Netflix, Max, Apple TV+ novinky: Sunny, Teen Torture Inc, Receiver, Past Lives, Anatomy of a Fall, Sprint ...

Apple TV+ a A24 pripravili nový dramatický seriál s komediálnym, ako i temným nádychom...

pridal Lukáš Šútor 14.7.2024 o 23:56
Netflix, Max, Apple TV+ novinky:  Sunny, Teen Torture Inc, Receiver, Past Lives, Anatomy of a Fall, Sprint ...


Anatómia pádu (Anatomie d'une chute / Anatomy of a Fall) – pondelok, 1. jún, Max

Francúzsko, 2023, Justine Triet

Čiastočne je Anatómia pádu súdnou drámou, čiastočne je portrétom komplikovanej ženy, čiastočne ide o analýzu rozpadajúceho sa manželstva, čiastočne ide p príbeh o neľahkom dospievaní. Nemecká, čoraz slávnejšia herečka Sandra Sandra Hüller,  stvárňuje spisovateľku obvinenú z vraždy manžela. Kľúčovou postavou príbehu je aj spisovateľkin slepý syn. Svedok vraždy. Svedok vraždy čeliaci čoraz vážnejšej morálnej dileme...

Sprint: The World's Fastest Humans – utorok, 2. jún, Netflix

USA, 2024, Phil Turner

Šprint, šprintéri a šprintérky. Sha'Carri Richardson, Noah Lyles, Shericka Jackson. Najlepší utekajúci atléti (a aj atlétky, len je to komplikované a nudné stále všetko takto korektne genderovo označovať, všetci vieme, kto je muž/žena a keď sa vám to nepáči, dajte si pár sekundovú  námahu na internete to zistiť – môj názor...) . Mysle špičkových športovcov, ktoré sú vytrénované na to, aby sa stali...špičkovými športovcami. Dokuséria Phila Turnera sleduje a študuje fyzicky najrýchlejších ľudí na svete (...každý vie, že najrýchlejší atléti pochádzajú z Jamajky...pričom Shericka Jackson pochádza... z Jamajky...zvyšok protagonistov pochádza z  USA). Spoznávame  a skúmame športovú psychiku. Vnútorné stavy, mentálne obrazy, tréningové techniky, tréningové myšlienky i vzťahové problémy. Proste - 6 epizód, šesť „deep“ sónd do myslí špičkových športovkýň a športovcov.

Policajt v Beverly Hills: Axel F (Beverly Hills Cop: Axel F) streda, 3. jún, Netflix

USA, 2024, Mark Molloy

Policajný poručík Axel Foley sa vracia do hry. A spolu s ním aj Eddie Murphy. Ako inak. Film od režiséra nováčika Marka Molloya oživuje pôvodnú akčnú komediálnu trilógiu (Policajt v Beverly Hills, Policajt v Beverly Hills 2, Policajt v Beverly Hills 3) po troch desaťročiach. Detektív Foley sa vracia do prostredia Beverly Hills, aby vyšetril smrť dlhoročného dôverníka. Pri tejto príležitosti narazí hlavný hrdina na chápadlá spletitej korupčnej chobotnice, ktorá ovláda miestnu políciu. Vyšetrovanie spojí Folleyho s atypickým parťákom – krásavcom a veľmi dôsledným až puntičkárskym policajtom, ktorého hrá Joseph Gordon-Levitt. Uvidíme mnohé známe tváre zo starej „party“: Billyho Rosewooda (hrá ho Judge Reinhold), kapitána Granta (Kevin Bacon), Sergeho (Bronson Pinchot) či Paula Reisera (Jeffrey Friedman).

Jeden otec, tisíc dětí (The Man with 1000 Kids) – streda, 3. jún, Netflix

Veľká Británia, 2024, Josh Allott

Liečba neplodnosti je extrémne náročná.  Vanessu by spomínaná liečba z finančného hľadiska priviedla na mizinu. Dôležité bolo, aby deti vedeli, kto je ich otec. Na internetovej stránke našla hlavná hrdinka jeden profil.  Jonathanov profil.  A to bola chyba, životná chyba. Muž s tajným prídavným menom „bizár.“ Aj „úchyl.“ Podvodník, klamár, pako a muž, ktorý tajne splodil 1000 detí a na tom si založil svoju životnú „kariéru.“ (nepripomína vám to jedného muža, ktorý sa sa pomotal aj v politike?) Trojdielna true crime dokuséria skúma Jonathanovu minulosť, narcisa s obrovským egom a priemerným...veď viete čím. Mozgom.

Space Cadet – štvrtok, 4. jún, Prime Video

USA, 2024, Liz W. Garcia

Hviezdna Emma Roberts ako Tiffany Rex Simpson, obyčajné neobyčajné floridské dievča s celoživotným astronautským snom s nápisom „ideme do vesmíru.“ Americký sen v pohybe, americky sen v Amerike.  Tiff je znepokojená svojim aktuálnym životom a prihlási do programu NASA. Napriek malej pravdepodobnosti uskutočnenia veľkého sna sa šikovnej Tiffany predsa len podarí dostať do astronautského tréningového programu. Tu čaká hlavnú hrdinku výzva, ktorá sa jej nedostala počas celého života.  Komédia od Liz W. Garcia, ktorá sa ako scenáristka podieľala na romantickom filme Purple Hearts či na populárnom televíznom seriáli Odložený prípad, skúma, ako sa sen mladej ženy mení na mladú a čerstvú skúsenosť.

Tanabata no Kuni (Land of Tanabata)  – štvrtok, 4. jún, Disney+

Japonsko, 2024, Júsuke Taki

Televízna manga. Hitoši Iwaaki sa v Japonsku preslávil najmä vďaka hororovej sérii Parasyte rozprávajúcej príbeh stredoškoláka, obete parazitického organizmu, ktorý ovládne chlapcov mozog a  ruku. V domácej krajine ide o úspešný komiks. Séria Tanabata no Kuni pochádza z rokov 1996 až 1999 a rozpráva príbeh Yôji Minamimaru, prezývaného Nanmaru, vysokoškoláka, ktorý má nadprirodzenú schopnosť, ktorá mu umožňuje „vytvárať malé diery v čomkoľvek“. S touto zdanlivo zbytočnou schopnosťou musí čeliť kríze, ktorá ohrozuje celý svet.

Goyo – piatok, 5. jún, Netflix

Argentína, 2024, Marcos Carnevale

Goyo je mladík, sprievodca múzeom, fanatický fanúšik malieb Vincenta van Gogha a autista. Chalan má svoj život usporiadaný podľa veľmi prísnej rutiny. Ak rutina zlyhá, Goyov svet sa rúti. A čo stane, ak sa hlavný hrdina zamiluje do svojej kolegyne? Nechcite to vedieť, pozrite si to J (alebo nie J ).  Argentínsku komediálnu romantickú drámu napísal a zrežíroval 60-ročný Marcos Carnevale, ktorý má profesne už čo-to za sebou. Napríklad snímka Elsa y Fred, žánrovo podobná ako Goyo, získala v v roku 2006 na pomerne prestížnom festivale v estónskom Talinne divácku cenu. 

Minulé životy (Past Lives) – pondelok, 8. júl, Max

USA, Južná Kórea, 2023, Celine Song

Intímny a veľmi osobný príbeh debutujúcej autorskej režisérky Celine Song rozpráva o dvoch spriaznených dušiach, ktorých vzťahové puto nedokázali zlomiť čas ani priestor. Po viac ako dvoch desiatkach rokov sa spisovateľka Nora a Hae-Sung opäť stretávajú v New Yorku, celkom náhodne, a ide o krásne osudové stretnutie. Film získal 2 nominácie na Oscara (najlepší film, najlepší scenár) a vyhral Independent Spirit Awards. 

Impérium svetla (Empire of Light) – pondelok, 8. júl, Max

Veľká Británia, USA, 2022, Sam Mendes

Zatiaľ najčerstvejší film prestížneho britského režiséra Sama Mendesa (James Bond: Spectre, James Bond: Skyfall, Americká krása) sa odohráva v britskom pobrežnom mestečku počas 80. rokov 20. storočia. Sledujeme dvoch utrápených ľudí, ktorých osudy sa pretnú v miestnom kine. Dvojica nachádza únik od svojich problémov v umení a miestnej komunite. Hrajú Olivia Colman, Michael Weard, Toby Jones, Colin Firth či Tom Brooke.      

Amsterdam – pondelok, 8. júl, Max

USA, 2022, David O. Russell

Christian Bale, John David Washington, Margot Robbie, Timothy Olyphant, Zoe Saldana, Robert De Niro, Anya Taylor-Joy. A režisér David O. Russel, režisér áčkových hollywoodskych filmov ako Boxer, Terapia láskou alebo Joy. Neuveriteľne silná zostava stvárňuje a rozpráva príbeh založený na skutočných udalostiach z 30. rokov. Dvaja priatelia (Bale, Washington) a jedna priateľka (Robbie) sa náhle stanú svedkami vraždy a následne i hlavnými podozrivými. Tak začína jedno z najpodlejších sprisahaní americkej histórie - na jeho čele stojí postava hraná Robertom De Nirom.

Sunnystreda, 10. júl, Apple TV+

USA, 2024, Katie Robbins

Apple TV+ a A24 pripravili nový dramatický seriál s komediálnym, ako i temným nádychom. Suzie je Američanka žijúca na vysokej nohe v japonskom Kjóte. Jedného dňa hlavnú hrdinku postihne obrovské nešťastie, keď jej manžel i syn zmiznú pri záhadnej leteckej havárii. Nič to, Suzie dostane cenu útechy – domáceho robota od manželovej elektronickej spoločnosti. Sunny a jeho nová majiteľka si po počiatočných nezdaroch vybudujú solídne priateľstvo. Spoločne dokonca odhalia temnú pravdu o tom, čo sa v skutočnosti stalo zmiznutému manželovi a synovi. To roztočí špirálu nebezpečných udalostí. Showrunnerkou série je Katie Robbins (scenáristka a producentka seriálu The Affair), pričom vychádza z knižnej predlohy The Dark Manual od oceňovaného írskeho spisovateľa Colina O’Sullivana. Suzie je stvárňovanou Rashidou Jones, známou zo seriálov Kancl či Parky a rekreačné oblasti

Quad Gods – streda, 10. júl, Max

USA, 2024, Jess Jacklin

Vážne poškodenie miechy, následné ochrnutie trupu a končatín. Kvadruplégia.  Richard, Blake a Prentice. Traja chlapi, tri kvadruplégie. Trojica sa pravidelne schádza v rehabilitačnom centre, kde dostane nápad založiť E-športový  tím. Vzniká silné priateľské puto, ale i tvrdá vzájomná rivalita. Snímka Jessa Jacklina prináša pomerne unikátne pozitívny pohľad na hranie videohier. Tie slúžia ako terapia, pričom priamo napomáhajú k zotavovaniu  neurologických spojení v mozgu. 

Receiveři (Receiver)  - streda, 10. júl, Netflix

USA, 2024

Netflix už v minulom roku predstavil dokumentárny seriál Quarterback, ktorý nahliadol do zákulisia NFL (top liga amerického futbalu) a poskytol vnútorný pohľad na život špičkových quarterbackov na ihrisku i mimo neho. A teraz prichádzajú Receiveři , ktorý nám priblížia niekoľko ďalších popredných ligových hráčov:  Davante Adams, Justin Jefferson, George Kittle, Deebo Samuel či Amon-Ra St. Brown. Tunajším divákom môže byť známe aj meno Travisa Kelceho, ktorý je (asi) aktuálnym frajerom Taylor Swift.  Séria má 8 epizód.

Vikingové: Valhalla (Vikings: Valhalla) – štvrtok, 11. júl, Netflix

USA, 2024, Jeb Stuart

A je to tu opäť. Akčný hrdinský seriál s historickým nádychom hrdinsky kráča do tretej a finálnej série. Showrunnerom zostáva 68-ročný rodák z Arkansas Jeb Stuart. Dej príbehu datuje do začiatku 11. storočia. Sledujeme krvavé dobrodružstvá Leifa Erikssona (Sam Corlett), jeho sestry Freydis (Frida Gustavsson) a nórskeho princa Haralda Sigurdssona (Leo Suter). Leif si naďalej udržiava otvorenú myseľ, postupne prijíma kresťanstvo za svoje, pričom objavuje aj ďalšie filozofické myšlienky a neprebádané územia. Harald je Leifovym protipólom a tak vyzerajú i jeho činy. Freydis sa sústreďuje na výchovu novorodeného syna, ale zostáva ostražitá voči novým výzvam a nebezpečenstvám, ktoré čakajú Freydisin pohanský ľud.  

Sausage Party: Foodtopia – štvrtok, 11. júl, Prime Video

USA, 2024, Kyle Hunter, Ariel Shaffir

Určené pre dospelého diváka. Veselá a aj značne ambiciózna animovaná séria s nekorektným, jedovatým a vulgárnym humorom. Sledujeme dobrodružstvá a trampoty Franka, Brendy, Barryho a Sammyho, ktorí sa pokúšajú vybudovať vlastnú potravinovú spoločnosť. Séria nadväzuje na snímku Buchty a klobásy z roku 2016. Pôvodný dabing série ponúka množstvo hviezd ako Seth Rogen, Kristen Wiig, Michael Cera, David Krumholtz či Edward Norton.   

 

Tyler Perry's Divorce in the Black – štvrtok, 11. júl, Prime Video

USA, 2024, Tyler Perry

Ava skúša všetko možné, ale manželovo rozhodnutie rozviesť sa už nedokáže nijako ovplyvniť. A to zas ovplyvňuje Avu zdrvujúcim a zúfalým spôsobom. Až postupne si hlavná hrdinka začína uvedomovať, v akom tyranskom manželstve roky prežívala. Nastáva bod obratu.  Ava sa stavia nohy, objavuje život, zbližuje sa so svojou (staro)novou láskou a kráča vpred. A vrátiť sa späť už rozhodne nebude v pláne. 

Teen Torture Inc. – štvrtok, 11. júl, Max

USA, 2024, Tara Malone

Trojdielna dokuséria sa díva nekompromisným investigatívnym okom na biznis s nápravnými zariadeniami pre problémové deti. Tieto inštitúcie sú ochotné pre svoje miliardové zisky vymývať mozgy mladým Američanom, ponižovať ich a zneužívať. Pred pár dňami o tom na pôde amerického kongresu povedala svoje aj Paris Hilton. Dokument zozbieral množstvo osobných svedectiev ľudí, ktorí zažili praktiky vychovávateľov na vlastnej koži. Režisérka Tara Malone sa pýta, či má existencia spomínaných zariadení vôbec nejaký pozitívny zmysel.

Descendants: The Rise of Red – piatok, 12. júl, Disney+

USA, 2024, Jennifer Phang

Veselá a farbistá muzikálová fantasy pre deti (predovšetkým dievčatá), ktorá nadväzuje na tri predchádzajúce franšízové filmy režírované Kennym Ortegom. Red je rebelujúca dcéra tyranskej kráľovnej sŕdc z Krajiny zázrakov. Kráľovná nenávidí Populušku a pokúsi sa ju zničiť. A keďže Red je správnou rebelujúcou dcérou, spojí sa s dcérou Popolušky. Spoločne cestujú v čase a pokúšajú sa napraviť traumatickú udalosť, ktorá pretvorila Redinu matku na tyranku.

Spieleabend – piatok, 12. júl, Netflix

Nemecko, 2024, Marco Petry

Milá, romantická a miestami aj napínavá  komédia od 49-ročného rodáka z Aachenu Marca Petryho. Mladý muž prichádza na párty ku kamošom svojej novej priateľky. Keďže je v partii nováčikom, prejavuje sa neisto a nervózne. V tom sa na akcii objaví frajerkin bývalý. A začína sa kolotoč nepredvídateľných, absurdných a divokých situácií, ktoré nemá kto zastaviť.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 95699
02 |
návšt. 15842
03 |
návšt. 13846
04 |
návšt. 10518
05 |
návšt. 9756
06 |
návšt. 7743
07 |
návšt. 7723
08 |
návšt. 7791
09 |
návšt. 5782
10 |
návšt. 1082
REBRÍČEK US
01 |
$42,0 mil.
02 |
$30,0 mil.
03 |
$24,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$9,6 mil.
06 |
$6,3 mil.
07 |
$3,5 mil.
08 |
$3,4 mil.
09 |
$2,6 mil.
10 |
$2,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.