Netflix, HBO Max, Apple TV+ novinky: Atlas, Pauline, Jurassic World: Chaos Theory, Garouden ...

Dátová analytička Atlas Shepherd umelú inteligenciu príliš nemusí. Má na to dôvod...

pridal Lukáš Šútor 22.5.2024 o 23:23
Netflix, HBO Max, Apple TV+ novinky: Atlas, Pauline, Jurassic World: Chaos Theory, Garouden ...


Strata dospelosti (Trying) – streda, 22. máj, Apple TV+

Veľká Británia, 2024, Andy Wolton

Štvrtá séria veľmi chutného komediálneho seriálu z kuchyne Apple TV+.  Ester Smith ako Nikki Newman, Rafe Spall ako Jason Ross. Sympatický pár smoliarov túžiacich po spoločnom dieťati. Po mnohých patáliách sa im to nakoniec podarí. Adopcia. Tu však problémy nekončia, naopak, kopia sa ďalej.  Kľúčom je držať spolu, milovať, bez ohľadu na to, aké ťažké sú prekážky. Tvorcom a scenáristom série je šikovný debutant Andy Wolton. Medzi hereckými menami nájdeme aj mená ako Imelda Staunton (Koruna, Paddington, franšíza Harry Potter), Ophelia Lovibod (Minx, Rocketman, Strážcovia Galaxie) či Phil Davis (Poldark, Whitechapel, Júlia, demoverzia).

Pauline – streda, 22. máj, Disney+

Nemecko, 2024, Philipp Käßbohrer, Jelena Ljubarskaja, Matthias Murmann

Miniséria o tom, čo sa stane, keď otehotniete s diablovým synom. S diablovým synom. Doslova.  Pauline dokončuje strednú školu a teší sa na zahraničné štúdium. Človek mieni, diabol mení. Jedna noc s Lukasom to mení. Spolu s tehotenstvom nadobudne Pauline aj nadprirodzené schopnosti. Sama zatiaľ netuší, že práve ona a jej dieťa sú jazýčkom na váhach boja medzi dobrom a zlom. Finálnym bojom.   

Nejdrsnější speciální jednotky světa (Toughest Forces on Earth) – streda, 22. máj, Netflix

Veľká Británia, 2024

Po Nejdrsnější věznicích světa (7 sérií, 2016 – 2023) prichádza na rad to najdrsnejšie z armády.  Nová dokuséria od tvorcov spomenutej sesterskej show isto poteší záujemcov o vojenskú problematiku. Napríklad mňa. Opäť sa stretneme so sympatickým novinárom Raphaelom Roweom, ktorý plní úlohu sprievodcu, moderátora a pokusného králika. Ako vidíme už na základe traileru, môžeme sa tešiť na detailné a dynamické zábery najintenzívnejšieho tréningu elitných vojakov. Spolu s nimi si zatrénujeme v púšti, pralese, snehu, ľade, ohni, vode, na zemi či vo vzduchu. Bude to drsné!

The Blue Angels – štvrtok, 23. máj, Prime Video

USA, 2024, Paul Crowder

Blue Anges. Modrí anjeli. Elitná letka americkej armády zameraná na akrobatické lietanie. 6 lietadiel. „Diamant“ a dvaja sólisti. Film Paula Crowdera (1: Life on the Limit, Amazing Journey: The Story of The Who), strihača, dokumentaristu a bývalého člena punkovej kapely Flogging  Molly, skúma zákulisie fungovania tejto jedinečnej organizácie. Aké predpoklady musia spĺňať jednotliví piloti? Aký tréning potrebujú podstúpiť? Ako sa vytvárajú jednotlivé manévre? Otázok sa natíska mnoho, odpovede sa hľadajú ťažšie.  Crowder sa ich pokúša nájsť.

Gumy, kam sa pozrieš (Tires) – štvrtok, 23. máj, Netflix

USA, 2024, John McKeever, Shane Gillis, Steve Gerben

Komediálny seriál z prostredia rodinnej autoopravovne. Tú Will zdedí po svojom otcovi. Podarí sa ju premeniť na moderný ziskový podnik? Nuž, s apatickou a svojskou posádkou, ktorú má nový majiteľ k dispozícii, to bude ťažký boj. Najväčší problém predstavuje bratranec Shane, ktorý má s vnímaním Willa ako autority, značné ťažkosti. 6-dielna séria Tires je projektom Johna McKeevera, Shanea Gillisa (hrá Shanea) a Stevena Gerbena (hrá Willa). Prví dvaja sú veľmi dobre zohratí zo skečshow Gilly and Keeves. Najmä Gillisova hviezda rýchlo stúpa.  Stand-upový špeciál Beatiful Dogs patril na jeseň v USA medzi hity sezóny. 

Garouden: Cesta vlka samotáře (餓狼伝: The Way of the Lone Wolf) – štvrtok, 23. máj, Netflix

Japonsko, 2024, Acuši Ikarija

Garōden je knižná séria románov o bojových umeniach. Autorom je tvorivo mimoriadne plodný Baku Jumemakura. Medzi rokmi 1985 až 2003 vyšlo prvých 13 dielov a medzi rokmi 2006 až 2020 pribudlo ďalších 5 románov.  Séria od Acušiho Ikariju je prvou anime adaptáciou zo sveta Garōden. Hlavným hrdinom je Juzo, majster bojového umenia Takemiya-ryu, ktorý je nútený súťažiť v nebezpečnom undegroundovom turnaji. Nie je to „obyčajný“ bojový turnaj, v tomto ide o život.  Box, karate, sumo, wrestling či jiu-jitsu. Množstvo bojových štýlov, víťaz  môže byť len jeden. Fatálne porazených mnoho.

Dom – piatok, 24. máj, Prime Video

Brazília, 2024, Breno Silveira

Brazílsky dramatický krimi seriál Dom pokračuje treťou sériou. Mala by byť poslednou. Okúsime život v chudobných favelách posiatymi priekupníkmi drog. Dom je v jadre tragickým a dojemným príbehom vzťahu otca a syna.  Na jednej strane otec, policajt, ktorý zasvätil svoj život boju proti drogovému biznisu. Na druhej strane syn, ktorý zasvätil svoj život drogovému biznisu. A je v ňom mimoriadne úspešný. Obaja bojujú o život. Zatiaľ čo mladší Pedro uteká pred zákonom, staršieho Victora ničí rakovina pľúc.

Atlas – piatok, 24. máj, Netflix

USA, 2024, Brad Peyton

Dátová analytička Atlas Shepherd umelú inteligenciu príliš nemusí. Má na to dôvod. Vojak AI sa rozhodol, že najlepšou možnosťou, ako ušetriť ľudstvo vojnového utrpenia, je ľudstvo vyhladiť. Dobrý nápad? Hlavná hrdinka má rozhodne iný názor.  Atlas je dynamické akčné sci – fi. Nebude sa filozofovať, ale strieľať, skákať, ničiť, vybuchovať, hláškovať, cestovať po planétach a prekonávať ich najbizarnejšie atmosféry. Atlas a stroj postupne splývajú v jedno telo a myseľ, aby pochopili, že takto sa nepriateľovi postavia najlepšie. Jennifer Lopez stvárňuje ústrednú hrdinku. Režisérom je Brad Payton (Besnenie, Inkarnácia, San Andreas), scenáristom je Aron Eli Coleite (Daybreak, Hrdinovia).

The Beach Boys – piatok, 24. máj, Disney+

USA, 2024, Frank Marshall, Thom Zimny

Dokuportrét slávnej pop rockovej kapely, popredného predstaviteľa surf rocku. Desiatky hitov, desiatky albumov. Film, ktorý mapuje skupinu od jej počiatkov v 60. rokoch, obsahuje rozhovory so všetkými členmi, uvidíme viaceré dosiaľ nevidené materiály a svoje nám o svojich hrdinoch povedia aj iné známe osobnosti z hudobného fachu.  Réžie sa ujala dvojica Frank Marshall a Thom Zimny. Obaja sú veľmi skúsení filmári. Zimny  sa špecializuje na portréty úspešných umelcov (Sly, Bruce Springsteen’s Letter to You, The Gift: The Journey of Johnny Cash). Aj Marshall má za sebou solídnu režisérsku kariéru (8 statočných, Kongo, Prežiť, Arachnofóbia), ale je predovšetkým špičkovým producentom. List jeho spoluprác zahrňuje mená ako Steven Spielberg, Paul Greengrass, Clint Eastwood či M. Night Shyamalan.

Jurský svět: Teorie chaosu (Jurassic World: Chaos Theory) – piatok, 24. máj, Netflix

USA, 2024, Aaron Hammersley, Scott Kreamer

Priamy pokračovateľ animovaného seriálu Jurský svět: Křídový kemp. Odohráva sa o 6 rokov neskôr. Chaos vládne, chaos organizuje. Nebezpečné nie sú len divoké dinosaury, ale aj zlí ľudia. Naši hrdinovia z predchádzajúceho seriálu sa obávajú, že potom čo ich kamarátku niekto (v skutočnosti niečo) usmrtil (usmrtilo), sú ďalší na rade oni. Opäť spoja sily. Zároveň odhaľujú nebezpečné sprisahanie, ktoré ohrozuje tak ľudskú, ako aj dinosauriu populáciu. Tvorcami 10-dielnej série sú Aaron Hammersley a Scott Kreamer. Prvý menovaný bol jedným z režisérov, scenáristov a producentov animovaného seriálu Star vs. The Forces of Evil. Druhý menovaný písal scenáre pre inú animovanú show: Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 16599
02 |
návšt. 8697
03 |
návšt. 5439
04 |
návšt. 3512
05 |
návšt. 2735
06 |
návšt. 3023
07 |
návšt. 1919
08 |
návšt. 1455
09 |
návšt. 1136
10 |
návšt. 1174
REBRÍČEK US
01 |
$35,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$9,3 mil.
04 |
$5,6 mil.
05 |
$4,3 mil.
06 |
$4,0 mil.
07 |
$2,7 mil.
08 |
$2,2 mil.
09 |
$2,2 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.