Netflix, Max, Apple TV+ novinky: Lady in the Lake, Simone Biles: Rising, Find Me Falling, Skywalkers: A Love Story ...

Baltimore, 60. roky. Maddie Schwartz je na prvý pohľad obyčajnou gazdinkou ...

pridal Lukáš Šútor 18.7.2024 o 23:01
Netflix, Max, Apple TV+ novinky: Lady in the Lake, Simone Biles: Rising, Find Me Falling, Skywalkers: A Love Story ...


Vraždy (Homicide) – pondelok, 16. júl, Netflix

USA, 2024,

Los Angeles. Mesto anjelov, mesto hviezd, mesto hriechu, mesto vrážd a zločinov. „Nikdy som ani nesnívala o tom, že sa niečo takéto môže stať,“ hovorí postava v traileri.  A predsa sa to stalo. Stalo sa to mnohokrát. Krátka dokuséria skúma niektoré z najznámejších zločinov od najprominentnejších zločincov v prominentnom americkom meste. Prípady menom Phil Spector, Gavin Smith, Mickey Thompson a podobne.  Udalosti komentujú vyšetrovatelia, ktorí na udalostiach a vyšetrovaniach priamo pracovali.  

Gang zelené rukavičky (Gang zielonej rękawiczki) - utorok, 17. júl, Netflix

Poľsko, 2024, Tadeusz Śliwa, Bartosz Kruhlik, Antonio Galdamez

Zuza, Kinga a Alicja. 3 postaršie špičkové zlodejky. Jeden neúspech,  jeden úkryt – domov dôchodcov. Trojčlenná partička sa ukrýva pred políciou a popritom poskytuje obyvateľom „starobinca“ nádej na nádejný život aj v nenádejnom seniorskom veku. Dojemný poľský seriál, ktorý zo zločineckých postáv vytvára postavy láskavé, ktoré majú čo povedať aj (postarším) ľuďom, ktorým zločin nič nehovorí.

Wild Wild Space – utorok, 17. júl, Max

USA, 2024, Ross Kauffman

Režisér Ross Kauffman nás zoberie na exkurziu do miliardového biznisu odohrávajúceho priamo nad našimi hlavami a ovplyvňujúceho budúcnosť nášho ľudského druhu. Samozrejme, všetko sa odohráva bez toho, aby sme my, malí, hlúpi a nevedomí občania, vôbec mali na tieto udalosti, akýkoľvek vplyv. Božechráň, len to nie! Hovorím o divokej vesmírnej súťaži o odpaľovaní rakiet so satelitným obsahom na obežnú dráhu našej matky Zem. Dokument režiséra Rossa Kauffmana nekompromisne kritizuje nezodpovedný kapitalistický charakter súťaže, ktorá môže mať fatálne negatívny dopad na celé ľudstvo. Astra Space, Rocket Lab a Planet Labs. Tri sledované raketové a satelitné spoločnosti, top značky na nepočetnom, ale o to vplyvnejšom trhu.  

Cobra Kai – streda, 18. júl, Netflix

USA, 2024, 2025, Josh Heald, Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg

Záverečný karate turnaj sa blíži a v ňom sa rozhodne o všetkom! Démon Terry Silver je v base, ostáva sa vysporiadať ešte s jednou „kobrou“ a tou je starý dobrý zlý John Kreese. Nebude to jednoduché, pretože s ním bude pravdepodobne spolupracovať kórejská majsterka Kim Da-Eun. Nič. Treba len dúfať, že zjednotený Johnyho a Dannyho tím dá arogantným a krutým „kobrám“ poriadne na držku!

Kite Man: Hell Yeah! – streda, 18. júl, Max

USA, 2024, Dean Lorey, Jutin Halpern, Patrick Schumacker

Tak, a sme opäť v Gothame. Animovaný seriál pre dospelých však nepoteší iba fanúšikov Gothamu a štúdia DC. Nová séria priamo nadväzuje na populárnu show Harley Quinn. Plachtiaci Kite Man a sexy zlatá Golden Glider sú tentoraz hlavnými superhrdinskými a superdrsnými hviezdami.  Dvojica si otvorí vlastný bar, kam chodia na drink tí najväčší zloduchovia v celom meste.

Pán domu (Suepsandan / Master of the House) – streda, 18. júl, Netflix

Thajsko, 2024, Sivaruj Kongsakul

Prachatý thajský magnát a jeho nečakaná smrť. Kto má v tom prsty? Obeť mala mnoho priateľov a nepriateľov mala ešte viacej. Krátka mysteriózna krimi séria z  budhistickej vojenskej diktatúry s názvom Thajsko skúma, ako ďaleko sú schopní zájsť ambiciózni ľudia, ktorí nemajú zábrany prekročiť všetky hrany. Chamtivosť a moc sú hodnoty, ktorým hlavní „hrdinovia“ nedokážu odolať ani v tak nesebeckom náboženstve, ako je budhizmus.

Skywalkers: A Love Story – štvrtok, 19. júl, Netflix

USA, 2024, Jeff Zimbalist, Maria Bukhonina

Príbeh „obyčajných“ horolezcov, príbeh výnimočných umelcov, príbeh bláznov, príbeh životnej lásky, príbeh šibnutej lásky,  príbeh ľudí voľne kráčajúcich po strechách mrakodrapov. Príbeh ľudí, ktorí sa neboja výšok, ale výšky sa boja ich. Ľudia, ktorí vylezú veľmi vysoko, bez podporných zariadení, pričom nikdy nekončia na zemi.  Dokumentárny film dokumentuje cestu ústredného romantického dua na jednu z najvyšších budov na svete a tou je malajzijsky mrakodrap Merdeka 118. Ide o extrémny výkon nielen pre hlavných aktérov, ale aj pre kameramanov celovečernej snímky. Svetová premiéra dokumentu sa uskutočnila na poprednom festivale severoamerických nezávislých filmov Skydance.

Z kopce (Find Me Falling) – štvrtok, 19. júl, Netflix

USA, 2024, Stelana Kliris

Príbeh starnúcej americkej rockovej star menom John Allman, ktorej nevyjde posledný album a, sklamané chudiatko, si musí dať pauzu na biednom, úplne obyčajnom a sedláckom...Cypre L L. John stráca popularitu a s tým stráca svoje všetko; vzťahy a kariéru LL. Hlavný hrdina opätovne hľadá životnú iskru, napcháva sa top kulinárskymi špecialitami ostrova a nakoniec aj zbalí aj nejakú sexy kočku. Nuž, ten chudák musí mať extrémne ťažký život LL  Ak si chcete pozrieť za tento týžden pozrieť jeden mimoriadne zbytočný, ale takzvane oddychový film, odporúčam toto.  Ale nebojte sa o Johnyho, on nakoniec bude aj tak tou pravou hviezdou!

Žena v jazere (Lady in the Lake) – štvrtok, 19. júl, Apple TV+

USA, 2024, Alma Har'el

Baltimore, 60. roky. Maddie Schwartz je na prvý pohľad obyčajnou gazdinkou v domácnosti. Ale len prvý pohľad. Táto židovská gazdinka je bývalou skvelou investigatívnou novinárkou, na svoju minulosť však zanevrela. Nevyriešená vraždy ale prinútia Maddie znovuobjaviť bývalú profesiu.  Hlavnú rolu série stvárňuje hviezda najhviezdnejšia – izraelská rodáčka Natalie Portman.  Sekunduje jej Mikey Madison, hlavná hrdinka filmu Anora, posledného víťaza hlavnej súťaže v Cannes. Tvorkyňou, režisérkou a scenáristkou série, adaptácie rovnomenného románu Lauri Lippman, je Izraelčanka Alma Har'el.

Simone Biles se zvedá (Simone Biles: Rising) – štvrtok, 19. júl, Netflix

USA, 2024, Katie Walsh

Prípad mladej fenomenálnej americkej gymnastky Simone Biles je širšej športovej verejnosti pomerne známy. Štvornásobná olympijská víťazka, štvornásobná majsterka sveta. A nielen to. Výpočet úspechov protagonistky je nekonečný a len málokto zo športového sveta sa dokáže/alebo sa dokázal Bilesovej výsledkom vyrovnať. Simone sa šokujúco stiahla zo športového života v roku 2020 a to po tom, čo vyšlo najavo, že  ju sexuálne zneužíval lekár amerického gymnastického tímu. Pre svetový šport to bola rana. Dnes sa Simone snaží zotaviť, vrátiť sa na športoviská a darí sa jej to veľmi dobre. Primárne o tom rozpráva  dokumentárny filmy režisérky Katie Walsh.

LaLiga: Más allá del gol (LALIGA: All Access) – štvrtok, 19. júl, Netflix

Španielsko, USA, 2024

La Liga. Primera División. Prvá liga. Jedna z najlepších európskych futbalových líg, jedna z najlepších svetových futbalových líg a liga, ktorá sa tak zúfalo snaží dokázať, že nie je len o Reale Madrid a FC Barcelone. Miestami sa to La Lige darí dokázať viac, inokedy menej.   Štvordielna dokuséria ponúka unikátny pohľad do zákulisia prvej španielskej ligy, pričom spoznáme najlepších hráčov v jednotlivých tímoch).  Vypočujeme a uvidíme názory Xaviho, Casillasa, Sergia Ramosa a množstva ďalších bývalých či súčasných hráčov, ktorých nepoznám, lebo futbal už moc nesledujem. Mimochodom, kedy vznikne dokuséria o hokeji?

Všežravec (Omnivore) – štrtok, 19. júl, Apple TV+

USA, 2024, Cory Joji Fukunaga, René Redzepi

Jedlo nie je len o jedle. Je to o spoznávaní medzinárodných kultúr, spoznávaní miestnych obyčajov a výmene informácií. Čo vám chutí, tým ste. A čo vám nechutí, tým...nie ste J . Nová show z dielne Apple TV nás povodí po exotických miestach našej planéty a predstaví nám tamojšie jedálníčky. Ryby, chobotnice, papričky, kvalitné banány či chlieb.  Pokiaľ sa to nedá ochutnať fyzicky, stále sa to dá ochutnať virtuálne J . Zaujímavosťou je, že jedným z režisérov série je elitný americký režisér Cori Joji Fukunaga (Nie je čas zomrieť, Jana Eyrová, Temný prípad). A to je dôkaz, že v Jablku sa s rozpočtami nešetrí.




VTÁČNIK
[RECENZIA ]
V MENE CTI (2023)
[RECENZIA ]
7
Votrelec: Romulus
VOTRELEC: ROMULUS
[RECENZIA ]
1
Kos
KOS
[RECENZIA ]
4
Borderlands
BORDERLANDS
[RECENZIA ]

Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 95699
02 |
návšt. 15842
03 |
návšt. 13846
04 |
návšt. 10518
05 |
návšt. 9756
06 |
návšt. 7743
07 |
návšt. 7723
08 |
návšt. 7791
09 |
návšt. 5782
10 |
návšt. 1082
REBRÍČEK US
01 |
$42,0 mil.
02 |
$30,0 mil.
03 |
$24,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$9,6 mil.
06 |
$6,3 mil.
07 |
$3,5 mil.
08 |
$3,4 mil.
09 |
$2,6 mil.
10 |
$2,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.