MULTIMEDIÁLNE PROJEKTORY

MULTIMEDIÁLNE PROJEKTORY

článok



Spoločnosť Canon, popredný svetový dodávateľ fotografických a zobrazovacích technológií, oznámila uvedenie nového radu multimediálnych projektorov - LV-7225, LV-7220 a LV-5220. Všetky tieto zariadenia čerpajú z dlhoročnej tradície a skúseností spoločnosti Canon v obore optickej technológie a sú vybavené objektívom Canon disponujúcim 1,6x zoomom. Širokouhlý objektív umožňuje projekciu veľkého obrazu i v malých miestnosťach, kde je projektor umiestnený v krátkej vzdialenosti od premietacej plochy a výkonný zoom poskytuje široké možnosti jeho umiestnenia. Všetky zariadenia dosahujú pri projekcii mimoriadne jasné obrazy s vysokým rozlíšením a vysokým kontrastným pomerom, ktorý zabezpečuje živé farby:

LV-7225 - 2500 ANSI lumenov, projekcia s vysokým natívnym rozlíšením XGA a vysokým kontrastným pomerom 350:1

LV-7220 - 2000 ANSI lumenov, projekcia s vysokým natívnym rozlíšením XGA a vysokým kontrastným pomerom 350:1

LV-5220 - 2000 ANSI lumenov, projekcia s vysokým natívnym rozlíšením SVGA a vysokým kontrastným pomerom 400:1 

Multimediálne projektory

Každý z týchto projektorov tiež disponuje mnohými funkciami, ktoré slúžia k automatickej úprave kvality obrazu na najvyššiu možnú úroveň a rozširujú možnosti jeho použitia. Medzi ne patrí i osem flexibilných nastavení obrazu, ktoré zabezpečujú optimálne výsledky pri rôznych svetelných podmienkach. Vertikálna a horizontálna korekcia zabraňuje lichobežníkovému skresleniu obrazu, ku ktorému dochádza pri projekcii, pokiaľ je projektor umiestnený pod uhlom. Progresívne skenovanie s prekladanými videosignálmi zabezpečuje hladší pohyb a ostrejší text. Jednotlivé projektory vážia len 2,9 kg, jeho pôdorys nie je väčší než list formátu A4 a tichý režim, ktorým je vybavený, zabezpečuje tichú prevádzku dosahujúcu 35 decibelov.

Flexibilné nastavenie obrazu zaručuje prezentácie na vysokej úrovni

8 nastavení obrazu zabezpečuje trvalú optimalizáciu kvality obrazu - režimy dátového i video premietania majú štyri podrežimy. Dátové premietanie môže byť nastavené v režime štandardné, vysoký kontrast (zabezpečuje ostrejšie grafy a fotografie), vlastné a tabuľa. Videoprojekciu je možné nastaviť v režime štandardné, kino (pre premietanie filmov v zatemnených priestoroch) alebo vlastné a tabuľa. Vlastné režimy pre dátové premietanie i videoprojekciu zahŕňajú mnoho nastavení (vrátane nastavenia gamma alebo jasu), ktoré je možné ručne prispôsobiť pre premietanie podľa podmienok prostredia.

Režim Auto Image Mode umožňuje prevádzku pri rôznych svetelných podmienkach

Pri slabšom osvetlení alebo v zatemnenej miestnosti sa stáva, že oblasti premietaného obrazu, ktoré by mali byť čierne ako uhol, sú svetlo šedé, pokiaľ je svetlo lampy projektoru príliš silné. Režim Auto Image Mode automaticky kompenzuje tento efekt tým, že nepretržite uskutočňuje merania intenzity svetla v miestnosti a v závislosti na ňom nastavuje zodpovedajúci výkon lampy. Takto je zabezpečený dokonale vyvážený jas - dokonca i v neustále sa meniacich podmienkach - bez potreby robiť ručné nastavenia.

Široké možnosti umiestnenia

Manuálny zoom 1,6x zaručuje projekcii správnu veľkosť obrazu z rôznych projekčných vzdialeností. Širokouhlý objektív umožňuje projekciu veľkého obrazu i v malých miestnostiach, kde je projektor umiestnený v krátkej vzdialenosti od premietacej plochy - dokáže premietať na premietaciu plochu s uhlopriečkou 100" (254 cm) zo vzdialenosti 100" (254 cm) . To znamená, že pri prezentácii v zasadacích miestnostiach je možné tento projektor umiestniť až na okraj stolu, ktorý je k premietacej ploche najbližšie - svetlo z projektoru tak nebude rušiť osoby sediace okolo tohto stolu a jeho tok nebude narušovaný predmetmi pohybujúcimi sa medzi ním a premietacou plochou.

Vertikálna korekcia lichobežníkového skreslenia využíva nové vychyľujúce sa senzory, ktoré automaticky korigujú lichobežníkové skreslenie obrazu pri umiestnení projektorov pod uhlom. Horizontálna korekcia lichobežníkového skreslenia upravuje tiež skreslenie vzniknuté v prípade, keď je projektor nutné umiestniť pod uhlom zo strany.

Progresívne skenovanie zabezpečuje hladký a čistý obraz

Blikanie obrazu často prítomné u konvenčných projektorov je všeobecne zapríčinené metódou premietania známou ako "prekladané skenovanie". Tento proces zlučuje dve polia do jedného rámčeku. Projektory LV-7225, LV-7220 a LV-5220 používajú progresívne skenovanie, pri ktorom sú celé rámčeky nepretržite prekresľované zhora nadol. To výrazne znižuje blikanie, zabezpečuje hladký pohyb a čistejšie zobrazenie diagonálnych čiar, textu a titulkov.

Tichý a príjemný

Tichý režim znižuje hluk ventilátoru z 39 dB na 35 dB, čím zabezpečuje výnimočne tichú prevádzku v komfortnom prostredí. K vytvoreniu príjemného prostredia tiež prispieva nová funkcia lineárneho ovládania ventilátoru, ktorá automaticky nastavuje jeho systém - napätie ventilátoru sa upraví podľa izbovej teploty a hluk ventilátoru je tak udržiavaný na najnižšej možnej miere.

Možnosti prispôsobenia konkrétnym požiadavkám a pripojitelnosť

Všetky modely môžu byť uspôsobené tak, aby pri každom zapnutí projektoru premietali logo spoločnosti. Táto funkcia zvyšuje pôsobivosť prezentácií a tiež znižuje pravdepodobnosť neoprávneného použitia.

Vysoko kvalitné prezentácie sú zabezpečené širokými možnosťami pripojenia projektorov: blikanie, rozmazané čiary, zdvojovanie obrazu a problémy s farbami u textového displeja sú eliminované pomocou vysokorýchlostného rozhrania DVI-I, ktoré poskytuje plne digitálne pripojenie s nulovou konverziou (kompatibilné s HDCP). Je tiež podporované komponentné video umožňujúce premietať signály DVD a HDTV s vysokým rozlíšením.

Projektory sú vybavené analógovým pripojením vstup/výstup a je možné ich pripojiť k externému monitoru v prípade, že prezentácie prebiehajú na stolnom PC a nie na laptope. K dispozícii je populárny SCART konektor (voliteľný).

Voliteľná kartová jednotka

Voliteľná kartová jednotka podporuje bezdrôtové sieťové pripojenie IEEE802.11b, CF karta umožňuje prezentácie bez použitia PC, pripojenie myši a diaľkového ovládania prostredníctvom káblovej i bezdrôtovej siete LAN.

 


autor tlačová správa 29.12.2004
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 51645
02 |
návšt. 4968
03 |
návšt. 2201
04 |
návšt. 2030
05 |
návšt. 1543
06 |
návšt. 970
07 |
návšt. 783
08 |
návšt. 927
09 |
návšt. 777
10 |
návšt. 652
REBRÍČEK US
01 |
$101,0 mil.
02 |
$19,0 mil.
03 |
$9,7 mil.
04 |
$3,8 mil.
05 |
$3,8 mil.
06 |
$2,7 mil.
IF
07 |
$2,5 mil.
08 |
$2,3 mil.
09 |
$1,9 mil.
10 |
$1,5 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.