je americký novinár a spisovateľ írsko-nórskeho pôvodu Carl Hiaasen.  

The Tyrant (Pokkon) – streda, 14. august, Disney+

Južná Kórea,

Kórejské série nikdy nezomierajú. A často sú akčné sci-fi. Aspoň trošku. V tejto minisérii dochádza ku zásadnému rozporu medzi špičkovými tajnými službami: americkou a kórejskou. Hlavným hrdinami sú na jednej strane skúsený kórejský agent, dokonca riaditeľ. A potom americký agent snažiaci sa získať čo najviac informácií o povahe kórejského projektu. O aký projekt vlastne ide? Réžie a scenáru sa ujal Park (ako inak) Hoon-jung, ktorý má za sebou, ako i pred sebou, veľmi zaujímavú filmársku kariéru (pomerne známou a aj úspešnou snímkou je napríklad Nový svet).

Dcéry (Daughters) – streda, 14. august, Netflix

USA, 2024, Angela Patton, Natalie Rae

Otcovia, dcéry, tanec a basa. Dojemný dokumentárny film, miláčik posledného ročníka Sundance Film Festival, kde získal divácku cenu. Námet je pomerne známy. Mladé dievčatá sa zúčastňujú unikátneho väzenského programu  Daddy Daughter Dance, kde trénujú so svojimi otcami na špeciálny tanečný turnaj/exibíciu.  Poetické zábery sa striedajú s realistickými a celé by to malo odsýpať veľmi elegantne. Snímka je celovečerným debutom dvoch nádejných autoriek.

Worst Ex Ever – streda, 14. august, Netflix

USA, 2024,

Názov krátkej dokushow, ktorý má určite záujem expandovať o ďalšie série, hovorí za všetko. Netflix rád vytvára série typu Worst Roommate Ever a najnovší nápad vyberá podobným smerom.  Producentom je Blumhouse Television, čiže tá istá spoločnosť, ktorá stojí aj za Worst Roommate Ever.   Nový projekt prichádza s hororovými príbehmi o ľuďoch, ktorí rozchod so svojou bývalou polovičkou nezvládli. Zlosť, žiarlivosť, pocit zrady. Tieto pocity poznáme aj my, ktorí sme rozchod s bývalou/bývalým ako-tak zvládli. Tu si rozanalyzujeme extrémy.

Americká vražda: Laci Petersonová  (American Murder: Laci Peterson) – streda, 14. august, Netflix

USA, 2024, Skye Borgman

Scott Peterson. Mladý muž, ktorý brutálne zavraždil svoju tehotnú ženu. Zločin mesiace pútal pozornosť americkej verejnosti. Laci Peterson prišla o hlavu a jej telo sa našlo niekoľko mesiacov po vražde. Skye Borgman vo svojej krátkej dokusérii ponúka podrobnú štúdiu prípadu, ktorého psychologické kvality fascinujú dodnes tak laikov, ako i odbornú verejnosť.

Emily v Paríži  4.  sezóna (Emily in Paris) – štvrtok, 15. august, Netflix

USA, 2024, Darren Star

Štvrtá séria sladkého romantického seriálu so sladkou modelkou Lily Collins v hlavnej úlohe. Američanka v Paríže, ktorá učí Francúzov svojim spôsobom a oni zase učia ju spôsobom svojim. Rozlúskneme zopár  vzťahových otázok, získame zopár dôležitých odpovedí. O Alfiem, Gabrielovi, Mindy, Camille či Sylvie. Napríklad to, či má Alfie stále zlomené srdce. Obľúbený seriál (otázkou je, či je aj kvalitný, ale to je na inú debatu) bude mať obvyklých 10 epizód.

Jackpot! – štvrtok, 15. august, Prime Video

USA, 2024, Paul Feig

Amazon MGM Studios si pre nás pripravilo poriadne bláznivú snímku s Awkafinou Johnom Cenom a Simu. Režisérom je Paul Feig (Škola dobra a zla, Nebezpečná láskavosť, Krotitelia duchov). Akčná komédia Jackpot!  ja zasadená do roku 2030 a sleduje ašpirujúcu herečku Katie, ktorá vyhrá lukratívny jackpot v hodnote niekoľkých miliárd dolárov. Pointou je, že cenu si naša výherkyňa musí vyzdvihnúť do západu slnka a nie len to. Každý, kto zabije víťaza a získa lístok, si môže uplatniť nárok na bohatstvo. Našťastie, do príbehu vstupuje aj vyskillovaný bodyguard, ktorého zabezpečí, aby si mohla Katie prebrať svoju výhru.

Jednotka všedního nasazení (The Union) – piatok, 16. august, Netflix

USA, 2024, Julian Farino

Oddychový vysoko rozpočtový akčňák s top hollywoodskymi hviezdami: Markom Wahlbergom a Halle Berry. Wahlberg stvárňuje stavebného šichníka. Tomu sa jedného dňa ozve jeho sexy bývalá ešte zo školských čias. Šichníkovi sa mení svet odrazu sa ocitá vo víre najrôznejších špiónskych hier. Režisérom je Julian Farino, doteraz primárne seriálový režisér (Giri/Haji, Hráči, V odbornej starostlivosti).




ZENIT
[RECENZIA ]
ZA HORAMI
[RECENZIA ]
LONGLEGS
[RECENZIA ]
VTÁČNIK
[RECENZIA ]
V MENE CTI (2023)
[RECENZIA ]

Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 95699
02 |
návšt. 15842
03 |
návšt. 13846
04 |
návšt. 10518
05 |
návšt. 9756
06 |
návšt. 7743
07 |
návšt. 7723
08 |
návšt. 7791
09 |
návšt. 5782
10 |
návšt. 1082
REBRÍČEK US
01 |
$42,0 mil.
02 |
$30,0 mil.
03 |
$24,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$9,6 mil.
06 |
$6,3 mil.
07 |
$3,5 mil.
08 |
$3,4 mil.
09 |
$2,6 mil.
10 |
$2,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.